Your computer is infected

how to fix an infected pc Your computer is infected

Your computer is infected

Securitatea calculatorului nostru devine pe zi ce trece, o problemă tot mai “spinoasă”. Conectarea calculatorului la internet facilitează infectarea acestuia cu viruşi, troieni, etc … Mulţi dintre utilizatori, au auzit de la prieteni, de la cunoştinţe sau de pe internet, de problemele pe care le pot cauza aceşti viruşi, odată ce calculatorul este infectat.

Există din ce în ce mai multe siteuri pe care utilizatorul ajunge accidental ori datorită faptului că a dat click pe o anumită reclamă mascată, siteuri pe care vor fi întâmpinaţi de un mesaj de genul: Your computer is infected! Siteurile pe care apare acest mesaj, vă vor invita să descărcaţi un anumit program pentru va curăţa sistemul iar majoritatea utilizatorilor mai puţin experimentaţi, vor descărca programul … La scanare, vor fi afişate nişte infecţii pe care, cică … doar acel program vi le poate curăţa/elimina.

Ei bine, evitaţi cu desăvârşire astfel de siteuri sau “programe online”, majoritatea de fapt sunt nişte porcării. Spun majoritatea, pentru că “celelalte” care nu sunt incluse în această “majoritate”, pot fi chiar un pericol pentru siguranţa datelor voastre, iar aici mă refer la cele care vă cer să introduceţi date personale pentru “a putea utiliza programul”. Multe dintre aceste pagini pot fi creeate de fapt chiar de către hackeri ori programatori rău intenţionaţi, al căror scop este să colecteze date personale despre voi. Niciodată să nu introduceţi date importante, cum ar fi datele cardului vostru bancar sau orice altfel de date care ar putea fi utilizate de către hackeri pentru a sustrage bani din conturile voastre online (card bancar, PayPal, etc)…

Dacă credeţi că PC-ul vostru a fost infectat, niciodată nu faceţi “scanări online”, descărcaţi un antivirus cu toate updateurile la zi şi scanaţi-vă calculatorul.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 18 aprilie 2013 in categoria Diverse, Internet. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

2 comentarii la subiectul “Your computer is infected”

  1. Ileana

    Un articol bine de retinut! Multumesc!

  2. Laurentiu

    Mare atentie la Phishing, s-ar putea sa ramaneti fara bani in conturi cat ati zice peste.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite