Vizitați Delta Dunării pe cale… virtuală!

Delta Dunarii Vizitați Delta Dunării pe cale... virtuală!

O veste de mare interes, cred eu, pentru toți cei îndrăgostiți de natură, de frumusețile naturale ale României și mai ales de mirfica Deltă! Din câte am aflat (presa o și confirmă), de astăzi această minunată zonă a țării, unică-n lume prin diversitatea florei și faunei, cât și prin bogăția și pitorescul ei, poate fi explorată în orice anotimp și de către orice internaut, pe cale virtuală! Dacă în timpul sezonului cald, din ‘n cauze și motive nu ați reușit să ajungeți “în împărăția apelor, peștilor și păsărilor” de acum Street Viev pe Google Maps vă oferă această disponibilitate! Vă mai trebuie doar un laptop eventual, un PC sau nelipsitul telefon mobil, toate însă cu necesara conexiune de internet.

Chiar dacă vremea s-a răcit considerabil, vestind iminenta sosire a iernii, Delta, cu cele peste 5.000 de specii de animale, păsări și plante, cu numaroasele-i drumuri și canale navigabile (cca 1.500 de km!) cât și cu toate celelalte atracții, vă va fi prezentată pentru a o cunoaște și mai bine, mai ușor și profund. Exploratorul virtual are acum posibilitatea să admire îndeaproape pâlcurile de pelicani care-și iau zborul de pe micuțul Canal Trofilca, ce șerpuiește într-o pădure inundată (sau ninsă), cu multe lacuri și mlaștini specifice zonei. Deasemenea, se poate plimba în voie și pe Canalul Sontea, pe sub sălciile și întinderea imensă acoperită cu stuf. Dacă mai dă un click, peisajul se schimbă după preferință: lacuri cu nuferi (unii poate înghețați!), stârci, egrete și cormorani care se hrănesc pe Lacu Puiu sau, mai știi?!, poate da și o “fugă” fie pe Laguna Sacalin ori pe plaja sălbatică de la Sf. Gheorghe, de unde poate admira imaginea panoramică a celebrului far de la Sulina.

Așadar, stand acasă (sau în alte locuri), cu cafeluța sau cu… celebra “berică” (la plural) atât de preferată de colegul și amicul nostru, Francisc, poți admira liniștit și fără grabă tot ce sufletu-ți dorește de pe cuprinsul acestor locuri de poveste!

Trebuie să mai adaug că proiectul de preluare a imaginilor din Delta Dunării a fost realizat cu ajutorul echipei WWF România, care (din câte notează si ziarul Adevarul) a parcurs întregul sit protejat de UNESCO în lung și-n lat cu trekkerul Google în spate, fie pe biciletă și pe barcă, fie chiar și cu… căruța! Datorită acestei minunate echipe, ajutată în permanentă de localnici, noi, internauții amatori sau profesioniști, ne putem transpune, indiferent de sezon, în “veritabili” exploratori ai Deltei!…

Ce ne mai rămâne de facut acum, după ce am aflat acesta noutate de interes turistic (și nu numai)? Doar să dăm, un click!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)Categorie articol [ Diverse ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?