Vorbe-n vânt…

Calin Popescu Tariceanu ALDE Liviu Dragnea PSD Vorbe n vânt...

Am tot încercat să spun…
(unii zic că spunerea e comunicare)

Spusele mele s-au risipit ca fumul unui foc de paie în bătaia vântului. Am priceput până la urmă că asta e soarta vorbelor, deși am încercat să scriu ce cred. Am rămas cu gândurile tastate frumos în tot felul de medii virtuale și cu amărăciunea că sunt un naiv ce crede că poate fi înțeles. Un neînțeles, adică…

Baza unei societăți sănătoase nu poate fi alta decât educația. Dacă majoritatea care ne conduce a absolvit niște cursuri de „analfabetizare” (vorba unei domnișoare avocat) atunci lucrurile sunt limpezi: lăsați orice speranță, tineri studioși! Ce Oxford, care Hardvard? Spiru Haret e soluția universală… Nu trebuie să mergi la cursuri. Primești diploma prin poștă fără ramburs.

România prezentului are o mare problemă: e condusă de niște indivizi (aleși absolut „democratic”) al căror loc nu e în fruntea țării ci în pușcăriile ei, alea supraaglomerate de infractori mărunți. Dar marii borfași patrioți condamnați la penitență sunt prea talentați pentru ispășirea completă a pedepsei. O carte-două scrise acolo îi spală de orice păcate…

Nu cred că mai are rost să-ntreb de ce s-a ajuns în acest stadiu. Am obosit să tot spun că după o „revoluție” (vorba aia, anticomunistă) Iliescu era ultimul tovarăș ce trebuia ales. Nu voi înțelege vreodată acest paradox… La fel cum nu voi pricepe niciodată de ce salariul unui învățător debutant într-o școală de la țară e mai mic decât remunerația femeii de serviciu de la primărie.

Am tot încercat să spun, da‘ nu m-a ascultat nimeni. Toată lumea țipa că Boc și Băsescu au tăiat din salarii și pesedeul ni le face la loc. O comparație între „piticul” Boc și „marele strateg” Dragnea nu-și are rostul. Încă nu v-ați convins de impostura lui Liviu Dragnea?

Să nu mă-ntrebați de soluții, că nu le am. Poate doar o ștampilă pe un buletin de vot… Și-aia degeaba, fiindcă ceilalți sunt majoritari.

Autor: Francisc Bouda, 12.02.2018, 06:48 – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Politica, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Vorbe-n vânt…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 februarie 2018, 0:28   [#1]

  Exact ca în bancul trimis de un prieten:

  (mi-am permis să-l adaptez la realitate)

  Ce mai fac moldovenii tăi, Ștefane?
  Rău, mărețule.Juma’ prin Spania, juma’ prin Italia…

  Da’ ardelenii tăi, Iancule, ce fac?
  Rău, jupâne. Juma’-n Germania, juma’ prin State…

  Da’ oltenii tăi, Tudore?
  Bine, stăpâne. Juma’ în Parlament, juma’ în guvern…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 februarie 2018, 0:59   [#2]

  P.S.: Prietenul ăsta al meu e un biet inginer care a făcut degeaba o facultate ce nu-i folosește la nimic. Într-o lume a imposturii la ce mai sunt de folos studiile? Proști să fim, noroc s-avem. Că „deștepți” (cu doctorat) găsești peste tot. N-ai loc să calci de ei…

  De ce dracu’ ne mirăm c-am ajuns unde-am ajuns?

 • ... a scris la 16 februarie 2018, 13:02   [#3]

  Conducătorii noștri de astăzi sunt doar niște parveniți ajunși în vârful piramidei prin clasicele metode românești ca de exemplu șpaga, mita electorală și influența. Altminteri nu reușesc să înțeleg de ce aceștia țin morțiș să ajungă politicieni/parlamentari, câtă vreme salariul unui parlamentar este mult mai mic decât ar putea avea profit un proprietar de afacere în urma unei activități comerciale. Scopul lor, deși au bani suficienți încât să trăiască bine, este, pur și simplu, acela de a câștiga și mai mulți bani. Pe românește spus: lăcomie. O lăcomie dusă la extrem.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?