Windows Mobile 6.5.3 Emulator

windows mobile Windows Mobile 6.5.3 Emulator

Windows Mobile 6.5.3 pe calculator

Pe o serie de telefoane mobile de tip “smartphone”, ruleaza sistemul de operare Windows Mobile. Exista diverse modele de telefoane mobile pe care ruleaza acest sitem de operare, dintre marcile de telefoane amintesc HTC, Samsung, etc …

Daca doriti sa faceti anumite teste, de exemplu sa instalati anumite programe (software) pe telefonul vostru mobil cu sistem de operare Windows Mobile, dar nu sunteti siguri ca programul pe care vreti sa-l instalati va functiona corect ori este programul de care aveti nevoi, puteti “testa” pe calculator acest program, inainte de a-l instala pe telefonul vostru mobil.

Cum se poate face asta ? Trebuie sa instalati un “emulator” pe calculatorul vostru. Ce face acest “emulator” ? Emulatorul de care va spun, “simuleaza” pe calculatorul vostru, un telefon mobil cu sistem de operare Windows Mobile. Ei bine, pe telefonul mobil “virtual” de pe calculatorul vostru, puteti face teste …

windows mobile emulator Windows Mobile 6.5.3 Emulator

Programul (emulatorul) este pus la dispozitia ultilizatorilor, chiar de catre cei de la Microsoft, si poate fi descarcat de aici: Windows Mobile 6.5.3 Developer Tool Kit. Microsoft ofera acest emulator, gratuit, pentru cei care doresc sa creeze diverse programe pentru Windows Mobile (developeri), insa acesta poate fi folosit fara nici o problema si pentru a testa sistemul de operare Windows Mobile precum si instalarea diferitelor programe pe Windows Mobile.

Desi in descrierea programului este specificat ca Windows Mobile 6.5.3 Developer Tool Kit este compatibil doar cu sisteme de operare mai vechi, ca de exemplu Windows XP, Widows 2000 sau Windows 98, eu am instalat acest program pe Windows 7 si functioneaza fara nici o problema. Daca nu reusiti sa-l instalati pe Windows 7, dati click-dreapta pe fisier, “…/Properties/Compatibility/…“, bifati casuta de la “Run this program in compatibility mode for” si selectati “Previous version of Windows“.

windows mobile Windows Mobile 6.5.3 Emulator

 

Dupa instalare, cautati programul in “…/Start/All Prrograms/…“:

windows mobile Windows Mobile 6.5.3 Emulator

 

Pentru cei mai putin familiarizati cu aceste tipuri de aplicatii, am facut si un mic demo cu emulatorul mai sus mentionat, ruland pe calculatorul meu de acasa cu Windows 7:

Categorie articol [ Mobile Software ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?