Ziua Pământului

ziua pamantului Ziua Pământului

Astăzi este 22 aprilie și ca în fiecare an, se sărbătorește Ziua Pământului. Ziua Planetei Pământ este ziua în care s-a născut mișcarea pentru protejarea mediului înconjurător.

Sărbătoarea numita Ziua Pământului a fost fondată de către senatorul american Gaylord Nelson în anul 1970, având scopul de a trezi la realitate clasa politică americană, o clasă politică total dezinteresata de mediul înconjurător și problemele de mediu.

În primul an, Ziua Pământului a fost celebrată de aproximativ 20 de milioane de tineri cetățeni americani. La două decenii după prima celebrare a Zilei Planetei Pământ, această sărbătoare a devenit un adevărat eveniment pe întreagă planetă, aproximativ 200 de milioane de persoane din peste 140 de țări alăturându-se acestei mișcări.

Ziua Pământului, o sărbătoare care s-a născut în SUA este binevenită cu atât mai mult cu cât SUA este la ora actuală cel mai mare poluator din lume și tot ei sunt cei care nu sunt de acord să-și reducă poluarea la nivelul la care țările europene au făcut-o deja ori se străduiesc să o facă.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , duminică, 22 aprilie 2012 in categoria Mediu. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite