Wikileaks

Wikileaks Wikileaks

Wikileaks este un site fondat de catre Julian Assange, un jurnalist si programator de 39 de ani (fost hacker), de origine australiana, site care in ultima vreme a facut valva in meniul politic si economic mondial, prin articolele si documentele compromitatoare publicate pe Wikileaks.

WikiLeaks a publicat documente si informatii compromitatoare referitoare la razboiul din Afganistan, dezvaluirile facute pe Wikileaks au pus intr-o lumina foarte proasta politica mondiala americana si rolul americanilor in Afganistan.

Urmatoarele dezavaluiri facute de Wikileaks au fost cele referitoare la prezenta trupelor americane in Irak, in perioada 2004-2009, si esecurile inregistrare de americani si aliati, in conditiile in care opinia publica mondiala era manipulata prin stirile aparute in presa.

In aprilie 2010, Wikileaks a socat pur si simplu o lume intreaga, cand a publicat o inregistrare video in care apareau mai multi militari americani care radeau si glumeau in timp ce elicopterul american Apache in care se aflau, a lansat un atac ucigas asupra unor civili din Bagdad (Irak). Militarii americani vorbeau intre ei ca si cand ar fi fost vorba despre un joc pe calculator si nu despre un carnagiu in care si-au pierdut viata cel putin zece civili nevinovati.

Cea mai recenta dezvaluire facuta de catre Wikileaks a fost publicarea unui set de mesaje secrete, trimise de catre ambasadele americane, informatii care dau o cu totul alta fata Statelor Unite ale Americii, implicata activ in toate jocurile de culise ale lumii. Wikileaks a publicat primele 200 de depese diplomatice dintr-un total de 251.287 de mesaje. Bineinteles ca Washingtonul a condamnat publicarea acestor documente secrete, spunand ca acestea pun in pericol viata diplomatilor americani.

Julian Assange a spus ca urmeaza in curand sa publice zeci de mii de documente interne ale principalelor banci americane, documente din care reiese modul defectuos de functionare a bancilor la nivel executiv, incalcari flagrante ale legii, practicile ne-etice ale bancilor, structura de sustinere a deciziilor luate de catre banci si legile interne ale nivelului executiv …

julian assange Wikileaks

Julian Assange fondatorul siteului Wikileaks are in spate o armata de avocati care se asigura ca toate procedurile de publicare a informatiilor sa fie facute astfel incat Julian Assange sa nu poata fi arestat.

A fost emis totusi un mandat de arestare pe numele lui Julian Assange, sub acuzatia a doua femei din Suedia, de … viol si molestare sexuala, in timp ce Julian Assange se afla intr-o vizita in Suedia, in luna august 2010. Julian Assange negat in repetate randuri, aceste acuzatii …

wikileaks Wikileaks

Puteti vizita siteul Wikileaks, la urmataorea adresa web:
www.wikileaks.org

Categorie articol [ Politica, Economie ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “Wikileaks”

 • ... a scris la 2 decembrie 2010, 16:09   [#1]

  Julian Assange prin Wikileaks a zgandarit de data asta un musuroi care-i poate fi fatal. Abia a inceput avalansa publicarilor de documente secrete, ca lumea politica a luat foc. Interpolul a emis un mandat international pe numele sau. Motivul nu conteaza, in fond orice motiv este bun. In acelasi timp, influenti politicieni din S.U.A. si Canada cer in mod explicit lichidarea lui Assange. Sunt curios ce atuuri mai are si cat va rezista.

 • ... a scris la 2 decembrie 2010, 16:45   [#2]

  Eu cred ca Julian Assange mizeaza tocmai pe faptul ca a devenit foarte cunoscut, si uciderea lui de catre americani probabil ca ar putea genera chiar revolte … Daca l-ar fi “lichidat” inainte sa devina cunoscut pe toata planeta, probabil ca americanii ar fi putut sa “musamalizeze” crima …

 • ... a scris la 2 decembrie 2010, 18:01   [#3]

  Tocmai asta e! Nu cred ca e atat naiv. Pe langa documentele pe care le-a scos la iveala, in mod sigur mai are “polite de asigurare” solide.

 • ... a scris la 7 decembrie 2010, 13:17   [#5]

  Tocmai “au reusit” sa-l aresteze pe Julian Assange, si vad ca au reusit sa-i opreasca si siteul ! Incredibil … Cand incerci sa accesezi siteul Wikileaks, apare acest mesaj: “could not find wikileaks.org” …

  WikiLeaks

 • ... a scris la 7 decembrie 2010, 14:57   [#6]

  Wikileaks.org a fost inchis pe 4 dec. la orele 22,00. Bineinteles ca a fost mutat pe alt domeniu. Cine doreste sa acceseze Wikileaks, o poate face direct de pe IP-ul domeniului: http://213.251.145.96/

Trackbacks

 1. Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost arestat
 2. Wikileaks a declansat primul razboi mondial virtual
 3. Cine detine si controleaza Romania
 4. Nu merge Filelist (2012)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?