Vremuri noi, cu oameni vechi?!

Petre Daea PSD fost membru PCR Vremuri noi, cu oameni vechi?!

Da, nu vă mirați, pentru că așa și e! Așa se vrea (și nu de azi, de ieri) și, spre ne norocul nostru, așa se face! Nu-i vorba numai de oameni ci, mai grav, și de mentalități! Retrograde, de tip pur comunist. Pentru a argumenta, haideți să ne referim succint la “fișele de cadre”, cum se numeau pe vremuri, doar ale câtorva “vechi…” reinoiti, aleatoriu aleși. Dl… fost tov. Meleșcanu, spre exemplu, fost mare demnitar în echipa lui “Ceașcă”, acum ministru de externe într-un Stat de drept condus aproape cvazi dictatorial, după exemplul atranului înaintaș, de “tânărul” L. Dragnea! După ‘mnealui, l-am ales pe ex-tovarășul Daeea, bau-baul bieților țărani cooperatisti din agricultura socialistă a Mehedintiului, de pe timpul “Epocii de aur”, în prezent tot ministru (al agriculturii sbventionate cu fonduri europene) în același Executiv blamat nu numai de noi, românii, dar și de presă și autoritățile U.E. Dl. Daeea, cel care mereu idializa oaia, iar acum, ca glonțul pornit din pușcă, i-a mai… răsărit o ideie, tot năstrușnică: reînființarea fostelor Aprozare și Alimentare, goale! Această reînființare a sistemului de magazine de stat de tip Aprozar este de fapt și nouă obsesie a lui dl Dragnea.

Dar mai țineți minte de Economatele, magazinele alea, speciale și sociale, cu prețuri scăzute, din sectorul 5, ale lui Vanghelie? Primarul care și-a pus nu numai vărul dar și șoferul ca să conducă … “afacerea” cu bani de la bugetul local. Până la urmă, inedita afacere, i-a condus pe toți 3 la DNA!

Actuala “minune”cu aprozarele se pare că a și proliferat, șefu’ cel mare, Dragnea, a și comunicat-o deja, la modul laudativ, într-o întâlnire a dumisale cu susținătorii pesediști din Călărași, iar Tvr-ul, ne fiind mai prejos, a mediatizat-o, cu repetir, în “obiectiva” emisiune nocturnă “România 9″, un fel de talk show… revoluționar, cu aceiesi… “abonați” vechi (și statornici, ca să aibă omogenitate în gândire și idei “minunate”) dar, nici nu se putea, și cu, Daeea, pe post de… june prim!

Aproape că nu există seară, dacă eventual privești pe TVR 1, să nu fii “îndoctrinat”, cu noi /vechi idei emanate din experiență și gândirea creatoare a dizidentului anti-comunist (actual capitalist) I. Dinescu, a fostului gazetar și tânăr utecit Nistorescu, actual mare susținător pesedist și tot gazetar, zice-se… realist dar, mai ale și a “maestrului” Ion Cristoiu, inventatorul cotidianului “Evenimentul zilei” cotidian care prin anii ‘990 mediatiza de zor o mare descoperire, cică de pe la Pașcani: o găină care “năștea pui”! Acum, după atâtea idei năstrușnice și lupta “anti comunistă” de după Revoluție, “maestru’”, metaformozat in… democrat, deși pare (sau pozează) mereu obosit și plictisit, trage tare in dl Iohanis, catalogat drept “geneza răului din România“, cât și-n mai tot ce se numește opoziție anti pesedistă!

Asemenea exemple ar putea continua cu multe, f multe alte nominalizări. Nu cred că și-ar mai avea rostul. Orice român de bună credință, realist și obiectiv, poate să mai evidențieze (descopere) foștii, combinați (in cei peste 30 de ani), nu, nu cu prostii, doar cu cei… ajunși acolo, sus, unde nici prin vis nu cred că is! Așa ca să nu va mirați dacă într-o bună zi, odată cu redeschiderea noii rețele de Aprozare și Alimentare, sau după, vor apare (voit, fără… a) și alte noutăți-vechi, menite să ne demonstreze că totuși, istoria se repetă!
Da, așa e. Dar dacă totuși, între timp, nu se va mai schimba măcar câte ceva, va fi poate și aici, la noi, ca-n… Venezuiela! Asta oare se dorește, asta se vrea?!Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

14 comentarii la “Vremuri noi, cu oameni vechi?!”

 • ... a scris la 23 martie 2019, 13:33   [#1]

  La aia cu aprozarele se apasă pe pedala naționalistă, un fel de “vedeți, companiile străine sunt rele și nu vor să pună produsele românești pe rafturi“. O petardă de presă, joc de imagine și cam atât… din care n-o să se concretizeze fix nimic pentru că sunt incapabili s-o facă.
  Nu că ideea ar fi rea, doar că se poate face mult mai simplu dacă vrei: oferi niște facilități fiscale ori de alte natura supermarketurilor care pun produse românești pe raft, în funcție de produse, vânzări, etc, sunt convins că se poate găsi o formulă de calcul corectă…

 • marc
  ... a scris la 23 martie 2019, 14:46   [#2]

  Dincolo de aspectul pur comercial cred ca-i demn de retinut la acesti… Noi-Vechi, mentalitatea lor retrogada, de reluare ce a fost de unde-am plecateCu asemenea… tovarasi Romania nu poate progresa! Dimpotriva. Ai spus-o si tu in articolul de astazi. Parerea mea-i ca alegerile astea pt. Parlamentul european sunt doar o lupta pt. castiguri banesti, plus multe alte avantaje! In fond, pt. ce altceva decat pt. chiul pe bani… europeni, nu?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 martie 2019, 20:13   [#3]

  Câte dintre alegerile ultimelor trei decenii nu au fost o luptă pentru „câștiguri bănești” (ciolan, pe românește spus) Marc? Nu e oare vina multora dintre noi că după o „revoluție” am ales aceiași indivizi?

  Alegerile din acest an și cele de la anul sunt cruciale pentru viitorul românilor.

  E foarte posibil ca și în viitorul „cincinal” să fim conduși de aceleași otrepe… Eu unul nu pricep de ce ni se întâmplă asta! Să se fi atrofiat atât de mult simțul onoarei în România?

  Arunc o privire pe Protv ca să văd cum se termină meciul naționalei de fotbal și revin…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 martie 2019, 21:29   [#4]

  S-a terminat conform „calculelor hârtiei” și (chiar dacă mie mi s-a părut că reprezentativa noastră putea obține un punct în „bucata” de meci pe care am urmărit-o) nu a fost să fie… În fotbal, ca în orice sport, câștigă cel mai bun în momentul disputei. Tot ce contează e rezultatul final.

  Dacă e să privim rezultatele tricolorilor din ultimii 20 de ani atunci calificarea la Euro 2020 e o „Fata Morgana”, însă jocul reprezentativei din seara asta (atât cât am văzut din el) ne poate da încredere și speranță.

  Nu-mi fac iluzii, doar sper…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 23 martie 2019, 22:04   [#5]

  De ce ne mirăm că nu am înțeles încă că (Doamne bată-mă că vorbesc atât de „cacofonic”!) acceptăm să fim reprezentați de aceiași tovarăși? Nu știi lozinca „la vremuri noi, tot noi”, Marc?

  Deocamdată nu se știe cu certitudine cât de „noi” sunt vremurile „moderne”. Toate-s vechi și nouă toate, spunea cândva poetul. Nu găsesc argumente ca să-l contrazic…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 martie 2019, 7:44   [#6]

  Nici n-apucai prea bine să mă culc, că mă și trezi-i. Setea de bere e mare….

  E duminică, soarele strălucește și eu îmi văd de „conservele” mele. Domnul Marc își scrie (pe bună dreptate) înțelepciunile în timp ce mă chinui să-mi ostoiesc setea de adevăr. Credeam că spumele berii pot fi de folos, dar m-am înșelat. Nici măcar matinala cafea nu e soluția…

 • marc
  ... a scris la 24 martie 2019, 10:48   [#7]

  Am vrut sa-mi continui ,,intelepciunile”, de aceasta data insa transferate pe plan sportiv dar,din cauza nervilor(cat si poate a orei cam tarzii)am abandonat!Nici acum n-am s-o fac.Motivul?Multe.milte si deloc marunte.Din contra.Apropo de Contra,selectionerul,trebuie totusi s-o spun ca ceva,ceva a mai schimbat la nationala:un ritm de joc mai alert si mai cu suflet,poate ca si mentalitatea unor jucatori ,dar nu mai mult.Nici n-are cu cine face o treaba cu adevarat BUNA.N-avem individulaitati pe care sa te bazezi.Inca facem greseli copilaresti,inadmisibile la o echipa reprezentativa,iar atacul e doar asa,la intamplare.Iese sau nu iese ceva.Adica golul.Iata ca nu prea …iese.In schimb,precis ,cred eu, ca vom iesi pana la urma poate doar peste Insulile Feroe!Mai vorbim noi.Acum.o Duminica placuta!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 martie 2019, 15:47   [#8]

  Mulțumesc, Marc! Duminicile mele sunt oricum plăcute, chiar dacă uneori anumite rezultate sportive (precum cel de aseară) nu-mi sunt deloc pe plac.

  Jucătorii „dirijați” de Contra nu au jucat chiar rău. Chestia e că nu au câștigat. Iar ăsta e scopul luptei sportive. Degeaba au alergat 90 de minute dacă, vorba ta, golul iese doar din întâmplare…

  Calificarea la Euro 20 20 (vorba unui premier celebru) e doar un vis. Încă nu avem ce căuta la un turneu final. Dacă prindem locul 3 în grupă să zicem bogdaproste!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 martie 2019, 16:01   [#9]

  Mă uit (și beau bere) la meciul handbalistelor noastre cu Danemarca. Sper să nu-mi strice după-amiaza…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 martie 2019, 16:48   [#10]

  Se pare că fetele mi-au pus gând rău, da’ nu-i nimic. Mai destup o pixlă și aștept a doua repriză. Măi frate, chiar nimic să nu mai meargă în țara asta?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 martie 2019, 17:04   [#11]

  Gata, nu mă mai uit că e păcat de bere. 6 goluri diferență sunt insurmontabile…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 martie 2019, 17:36   [#12]

  Am mințit! M-am uitat până la sfârșit, c’-așa- eu: îmi duc întotdeauna treaba până la capăt…

  Concluzia e că dacă nu era Dedu meciul se termina cu o diferență de 20. Cu ea în poartă am avut „noroc”: diferența e doar 13.

 • marc
  ... a scris la 24 martie 2019, 20:41   [#13]

  La handbal un sport la care eram(candva),imbatabili , acum ne-am facut de tot rasul!Am sa scriu,probabil ,un articol despre adevaratele cauze.Chiar daca nimeni nu le va citi..

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 martie 2019, 23:27   [#14]

  Te înșeli, Marcele. Ai un cititor…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »