Volocopter – Combinaţie între dronă şi elicopter

Volocopter VC200 Volocopter   Combinaţie între dronă şi elicopter

Volocopter – Combinaţie între dronă şi elicopter

Volocopterul este un vehicul zburător neconvenţional, dezvoltat de către cei de la compania germană E-Volo şi se vrea a fi un aparat de zbor ieftin şi uşor de pilotat.

Volocopterul funcţionează pe acelaşi principiu ca dronele şi spre diferenţă de un elicopter clasic, volocopterul nu necesită antrenament special de pilotaj, acesta poate fi pilotat cu ajutorul unui banal joystick.

Modelul prezentat în acest filmuleţ, este Volocopteer VC200, o “dronă-elicopter” care utilizează 18 motoare electrice pentru propulsie, fiecare motor electric fiind conectat la propria sa elice şi fiind controlat individual de calculatorul de bord.

În comparaţie cu un elicopter clasic, volocopterul este mai sigur (lipseşte kerosenul, un combustibil extrem de volatil şi inflamabil) şi nu necesită costuri de întreţinere şi operare atât de mari ca în cazul unui elicopter (revizii periodice, etc). Energia necesară alimentarii celor 18 motoare electrice, este asigurată de acumulatori Li-Ion, iar în versiunea actuală a volocopterului, aceştia pot asigura o autonomie de 20 de minute, viteza maxima care poate fi atinsă de volocopter fiind de 100 Km/h. Cercetătorii germani afirmă însă că versiunea comercială a volocopterului, va putea asigura o autonomie de o oră, autonomie suficientă pentru zbouri de agrement şi deplasări pe sistante scurte.


Categorie articol [ Proiecte si cercetari ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Volocopter – Combinaţie între dronă şi elicopter”

  • ... a scris la 12 aprilie 2016, 12:50   [#1]

    pare caraghios :)) măcar zboară…

  • ... a scris la 12 aprilie 2016, 21:48   [#2]

    mda, … dispunerea elicelor pe acel suport rotund, nu este poate cea mai inspirată idee … din punct de vedere al designului.

  • Severus
    ... a scris la 13 aprilie 2016, 12:22   [#3]

    Faina scula, dar ma mir ca nu au protejat fiecare elice in parte. Sunt curios cum se descurca in conditii de vant si curenti de aer puternici.
    Trebuie niste baterii mai tari, ca sa nu ramai in pana pe undeva prin aer :)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?