Vrem spitale, nu catedrale!

Sectia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenta Constanta 150px Vrem spitale, nu catedrale!

Vrem spitale, nu catedrale!

Încă o dată, guvernul Ponta îşi arată imbecilitatea şi incompetenţa (asta ca să fiu totuşi blând cu ei…). Mână în mână cu guvernul Ponta este şi Parlamentul României, unde 600 de vite nu sunt în stare să legifereze aşa cum ar trebui să o facă, adică în interesul poporului român.

Parlamentarii sunt mult prea ocupaţi pentru a-şi face legi care să-i scape de puşcărie şi să-i facă de neatins de către Justiţia Română şi de către instituţiile anti-coruptie din această ţară, ca de exemplu DNA. USL-ul deţine 70% din actualul Parlament, însă continua să guverneze prin ordonanţe de urgenţă …

Ultima ispravă a guvernului Ponta: au dat 100 de miliarde de lei, Bisericii Ortodoxe Romane !!! Iar aceşti bani, sunt din Fondul de rezervă al Guvernului României, banii din acest fond care ar trebui utilizaţi strict pentru situaţii speciale cum ar fi: inundaţii, epidemii, etc … adică, situaţii de urgenţă. Dar… vin alegerile în 2014, nu? Şi, trebuie să te pui bine cu Biserica …

Iată doar câteva comentarii, scrise de câţiva dintre puţinii români cu mintea limpede din această ţară bananieră, numită România:

Cu “darul” ăsta întreţineai un an de zile 1643 de copii într-un orfelinat, cu 50 RON/zi. Sau plăteai 568 de medici un an de zile cu 1000 EUR/lună! Sper să văd o declaraţie din partea BOR prin care refuză politicos “darul” USL-ului, motivând prin faptul că nu poate să-l accepte în condiţiile în care celelalte culte sunt ignorate – un bun simţ elementar!

Este aberant să se susţină lăcaşuri de cult şi culturi religioase din bani publici! Nu e democratic. Nu poţi să bagi mâna în buzunarul cuiva pentru o ideologie care nu este împărtăşită! Religia este o opţiune pur personală, nu o responsabilitate socială! Însă să nu punem semnul egal între opţiunile personale şi responsabilităţile sociale! Că denotă prostie!

Banii de cult sunt şi bani din taxele colectate de guvern, şi de la catolici, şi de la atei, şi de la penticostali, şi de la musulmani! Este stupid să se finanţeze cu bani publici un cult religios! Este stupid salariile popilor să fie plătite de buget! Asta e stupid! Şi spitalele şi şcolile nu sunt acţiuni politice, sunt o necesitate socială în România! Şi este stupid să se susţină taxa religioasă peste cetăţeni…. aka jihad ortodox!

În urmă cu 150 de ani, pe 17/29 decembrie 1863, Parlamentul României adopta legea de secularizarea a averilor manăstireşti, punându-se bazele statului român modern.

vrem spitale nu catedrale Vrem spitale, nu catedrale!

Astăzi, priorităţile politicienilor USL sunt cu totul altele. Biserica a primit la ultima şedinţă de Guvern 10 milioane RON, în plus faţă de cele 20 de milioane deja alocate pe 11 decembrie. De asemenea, pe 18 decembrie BOR a primit în administrare printr-o ordonanţă de urgenţă şi Complexul hotelier “Bradul” din Covasna (hotel, restaurant, baza de tratament, teren de sport, parc amenajat, izvor de ape minerale), împreună cu 2,3 hectare de teren.

Alexandru Ioan Cuza a folosit averile mânăstireşti pentru întreţinerea şcolilor şi spitalelor, dar guvernanţii actuali ignora criza din sistemul sanitar pentru a îmbogăţi Biserica.

Trebuie să le trimitem un mesaj clar: Vrem spitale, nu catedrale! Vrem o Românie laică! Cultele religioase trebuie să se autofinanţeze din contribuţiile voluntare ale credincioşilor!

 

Sectia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenta Constanta: – imaginile vorbesc de la sine …
Sectia de Psihiatrie a Spitalului de Urgenta Constanta Vrem spitale, nu catedrale!

 

Catedrala Mântuirii Neamului Românesc: – este mai mult decât o clădire impunătoare, Catedrala Mântuirii Neamului este (va fi) un complex comercial cu magazine de suveniruri bisericeşti, hotel pentru enoriaşi, etc … care printre altele va avea şi o catedrală imensă! Pur şi simplu “umileşte” ditamai Palatul Parlamentului (pe care-l puteţi vedea, sus în stânga imaginii)…

vrem spitale nu catedrale Vrem spitale, nu catedrale!

Categorie articol [ Economie, Politica, Stiri, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

10 comentarii la “Vrem spitale, nu catedrale!”

 • ... a scris la 3 ianuarie 2014, 21:47   [#1]

  Dane, da-mi voie sa te contrazic la acest articol. Parerea mea este ca biserica si credinta oamenilor formeaza coloana vertebrala a unui stat. Acolo unde este Dumnezeu, totul va merge perfect, si spitalele, si gradinitele si…etc.
  Daca fiecare dintre noi va fi mai bun si mai intelegator cu celalalt, cu siguranta noi ca natie o vom duce mult mai bine in orice domeniu.

 • grigorie
  ... a scris la 7 ianuarie 2014, 0:49   [#2]

  dane nu sunt un fanatic al religiei dar inainte de a da cu piatra informeazate despre rolul pe care la jucat biserica si il joaca in formarea fiecarui individ , poate nu stii dar cultura apatruns si a fost sustinuta de biserica la noi in tara nu politicul va ajutat ca natie. stii unde au aparut primele scoli ? si inca ceva de ce crezi ca occidentul trage cu cat poate in credinta noastra ? cand acest popor a trecut prin vremuri critice credinta la scos la liman. stefan cel mare inainte de fiecare lupta se ruga cu ostenii lui iar in primele randuri aveau steaguri cu insemne crestine (icoana sf gheorghe) , rusine ca lovesti in traditia si unul din stalpii neamului , ceea ce fac acesti popi acum (ca printre ei sunt si buni dar cred ca esti orb ) nu are legatura cu traditia si nu darama ce au facut preotii si calugarii care sau ostenit ptr tara , cine era sfetnicul de baza a lui stefan cel mare ? stii de ce era foarte urat mihai viteazul ? parca ai fi un evreu misel taicuta !

 • ... a scris la 7 ianuarie 2014, 2:20   [#3]

  @ grigore: -- Nu ai înţeles nimic din acest articol, eu spun să citeşti mai cu atenţie. Nu am nimic împotriva unei anumite religii ori împotriva celor care au nevoie de religie, este dreptul lor democratic şi tot în acelaşi timp ar trebui să fie problema lor, nu a mea sau a altora!

  Ca de exemplu, tu care bănuiesc că eşti ortodox: cum ar fi ca, statul român să dea bani de la buget Bisericii Reformate şi nu Bisericii Ortodoxe ? Ţie ca ortodox, ţi-ar conveni să finanţezi din banii tăi (prin taxe şi impozite) Biserica Reformată fără să beneficiezi vreodată de serviciile ei, tu fiind ortodox? Asta doar ca un exerciţiu simplu de logică (pentru cei care au aşa ceva) …

  Deci, vrei Biserică Ortodoxă sau vrei Biserică Penticostală (ca institutie mă refer) ??? E dreptul tău democratic, dar … finanţeaz-o din banii tăi, nu din ai mei. Că aşa, să comanzi tu pe banii mei (din taxe şi impozite), e simplu.
  Fiecare religie ori cult, ar trebui să se autofinanţeze din contribuţiile (lunare sau anuale) ale enoriaşilor, fiecare cu ciorba lui. Nu mă pune tu pe mine să muncesc pentru fanteziile ori pentru mofturile tale, dacă vrei mofturi n-ai decât să ţi le susţii din punct de vedere financiar.

 • grigorie
  ... a scris la 7 ianuarie 2014, 20:12   [#4]

  Incorect , acest popor nu de biserica reformata a fost sustinut cultural spiritual (psihic pe intelesul tau) , probabil stii ca un om care e daramat psi si nu e sustinut ajunge la streang, scrii dar nu stii ca o f mare parte de avere a acestei institutii e detinuta de stat , ex : cotroceniul , toata zona presei libere , o suprafata mare in centru unde a existat biserica sf vineri si ex sunt multe , iti inteleg frustarea dar de un adevar cred ca esti si tu constient ca chiar daca nu dai bani bisericii oamenii tot nu vor vedea spitale scoli drumuri , banii se vor topi mereu cum sau tot topit mai ales pe autostrazi. oamenii din biserica au multe bube in cap dar un lucru totusi il apreciez la ei , banii care iau primit ptr constructii chiar iau investit nu sutit asta imi place la ei , poti sa convingi politicul sa faca la fel cu banii de investitii ? si iti repet nu baga in fata o biserica ratacita aparuta la noi in tara recent , acum chiar daca dumneata esti administrator al acestui blog te sfatuiesc eu sa te informezi caci vorbesti in necunostinta de cauza , ti-ai ales un subiect la care nici macar diletant nu te pot numi , te rog sa ma ierti dar astai purul adevar. daca acesta biserica reformata ar fi sustinut acest popor financiar cultural social asa cum a facut biserica ortodoxa DA as fi fost de acord sa i se acorde din banii mei partea cuvenita ptr rolul sau in formarea si sustinerea acestui neam. religia nu este un moft si daca vrei sa poti intelege putin din ea fa o excursie la sf munte si studiaza putin sa vezi ce rol major joaca religia in viata omului , ia pulsul acestui munte minunat plin de istorie , asculta putin din istoria lui si poate vei veni si dumneata la dreapta socoteala . va urez cele bune si putina intelepciune .

 • ... a scris la 7 ianuarie 2014, 23:04   [#5]

  @ grigorie: Deci, să înţeleg că tu ţii morţiş ca eu şi alţii ca mine, să-ţi finanţăm ţie fanteziile?

  Legat de Biserica Ortodoxă, Reformată, Penticostală sau oricare altă biserică: eu am dat doar câteva exemple, nu m-am referit în mod special la una din ele! Indiferent despre care dintre ele ar fi vorba, nu trebuiesc finanţate de la bugetul de stat!!! Enoriaşii să-şi facă “carnet de membru”, fiecare la biserica de care aparţine (probabil biserica din cartier) şi să cotizeze lunar pentru salariile preoţilor/pastorilor, pentru gaz, curent electric, renovări, etc… Asta am vrut să spun prin expresia: “fiecare cu ciorba lui…”. Ia să te vedem atunci, ce “mare credincios” eşti !?!?!

 • alergatorul
  ... a scris la 9 ianuarie 2014, 21:20   [#6]

  Grigorie, nu uita ca religia este o optiune, nu o obligatie. Daca unii nu vor sa contribuie la fondurile bisericii, nu este corect sa fie obligati. Daca sunt obligati, ceea ce se intampla acum prin alocare de fonduri din bani publici, acea biserica nu mai este CRESTINA. Acea biserica se poate numi “AFACERE” (fonduri contra voturi), fa si tu diferenta…! Tu nu vezi ca totul s-a transformat intr-o mare afacere, spre imbogatirea popilor si spre indobitocirea prostimii?Trezeste-te omule…!

 • ... a scris la 27 ianuarie 2014, 18:58   [#7]

  E o intreaga discutie cu acest proiect :) Nu reusesc sa inteleg cum de acesti conducatori sunt atat de orbi si fac aceste tampenii cu o seninatate debordata!

 • lolly2000
  ... a scris la 1 octombrie 2014, 8:08   [#8]

  nu e adevarat
  religia e mai importanta ca orice
  nu zic ca sanatatea si educatia nu sunt importante dar tu judeci lucrurile cu picioarele nu cu capul
  :o dumnezeu o sa te pedepseasca :o esti [-x ~X( nu mi pot imagina ce gandire ai

 • lolly2000
  ... a scris la 1 octombrie 2014, 8:09   [#9]

  ce neadevaruri spui
  :o

 • lolly2000
  ... a scris la 1 octombrie 2014, 8:11   [#10]

  grigorie spune un mare adevar

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?