Virusul Cryptolocker

Virusul Cryptolocker Virusul Cryptolocker

Virusul Cryptolocker – un virus informatic, care face ravagii

Un nou virus informatic face ravagii în întreaga lume. Potrivit analizelor efectuate de către o firmă de securitate, aproximativ 250.000 de calculatoare din lume au fost infectate cu virusul numit “Cryptolocker“.

Virusul Cryptolocker afectează calculatoarele pe care rulează sisteme de operare Microsoft Windows şi este un virus care produce pagube foarte mari, în sensul că virusul Cryptolocker (după cum de altfel sugerează şi numele acestui virus…) criptează toate datele de pe hard disk-ul calculatorului infectat, iar acestea pot fi decriptate/deblocate numai după achitarea unei “recompense”. Calculatorul infectat cu virusul Cryptolocker, va afişa un contor cu o numărătoare inversă, pe parcursul căreia utilizatorul poate achita suma cerută pentru decriptarea datelor.

Pentru România (probabil până şi hackerii ştiu că românii sunt săraci), taxa de deblocare cerută pentru deblocarea PC-ului este de 200 RON.

Compania de securitate Dell SecureWorks a publicat o listă cu siteurile care găzduiesc acest virus informatic periculos: vezi lista. Problema mare este că, apar tot mai multe siteuri web infectate cu acest virus …

Virusul Cryptolocker Virusul Cryptolocker

Sursa: BBC

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , vineri, 27 decembrie 2013 in categoria Internet, Stiri IT. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

3 comentarii la subiectul “Virusul Cryptolocker”

 1. Cosmin

  Nu sunt de acord sa platesc pentru a-mi accesa datele mele? Mai bine renunt la ele.

 2. Antal

  Dan, nu ştiu de unde ai luat datele, dar eu ştiu un caz real de la mine din localitate şi “taxa” nu a fost de 200 de lei, ci de 0,5 BitCoin. Era vorba despre o firmă şi nu avea luxul de a renunţa la date (contabilitate, gestiune, contracte ş.a.m.d.). Cel mai greu a fost să găsească omul în timpul dat un deţinător de BitCoins care să fie dispus să-i vândă o jumătate de monedă. Era chiar în zilele în care cursul a sărit de 1000 USD/BitCoin.

  BitCoin este moneda perfectă pentru santaj şi alte asemenea, tocmai datorită anonimităţii sale. Şi orice minunăţii de anti v&m ai avea pe calculatoare, nimic nu te poate proteja de un utilizator prost. Extinde riscul la zeci, sute sau mii de angajaţi şi ai o imagine. Şi încă un motiv pentru a trece pe Mac OSX sau Linux.

 3. Laurentiu

  Marea problema a fost ca tot mai multe pagini web au fost infectate cu acest virus..n-am avut probleme cu el, antivirusul si-a facut treaba.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite