Your security settings have blocked a self-signed application from running

JAVA your security settings have blocked a self signed application from running Your security settings have blocked a self signed application from running

După noul update JAVA, am întâmpinat probleme în accesarea unui panou de control care foloseşte tehnologia Java. Accesarea se face printr-un protocol HTTPS (secure), iar browserul Google Chrome nu mai permitea accesarea panoului de control. Iniţial am crezut că trebuie să fac update la Java, am făcut update şi … degeaba, aceeaşi eroare.

Pe urmă am descoperit că era era vorba de nişte permisiuni, protocolul devenind ceva mai “restrictiv”, asta probabil pentru o mai bună securitate. Este bine ştiut faptul că Java are o mulţime de vulnerabilităţi şi au fost probleme serioase de securitate cu Java până în acest moment, motiv pentru care bănuiesc că cei de la Java au devenit ceva mai “restrictivi”. Noroc că, totuşi s-au gândit să lase o mică portiţă pentru cei care ştiu exact ce fac, în speţă “profesioniştii”, adică acele persoane care folosesc tehnologiile Java şi sunt conştienţi de riscul pe care acesta îl prezintă, dar au totuşi nevoie de Java şi doresc să-l utilizeze în continuare.

Să presupunem că la un moment dat, vrem să accesăm “ceva” şi avem nevoie de Java. Eu de exemplu, am un server VNC la care nu am un certificat SSL înregistrat, folosesc un certificat SSL propriu şi care după noul update este văzut că fiind o aplicaţie nesigură şi este automat blocat de java, iar asta deoarece există foarte mulţi viruşi cu un comportament similar VNC-ului. Java va bloca imediat conexiunea şi nu va permite accesul … Dacă însă cunoaşteţi exact despre ce este vorba, atunci puteţi adăuga o regulă de excepţie în Java, pentru a vă permite să vă conectaţi la server. Cum faceţi asta? Vă explic acum …

Am să dau ca exemplu, cum se poate face asta pe Windows 7, la fel se face însă şi pe alte sisteme de operare …

Mergeţi în: START >> All Programs >> Java >> Configure Java

Se va deschide panoul de control Java:

java control panel Your security settings have blocked a self signed application from running

Aici, daţi click pe tab-ul “Security“. Apoi, click pe “Edit Site List” … Se va deschide o nouă fereastră, în care daţi click pe butonul “Add“.

java control panel Your security settings have blocked a self signed application from running

În momentul în care aţi dat click pe butonul “Add“, va fi adăugat un nou câmp. În câmpul respectiv, adăugaţi siteul ori panoul de control care foloseşte protocolul HTTPS şi pe care vreţi să-l accesaţi, sub forma “https://siteul-tau.com“. Click pe “Ok‘” şi din nou “Ok” … Siteul adăugat, va trebui să apară în lista de la “Exception site list“.

Dacă apare în listă, acum veţi putea accesa siteul … Have fun.

Categorie articol [ Software ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Your security settings have blocked a self-signed application from running”

 • ... a scris la 27 ianuarie 2014, 22:54   [#1]

  Bun pontul. Se pare ca ultimul update de Java beneficiaza de destul de multe bug-uri, am sesizat dificultati de accesare a contului de homebank, spre exemplu.

 • resco
  ... a scris la 17 aprilie 2014, 11:49   [#2]

  Multumesc mult , am reusit ! :peace:

 • ... a scris la 17 aprilie 2014, 17:40   [#3]

  Mă bucur că ţi-au fost de folos informaţiile din acest articol … :)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?