VA to Watts Converter

multimeter aparat masura multimetru digital VA to Watts Converter

Volt-amps (VA ) to watts (W) Converter

Nu de puţine ori se întâmplă ca atunci când vrem să cumpărăm un anumit echipament electric/electronic, noi, din postura de clienţi, să fim interesaţi de puterea reală a acestuia, exprimată în waţi (watts), însă în specificaţiile produsului se poate întâmpla ca această valoare să nu fie trecută şi să găsim doar puterea aparentă, exprimată în VA (volt-amperi). Mulţi dintre clienţii ce caută informaţii despre un anumit echipament electric sau electronic, fac confuzie între VA (volt-amperi) şi W (waţi), crezând că, de exemplu, 1000 VA este echivalent cu 1000 W. Şi nu este aşa!

Puterea reală se măsoară în W (waţi), iar puterea aparentă se măsoară în VA (volt-amperi).

Formula de calcul pentru puterea reală, este următoarea:
P(W) = PA(VA) × FP
…unde:
– “P” este puterea reală care se măsoară în W (waţi);
– “PA” este puterea aparentă care se măsoară în VA (volt-amperi);
– “FP” este factorul de putere.

Cum spuneam anterior, dacă la echipamentul electric sau electronic pe care doriţi să-l cumpăraţi, nu este specificată puterea reală în waţi, atunci va trebui să căutaţi informaţii despre puterea aparentă (VA) şi factorul de putere. Pentru a simplifica lucrurile, am realizat un mic converter care transformă VA în W (volt-amperi în waţi).
Introduceţi valoarea puterii aparente (VA) şi factorul de putere (de exemplu, acesta poate fi 0.6, 0.8, etc), după care apăsaţi butonul “calculează” şi va fi afişată automat puterea reală, în waţi (W).

Categorie articol [ Diverse, Electronice / Electrocasnice ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “VA to Watts Converter”

  • Lili
    ... a scris la 5 aprilie 2019, 12:58   [#1]

    Buna ziua! As dori sa cumpar un aspirator, dar la caracteristici scrie numai 11,1v! Nu stiu cati amperi are, nu stiu cum sa aflu cati watti are! Asta as vrea sa stiu, cati watti inseamna 11,1 v? Multumesc!

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?