Viteza internetului în Uniunea Europeană

dns domain name server network internet retea Viteza internetului în Uniunea Europeană

Un lucru este bine știut în toată lumea: când ne uităm către țările dezvoltate din vest și vedem nivelul de trai de acolo, salariile, respectul instituțiilor pentru cetățeni și multe, multe alte chestiuni la care, noi, românii, doar visăm, ei bine, România se afla întotdeauna pe ultimul loc. E ca un făcut, zici că suntem blestemați.

Ne uităm la salarii? Ei bine, în România, salariile sunt și de până la 10 ori mai mici decât în unele state dezvoltate din vestul Europei. Ne uităm în schimb la prețul benzinei? Evident, în România avem cel mai mare preț la benzină și motorină.
Pentru că, evident, așa este “normal”, nu!? Cu cât salariile sunt mai mici, cu atât prețurile să fie mai mari!? Iar acesta este doar un singur exemplu, dacă ar fi să fac o listă, probabil n-aș termina de scris nici mâine …
Vedeți voi, de aceea spuneam că, e ca un făcut, parcă suntem blestemați.

Cu un singur lucru însă, ne putam mândri: viteza internetului!
Am găsit o hartă (ceva mai veche, ce-i drept), însă ne putem da seama cum arată situația “în teren” (este vorba evident, de o medie).

Vă las pe voi să ghiciți, al cui este meritul pentru faptul că în România avem cel mai rapid internet din Europa și undeva pe locurile doi sau trei în lume!?

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 26 mai 2016 in categoria Internet. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

6 comentarii la subiectul “Viteza internetului în Uniunea Europeană”

 1. Zina

  Nu pot să ghicesc, dar mi-ar plăca să știu. Ne spui tu?! :)

 2. 1qlee

  Basescu?

 3. Iulian Arvat

  As prefera sa renunt la viteza de net dar sa am un salariu ca intr-o tara civilizata.

 4. Marius

  Al corporatiilor care au investit mult in infrastructura: Orange, Vodafone, OTE, Telekom, RCS&RDS,etc… Cam in ordinea asta ;-)

 5. Severus

  Meritul este al RDS, care ne-a propulsat direct sus in top.

 6. Dan

  Răspunsul corect, a fost dat de Severus :)
  Da, RDS este “vinovat” pentru faptul că în România, avem unul dintre cele mai bune servicii de internet de pe planetă! Mă refer, evident, la serviciile pentru utilizatorii casnici (home useri). Iar asta, pentru că RDS a pus presiune pe piaţă. Au venit cu oferte uneori inimaginabile pentru o ţară ca România … iar concurenţa a mai putut face un singur lucru: să se adapteze ori să dispară. Şi s-au adaptat, într-o oarecare măsură …
  Şi o spun asta, după ce în urmă cu mulţi ani, i-am înjurat şi porcăit nu o dată, pe cei de la RDS.

  Iar toate acestea, au fost in beneficiul nostru, al utilizatorilor finali, cei care plătim lunar abonamentele. Că, dacă ar fi fost după mintea celor de la “Rom-Rom-Telecom” (actual Telekom), nu pupam noi aşa internet nici peste 10 ani. Pentru că, Vodafone şi Orange nu au contat în această ecuaţie. Orange şi Vodafone, e adevărat că acum dau şi net, însă dau internet pentru că, Vodafone a făcut contract şi primesc net de la RCS&RDS, iar Orange primeşte net de la Telekom. Net contra antene …

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Matrimoniale