Volocopter – Combinaţie între dronă şi elicopter

Volocopter VC200 Volocopter  Combinaţie între dronă şi elicopter

Volocopter – Combinaţie între dronă şi elicopter

Volocopterul este un vehicul zburător neconvenţional, dezvoltat de către cei de la compania germană E-Volo şi se vrea a fi un aparat de zbor ieftin şi uşor de pilotat.

Volocopterul funcţionează pe acelaşi principiu ca dronele şi spre diferenţă de un elicopter clasic, volocopterul nu necesită antrenament special de pilotaj, acesta poate fi pilotat cu ajutorul unui banal joystick.

Modelul prezentat în acest filmuleţ, este Volocopteer VC200, o “dronă-elicopter” care utilizează 18 motoare electrice pentru propulsie, fiecare motor electric fiind conectat la propria sa elice şi fiind controlat individual de calculatorul de bord.

În comparaţie cu un elicopter clasic, volocopterul este mai sigur (lipseşte kerosenul, un combustibil extrem de volatil şi inflamabil) şi nu necesită costuri de întreţinere şi operare atât de mari ca în cazul unui elicopter (revizii periodice, etc). Energia necesară alimentarii celor 18 motoare electrice, este asigurată de acumulatori Li-Ion, iar în versiunea actuală a volocopterului, aceştia pot asigura o autonomie de 20 de minute, viteza maxima care poate fi atinsă de volocopter fiind de 100 Km/h. Cercetătorii germani afirmă însă că versiunea comercială a volocopterului, va putea asigura o autonomie de o oră, autonomie suficientă pentru zbouri de agrement şi deplasări pe sistante scurte.


Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , marți, 12 aprilie 2016 in categoria Proiecte si cercetari. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Volocopter – Combinaţie între dronă şi elicopter”

 1. Alexandru

  pare caraghios :)) măcar zboară…

 2. Dan

  mda, … dispunerea elicelor pe acel suport rotund, nu este poate cea mai inspirată idee … din punct de vedere al designului.

 3. Severus

  Faina scula, dar ma mir ca nu au protejat fiecare elice in parte. Sunt curios cum se descurca in conditii de vant si curenti de aer puternici.
  Trebuie niste baterii mai tari, ca sa nu ramai in pana pe undeva prin aer :)

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro