Primul razboi mondial virtual

primul razboi mondial informatic Primul razboi mondial virtual

Wikileaks a declansat primul razboi mondial virtual

Se numeste “Operatiunea PayBack” si a fost lansata de catre aparatorii siteului Wikileaks fondat de Julian Assange …

In urma arestarii lui Julian Assange, fondatorul siteului Wikileaks, a blocarii conturilor care finantau Wikileaks si a blocarii siteului Wikileaks, hackerii din intreaga lume au pornit un adevarat razboi cybernetic impotriva celor care au redus la tacere siteul Wikileaks. In urma ultimelor dezvaluiri facute de catre Wikileaks, prin publicarea pe site a 250.000 de docu­mente din corespondenta secreta a Departamentului de stat al SUA, a fost starnita o adevarata furtuna pe plan international, guverne ale lumii si politicieni fiind puse intr-o lumina foarte proasta, si incep sa apara tot mai multe voci care cer confirmarea sau dezmintirea informatiilor publicate pe Wikileaks de catre Julian Assange.

Companiile si institutiile care au blocat conturile prin care Wikileaks era finantat, ca de exemplu VISA, Master Card si PayPal, au fost atacate de catre hackeri, acestia reusind sa blocheze utilizarea cardurilor VISA si Master Card, si au blocat operatiunile de plata prin PayPal.

Operatiunea PayBack are in spatele ei, aproape 2000 de hackeri din intreaga lume, grupati sub numele de “Anonymous“.

Coldblood, purtatorul de cuvant al grupului de hackeri “Anonymous” a declarat:
Mergem mai departe, grupul nostru primeste noi si noi intariri … E un razboi informatic. Vrem ca internetul sa ramana liber si deschis tuturor, asa cum a fost din­totdeauna …

Serverele siteului Wikileaks, au fost mutate intr-un fost buncar antiatomic subteran din Suedia din perioada Razboiului Rece, iar siteul poate fi accesat doar la urmatoarea adresa IP: http://213.251.145.96 … domeniul wikileaks.org fiind blocat de catre autoritati.

Americanii au spus ca Julian Assange ar putea fi declarat terorist … Incredibil, pana unde s-a ajuns si cum reactioneaza autoritatile lumii, in special cele americane …

Categorie articol [ Stiri ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Primul razboi mondial virtual”

 • ... a scris la 10 decembrie 2010, 6:43   [#1]

  Autoritatile reactioneaza cam la fel in toata lumea, mijloacele lor difera…;)

 • ... a scris la 10 decembrie 2010, 7:28   [#2]

  Nu cred ca SUA e pregatita pentru un astfel de razboi informatic, altfel Wikileaks era disparut demult. Pot sa limiteze informatia, dar nu o pot opri definitiv.

  Wikileaks is currently under heavy attack.

  In order to make it impossible to ever fully remove Wikileaks from the Internet, you will find below a list of mirrors of Wikileaks website and CableGate pages.

  Wikileaks is currently mirrored on 1559 sites (updated 2010-12-10 01:01 GMT)

 • ... a scris la 10 decembrie 2010, 10:26   [#3]

  Asa cum nici o putere n-a castigat vreodata un razboi cu presa, nici Departamentul de Stat al SUA nu va castiga razboiul cu hackerii ! Si Wikileaks a inceput sa aduca dovezi concrete despre masinatiunile marilor puteri si a puternicilor planetei, care vor sa influenteze si sa conduca lumea. Acestea au inceput sa fie dezvaluite in diferite publicatii ori documentare dar nici una nu a avut impactul pe care a reusit sa-l faca Julian Assange. Nu numai gruparea Anonymous a intrat in razboi, intregul aparat al Partidelor Piratilor s-a alatural lui Assange.
  Si, cum un contopist cu “guler alb” nu-i in stare sa faca deosebirea intre un cod embed de la Youtube si o gluma cu blonde scris in html, nu prea au sanse in acest razboi. De ce ? Pentru ca aici nu este vorba de hackeri ori piratare, aici este vorba de libertatea internetului, de libertatea informatiei, libertatea de a te exprimata si de a scrie, pana la urma, un articol pe blogul tau ! Iar specialistii IT si inspecial cei din sfera web-ului sunt cam reticenti cand le spuna cineva sa taca.
  Daca documentele postate pana acum de Wikileaks au “darul” de a induce o asemenea frica in “atat de democraticii” americani (aici ma refer la cei din State Department), de ce nu au grija de documentele in cauza !? Vrea cineva sa ne faca sa credem ca un singur om a avut acces la toate aceste, culmea un soldat, si acesta patruns de “spirit de libertate” le-a transmis Wikileaks ? No way ! Nu merge, aici altul e substratul. Pana si acuzatiile de “sex pe nepregatite” aduse lui Julian Assange sunt de-a dreptul ridicole, mai ales arestarea sa pentru o fapta pentru care se prevede cel mult o amenda de cateva sute de euro !
  Oricum, s-a vazut ca nu pot opri Wikileaks, ar trebui sa inchida tot World Wide Web-ul. Absurd nu ?
  Na, ca articolul ce vroiam sa-l scriu s-a nascut aici. Scuze daca e lung.

 • Horia
  ... a scris la 11 decembrie 2010, 23:05   [#4]

  Imi place articolul tau, Peter :)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?