Vizitele la medicul de familie vor fi contra-cost

medic de familie Vizitele la medicul de familie vor fi contra cost

Vizitele la medicul de familie vor fi contra-cost

Oficial, începând cu data de 8 iunie 2011, medicii de familie nu vor mai acorda consultaţii gratuite – au anunţat medicii de familie. Neoficial, asta se întâmplă deja de mai mult timp, mai mult decât atât, medicii de familie nu mai dau reţete compensate, pacienţii care au nevoie de medicamente sunt obligaţi să le plătească integral … Nu ştiu dacă peste tot se întâmplă asta, cert este că la multe dintre cabinetele medicilor de famile, asta este situaţia.

Ieri discutam cu cineva, o persoană în vârstă, pensionar, care era foarte revoltat de faptul că, după vreo 35 sau 40 de ani de muncă, timp în care contribuţiile pentru sănătate i-au fost reţinute din salariu şi plătite către stat, acum trebuie să plătească integral atât medicamentele, datorită faptului că medicii de familie nu mai eliberează reţete compensate, cât şi serviciiile medicului de familie, care vor trebui plătite tot de către pacient.

În situaţia dată, mă întreb: ce vină are pensionarul de care vă spuneam ? Lui i-au fost reţinute contribuţiile pentru sănătate pe toată perioada cât a muncit, iar acum, la bătrâneţe, când ar trebui să beneficieze de serviciile pentru care a plătit o viaţă întreagă, este obligat să plătească toate aceste servicii medicale !? Pe româneşte spus, “a luat ţeapă” de la statul român … Acesta este purul adevăr !

Ei bine şi-atunci, eu care plătesc de ani de zile contribuţiile la sănătate, ce motiv aş mai avea să plătesc “în avans” aceste servicii, dacă atunci când am nevoie de ele oricum trebuie să le plătesc (încă o dată!) … Mergând mai departe cu logica, aş putea renunţa să plătesc aceste servicii ? Din cate ştiu eu, nu. Ce inseamnă asta ? Înseamnă că, statul român îmi ia nişte bani, pentru nişte servicii care oricum nu mi le oferă. Cum se numeşte asta ? Înşelăciune !!!

Dar, eroicul nostru popor român, atât de lăudat prin cărţile noastre de istorie ca fiind un popor viteaz şi dârz, tace mâlc şi îşi acceptă soarta … Unde este eroismul poporului român atât de mult lăudat ? Unde este spiritul de luptă al românilor, pentru drepturile şi libertăţile care ar trebui să fie garantate de către o democraţie ? Ori, mult lăudata democraţie nu este altceva decât un paravan pentru cei care conduc lumea, la fel de ipocrit ca socialismul ?

Categorie articol [ Sanatate / Familie ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

2 comentarii la “Vizitele la medicul de familie vor fi contra-cost”

  • ... a scris la 7 iunie 2011, 13:43   [#1]

    Da, tacem malc, in schimb urla televiziunile in locul nostru. Sper ca anul acesta romanii sa se organizeze si sa iese masiv in strada, pentru ca fiecaruia ii este teama ca daca va iesi singur si va zbiera in fata la Cotroceni sau la Parlament isi va fura o amenda pe care oricum nu are bani sa o plateasca, poate chiar va fi inchis pentru asta (la noi e posibil orice). Tara asta a ajuns sa fie condusa si administrata de cocalari. Incredibil dar adevarat!

  • ... a scris la 7 iunie 2011, 20:35   [#2]

    are cine sa urle,cine il doare…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?