Vor fi eliminate tarifele de roaming în Uniunea Europeană

roaming ue Vor fi eliminate tarifele de roaming în Uniunea Europeană

O veste bună pentru cei care călătoresc frecvent prin Uniunea Europeană: tarifele de roaming pe teritoriul Uniunii Europene, vor fi eliminate din iunie 2017. Practic, cei care vor călători în Uniunea Europeană, vor achita aceleași tarife ca acasă în țara în care au abonamentul de telefonie mobilă.

Înainte de eliminarea totală a tarifelor de roaming în UE, începând cu aprilie 2016 va avea loc o primă etapă de reducere a tarifelor de roaming, urmând ca începând cu iunie 2017 aceste tarife să fie înlăturate complet.

În prima etapă, începând cu aprilie 2016, tarifele vor scădea la 5 cenți/minut pentru fiecare apel, un SMS va fi taxat cu 2 cenți, iar cei ce folosesc internetul mobil pe telefon sau tabletă vor plăti 5 cenți pentru fiecare MB de internet consumat.

Din iunie 2017 însă, cei care au minute incluse în abonament, SMS-uri și servicii de date 3G/4G/etc (internet inclus), vor putea folosi aceste minute, SMS-uri și trafic de date (internet mobil) fără restricții, fiind practic similare utilizării lor pe teritoriul României.

Nu-i rău, însă … așteptam cu nerăbdare, “cireașa de pe tort”: eliminarea completă a tarifelor de roaming pentru cetățenii Uniunii Europene.
Un pas înainte, cât se poate de normal, în anevoiosul proces de construire a Statelor Unite ale Europei …

roaming ue1 Vor fi eliminate tarifele de roaming în Uniunea Europeană

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Vor fi eliminate tarifele de roaming în Uniunea Europeană”

  • ... a scris la 1 iulie 2015, 10:14   [#1]

    Oricum am minute internaționale moca. Dacă ies în Bulgaria, nu le pot folosi?

  • ... a scris la 1 iulie 2015, 14:09   [#2]

    Odată eliminate tarifele de roaming, nu mai contează. Anyway, ceea ce ai tu minute internaționale, acestea pot fi utilizate să suni de pe teritoriul României, pe un număr din afară României. Invers, se aplică tarife de roaming, din câte știu …

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?