Viața ca o paradă? Ar fi prea de tot!

Parada militara Centenar 2018 Bucuresti Viața ca o paradă? Ar fi prea de tot!

Despre modul în care am omagiat noi, românii, acest prim Centenar s-au spus, s-au scris multe și de toate. O parte dintre acestea le-am și văzut cu toții, fie direct (acolo unde au fost) fie prin intermediul micilor ecrane. Dintre toate cele mai mediatizate, dar și comentate în fel și chip, au fost însă tradiționalele parade militare, mai cu seama cea din Capitală, de la Arcul de Triumf.

La momentul oportun am scris și eu câte ceva. Nu știu dacă s-au publicat sau nu, dar mi-am exprimat doar părerea. La fel a făcut-o și simpaticul realizator Dragoș Pătraru, ieri, luni 3 decembrie, a.c., în emisiunea sa “Starea nației”, de la 22, 30 de pe “Prima-tv”. Ultima parte a emisiunii sale a purtat de fapt, parțial, genericul mai sus scris. Așa că acum, în rândurile care urmează, nu mai are rostul să vă mai spun cum și ce s-a zis și arătat în acel final de emisiune.

Dovada cea mai clară și fidelă este chiar clipul video încorporat în acest articol. Vizionați-l și va ve-ți convinge, probabil odată-n plus, sau nu, despre modul în care s-au desfășurat “ostilitățile”. Mai exact, paradele.

Cert este însă faptul că în afara festivismului patriotard și-al disputelor partinice, al eternelor felicitări-șablon și-al unor mici, dar evidente și regretabile, disfuncționalități tehnice cât și organizatorice (unele chiar de un ridicol neașteptat), paradele prilejuite de marcarea Centenarului nu s-au ridicat la nivelul cuvenit. Cei 100 de ani care s-au scurs de la Marea Unire (de fapt, o viață de om… centenar!) înseamnă pentru noi, toți românii, un eveniment major, de inestimabilă însemnătate, care nu se sărbătorește, cum am mai aflat însă dintr-o sursă neautorizată (e vorba de un sat sau de un oraș, însă necunoscut!) cu… parada gunoierilor, precedată de câteva motorizate mașini de salubrizare!

O fi sau nu adevărat, asta nu pot s-o spun chiar dacă, în popor, se zice că “pân’ ce nu faci foc, nu poate ieși fum“.
În cazul de față, zău, ar fi prea de tot!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)


Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Viața ca o paradă? Ar fi prea de tot!”

  • marc
    ... a scris la 10 decembrie 2018, 12:59   [#1]

    Mai adaug ca multe Imagi postate pe Facebook arată cum maşinile de gunoi ale firmei locale Salub Eco Cislău, jud.Buzau ,împodobite cu steaguri tricolore, defilează pe străzile comunei. Punctul culminant al… paradei: apariţia unui… buldoexcavator în cupa căruia stă un angajat cu două steaguri. Cele trei vehicule şi-au meritat locul în paradă, susţine primarul Dumitru Mitroiu, pentru că ajută foarte mult comunitatea! Si tot primarul mai spune ca,,Am avut (la paradă n.n.) şi pe cei de la situaţii de urgenţă, care au avut buldo, şi pe lângă ei am băgat şi două maşini de gunoi, ţinând cont că s-au împlinit zece ani de când avem staţia de transfer gunoi menajer.”Bravooo,dl. primar,mai ales ca am mai aflat,tot de pe Facebook,ca parada dv a fost dechisa chiar si cu… o caruta(..traditionala!)trasa de cai!Asa-i?!

    Imaginile inedite de la Cislau au devenit insa virale pe internet, fiind văzute de peste 50.000 de ori în 24 de ore !Ca doar odata-i Centenarul!…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »