Violență cu… motivații!

bataie Violență cu... motivații!

De la un timp ne întrebam cu toții, derutați și dezorientați, pentru ce de aproape trei decenii de “democrație” și de “stat de drept” continuăm să batem pasul pe loc, jucăm “tropoțica”, hopa-tropa, cum se spune, ca niște natângi ce suntem. Ori numai alții ne caracterizează așa? Nu cred, pentru ca suntem chiar niște natângi dezbinați, niște năuci. Desigur, nu chiar toți.

Așa suntem noi, cei mulți, “boborul”, din moment ce nu ne-am putut dumiri, după atâtia ani, că o bună parte din cei pe care i-am ales și îi alegem în fruntea țării, să conducă destinele unui popor, nu au fost și nu sunt decât niște nemernici corupți, puși pe căpătuială și dezmăț. Din cauza acestor nelegiuiți (și nu numai), România, o țară cu atâtea bogații și frumuseți naturale, a ajuns o țintă directă a mafiei și corupției cvas totale. Călăii din secolele trecute au dispărut de mult, însă omenirea de azi își mai amintește de ei ca de niște stafii care au bântuit cândva prin Europa, îngrozind lumea. Iată însa că se mențin consecințele nefaste ale faptelor lor ticăloase, care despart frații de frați, părinții de copii (și invers), prietenii de prieteni. Toate, pe fondul unor violente greu de imaginat și a unei discordii viscerale, de neimpact, subiect nu odată abordat, atât în presa scrisă, la tv și chiar de noi, în paginile de blog.

Cu adevărat dureros este însa faptul că din tot ce s-a scris și s-a vorbit, mulți-inclusiv o parte din instituțiile statului- nu prea au înțeles mai nimic! Și iată așa, într-una din nopțile trecute, două grupuri, din tot atâtea clanuri mafiote zice-se bine cunoscute, s-au întâlnit în Piata Constituției din Capitală, chiar în fața Palatului Parlamentului, și au pornit o bătaie ca-n vestul sălbatic în care s-au folosit bâte și săbii. Mulți dintre martorii panicați și-nfricosati de ceea ce le-au văzut ochii, spun că ar fi auzit și cel puțin un foc de armă. Un echipaj SMURD, venit la intervenție a găsit, între altele, un bărbat de 30 de ani fără suflare și un altul, de 21 de ani, în stare foarte gravă. Alți martori au povestit că indivizii aflați în conflict, apartinând unor grupări rivale interlope care organizează si curse ilegale de mășini, au început să se alerge și să se lovească cu bâte și săbii, să țipe și să urle cât le țineau bojogii! Unul dintre ei a fost lăsat într-o baltă de sânge și a fost transportat de urgență la Spitalul Universitar. Alt tânar, , a intrat în stop cardio-respirator. Medicii veniți la făta locului au încercat minute în șir să îl resusciteze, dar nu au reușit să îl readucă la viață și au declarat decesul. Anchetatorii care au cam lungit (ca deobicei) … cercetările post bătălie, spun că totul a pornit de la controlul prostituatelor de “export”, din cauza că cele două clanuri nu s-au înțeles la bani!

Culmea este că faptele “de vitejie” au avut loc exact acolo unde, cu o seară mai înainte, se petrecuse un alt eveniment neplăcut: un accident grav care a avut loc în urmă unor curse ilegale de drifturi și „liniuțe”!

Deci toate aceste grave încălcări ale oricăror legi în vigoare au avut loc chiar în parcarea uriașă din Piață Constituției, la câtiva metri de Parlamentul României cât și a altor instituți de grad superior. Potrivit digi24. ro, la fața locului a fost descoperită și o armă. Cum a fost posibil? Asta mă întreb și eu, ca de altfel toți cei care fie că au asistat în direct, la față la masacru, fie că au aflat ulterior. Oare Poliția și Jandarmeria n-ar fi trebuit să aibă sub supraveghere zona cu pricina, astfel încât asemenea confruntări sângeroase să nu se fi produs? Cu atât mai mult cu cât incidentul a avut loc undeva pe la miezul nopții, când orice om normal are dreptul sau la odihnă și somn. Și atunci?! Faptul că Bucureștiul are 5. 300 de străzi și doar 2. 000 de polițiști la Ordinea Publică nu poate fi o explicație. Dar puhoiul de jandarmi existenți tot în Capitală de ce n-a intervenit? N-avea aprobare de la… șefi? Sau poate că aprobările se dau numai cu ordin special primit de la d-na ex ministru, Carmen Dan și de la L. Dragnea, ambii aflați acum în… “pe loc repaus”fiecare la noul lor loc de… muncă?! Se mai motivează de către unii (știți dv. cine-s) și prin aceea că România este în prezent codașa Europei la numărul de polițiști. O fi, dar nu-i o scuză. În schimb atunci, ca o… consolare, când li se reamintește că-s si fruntași la numărul de tâlhării, violuri, furturi și la alte asemenea potlogării, cu toții tac mâlc! De ce? O știe toată lumea care tace, suportă și speră că… beligerantii, potoliți acum, nu vor recidiva! Mai stii?, vin alții la rând…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Social ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “Violență cu… motivații!”

 • Vio Lentu'
  ... a scris la 5 octombrie 2019, 7:28   [#1]

  Interesant de retinut este ca institutiile de ordine publica ar trebui sa fie concentrate pe evitarea incaierarilor intre bandele rivale si nu pe lichidarea acestora. Pai, legalizarea sclaviei sexuale ar duce conflictele aparute, spre solutionare, in instantele de judecata, sau la Consiliul concurentei si astfel, cei care “obisnuiesc sa se odihneasca” prin Piata Constitutiei s-o poata face in tihna!

 • marc
  ... a scris la 6 octombrie 2019, 17:10   [#2]

  Nu stiu cine o mai fi si domnul Vio Lentu” (desi il banuiesc fara mari eforturi de… incurcare a frazelor), dar imi permit sa-l invit si altadata cu asemenea comentarii. De preferat, fara pseudonim! Ce spui, Francisc, o sa poti?!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 octombrie 2019, 17:49   [#3]

  Încă nu te-ai prins că Vio Lentu’ e N Priceputu’ și Românașul de pe urmă, Marc?

 • EU, Vio Lentu'
  ... a scris la 7 octombrie 2019, 19:42   [#4]

  Fara intentie, ci am uitat pur si simplu sa adaug EU. Scuze!

 • marc
  ... a scris la 14 octombrie 2019, 11:25   [#5]

  M-am prins de multa vreme,Francisc.Dar ce-as mai putea sa zic?!Am spus-o si o repet:nu-si au nici un roste aceste ,,acoperiri”fortate,ba chiar si cam neavenite,in detrimenul numelui si pronumelui adevarat,nu?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 octombrie 2019, 14:08   [#6]

  Tu chiar crezi că eu aș fi cel care comentează sub tot felul de pseudonime, Marc? Prenumele meu e Francisc și nu mi-e rușine de el! De ce aș comenta sub „acoperire”?

  Toate cele bune, Marcele!

 • marc
  ... a scris la 14 octombrie 2019, 17:22   [#7]

  Te cred ce spui si,daca am gresit,scuza-ma!Se mai intampla in lumea asta,mai ales la oamenii ,,tineri”!Sa te uiti la meciul din seara asta ,cu atat mai mult cu cat desi cam ..incropita,echipa lui Radoi,cum este denumita de ziaristi,e unica mai de Doamne ajuta…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 14 octombrie 2019, 18:20   [#8]

  Te asigur că o să mă uit la meciul tineretului antrenat de Rădoi, Marcele, c-așa-s eu: treaba mi-o fac în prima parte a zilei și după-amiază sărut cu pasiune gura spumoasă a halbei. De multe ori cu prea multă pasiune…

 • marc
  ... a scris la 15 octombrie 2019, 17:07   [#9]

  Tu sa fii sanatos ca-n rest, toate se fac sau se vor face!Nu uita de meciul de la …noapte cu mii(probabil)de copii adormiti prin tribune!Dar nici de bere sa nu uiti….

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?