Verifică online, dacă eşti ASIGURAT la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate!

CNAS Verifică online, dacă eşti ASIGURAT la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate!

Află dacă eşti ASIGURAT la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate!

După cum bine ştim, nu toţi angajatorii români sunt corecţi şi cinstiţi în raporturile cu angajaţii. Este binecunoscut faptul că marea majoritate a angajatorilor români încearcă prin diverse mijloace să dea cât mai puţini bani la stat, iar efectul acestor atitudini din păcate, de cele mai multe ori se răsfrânge asupra angajaţilor.

Bineînţeles că există legi şi că, în situaţia în care ştii că angajatorul nu plăteşte contribuţiile pe care ar trebui să le plătească pentru angajat, tu în calitate de angajat poţi face o plângere către autorităţile statului român, iar acestea probabil că vor lua măsuri, însă … câţi dintre angajaţi ar fi dispuşi să facă asta ? Cred că, nimeni! De ce? Păi … e simplu: tu faci plângerea iar angajatorul se alege cu amendă, însă din acel moment poţi să-ţi iei adio de la locul de muncă. Acesta este şi motivul pentru care angajaţii de obicei nu fac plângeri în astfel de situaţii …

Unul dintre aspectele deosebit de importante este acela că, în situaţia în care se întâmplă să ai nevoie de anumite servicii medicale (o internare în spital, o operaţie chirurgicală, etc) iar angajatorul nu a plătit contribuţiile către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, tu ca angajat eşti bun de plată. Iar sumele pentru câteva zile sau săptămâni de internare, pot ajunge în funcţie de natura intervenţiilor medicale la zeci de milioane de lei vechi …

Pentru a fi siguri că angajatorul vostru este corect şi că a plătit contribuţiile la CNAS (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate), puteţi verifica online cu ajutorul formularului de la link-ul de mai jos. Odată ce aţi intrat pe pagina cu formularul, daţi click pe opţiunea “Asiguraţi“, apoi introduceţi CNP-ul vostru (Codul Numeric Personal) şi imediat va fi afişat un mesaj prin care veţi fi informat dacă sunteţi sau nu asigurat prin CNAS.
Dacă angajatorul tău este corect şi a plătit contribuţiile către CNAS, atunci va fi afişat următorul mesaj: “Persoana selectată este asigurată

CLICK AICI pentru a accesa formularul CNAS

Să sperăm că autorităţile statului român se vor mişca ceva “mai cu talent” (ca să citez din celebrul “Dorel” al nostru, cel din reclame…) şi că vor pune la dispoziţia angajaţilor români un sistem asemănător şi pentru cărţile de muncă electronice …

Categorie articol [ Alte subiecte, Economie, Social ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

55 comentarii la “Verifică online, dacă eşti ASIGURAT la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate!”

 • ... a scris la 26 iunie 2013, 19:39   [#1]

  Pot sa dorm linistita, Persoana selectată este asigurată, dar asta si in cazul unei viitoare nasteri? Asta trebuie sa mai verific …

 • ... a scris la 27 iunie 2013, 10:03   [#2]

  Interesant. Incet-incet incepem si noi sa facempasi marunti spre eliminarea birocratiei. Marunti, am zis.

 • ... a scris la 13 iulie 2013, 19:38   [#3]

  E buna chestia. Ar fi foarte interesant sa existe mai multe aplicatii de acest gen, sa putem verifica oricand stadiul nostru, ca si angajati sau alte informatii utile. Chiar m-am saturaat de cozile interminabile de la diverse institutii.

 • un angajat
  ... a scris la 2 decembrie 2013, 13:55   [#4]

  Sunt mai ghinionist… mi-a aparut ca nu sunt asigurat. Cum pot rezolva problema fara sa fiu dat afara? Stiu ca pot face reclamatie angajatorului, dar suntem 2 angajati si isi pot da seama usor cine a facut reclamatia si atunci am cea mai mare sansa sa imi pierd si contributia lunara care si asa este mica si intarziata.
  Va multumesc!! :((

 • ... a scris la 2 decembrie 2013, 17:29   [#5]

  Incearca sa-ti gasesti alt loc de munca, patronul ala nu merita sa aiba vreun angajat, daca nici macar atat nu e in stare sa plateasca.
  Eu sa fiu in aceasta situatie, categoric as face plangere catre institutiile abilitate.

 • madalina
  ... a scris la 11 ianuarie 2014, 22:49   [#6]

  Cum e posibil sa verifici daca esti asigurat si sa fii atata timp cat eu nu lucrez de un an iar sotul meu e plecat afara de 3 ani si nu am mai platit nici o contributie . Mi se pare o prostie verificarea asta si o mare teapa . Nu se poate sa ti dea un raspuns pozitiv . Stiind de la medicul de familie ca nu mai sunt asigurat.

 • mitica
  ... a scris la 10 februarie 2014, 12:46   [#7]

  la ce perioada se reactualizeaza datele? cred ca o data pe an :-)

 • alexandra
  ... a scris la 10 februarie 2014, 19:04   [#8]

  inteleg ca unii pot crede ca patronii firmelor vor sa scape de niste cheltuieli si astfel nu platesc contributiile angajatilor catre casa nationala de asigurari de sanatate. eu insa, ca angajat la mine in firma, fac cu manutza mea viramentele catre fondul special rezervat asigurarilor sociale, somaj, medicale. cum se face insa, ca desi platesc asigurarile astea de 5 luni de zile, eu apar inca neasigurata??? :-w

 • ... a scris la 10 februarie 2014, 20:52   [#9]

  @ alexandra: Esti sigura ca ai scris corect CNP-ul ?

 • Mosulet Liviu
  ... a scris la 27 martie 2014, 10:40   [#10]

  unde trebuie sa dau ca sa aflu daca sunt asigurat sau nu?

 • ... a scris la 27 martie 2014, 10:45   [#11]

  In articolul de mai sus, ai un link cu “CLICK AICI pentru a accesa formularul CNAS“, dai click pe linkul acela … Se va deschide o noua fereastra, in care dai click pe optiunea “Asigurati”, completezi CNP-ul si gata …

 • Laura
  ... a scris la 6 aprilie 2014, 22:30   [#12]

  @alexandra, @un angajat:
  Aceeasi problema a fost si la mine la firma. Am fost la casa de asigurari, se completeaza o cerere sa te treaca in baza de data si trebuie atasata o adeverinta de la firma ca sanatatea este platita, sau direct cu actele din contabilitate … nu mai stiu exact ce numar de declaratie.
  Si te trec ei in baza de date pe loc … poate este o eroare cum a fost la mine.

 • Dana
  ... a scris la 15 mai 2014, 11:06   [#13]

  Este adevarat ca daca nu esti asigurat nu iti merge nici vechimea?????

 • ... a scris la 15 mai 2014, 16:24   [#14]

  Din păcate, este cam adevărat … Chiar dacă sunt două instituţii diferite, fără legătură între ele (Casa Naţională de Asigurări de Sănătate pe de o parte şi Casa de Pensii pe de altă parte), este cert că dacă angajatorul tău n-a plătit contribuţiile la CNAS, atunci n-a plătit nimic nici la Casa de Pensii.

  Dacă eşti angajat la un astfel de patron iar el ţi-a spus că te-a angajat cu carte de muncă dar tu nu figurezi la CNAS ca fiind asigurat, atunci du-te şi fă o plângere către instituţiile abilitate.
  Astfel de patroni trebuie descurajaţi să procedeze astfel.

 • tudor
  ... a scris la 2 octombrie 2014, 12:36   [#15]

  Salut, daca ma inregistrez aici, pot sa vad si cat mai am de platit, sau pana unde am platit? Eu sunt fara venit si imi platesc singur (lucrez in afara tarii).

 • Georgiana
  ... a scris la 5 noiembrie 2014, 11:21   [#16]

  nu functioneaza acest site ….

 • ... a scris la 5 noiembrie 2014, 14:22   [#17]

  @Georgiana: Gata, am remediat problema, acum funcţionează. Mulţumesc că ai anunţat.

 • cotoara liliana
  ... a scris la 13 noiembrie 2014, 10:28   [#18]

  Va rog frumos va uitati la mine sunt asigurata am lucrat la scadia food acum sunt in cresterea copilului.
  M-a sunat doctorul de familie si a zis ca nu apar asigurata dar eu am lucrat la scadia food si sunt in cresterea copilului.

 • Floricica Marian
  ... a scris la 13 ianuarie 2015, 18:49   [#19]

  Buna ziua,

  Se pare ca e vrajeala treaba cu verificarea daca esti asigurat. Am verificat, am introdus doua CNP-uri, unul asigurat si celalalt de la cineva care nu a lucrat. Si ce credeti? Ambele sunt persoane asigurate. Apoi am mai introdus inca patru CNP-uri de la persoane neasigurate si programul ala idiot confirma ca sunt asigurate.

 • Negoita Adrian
  ... a scris la 14 februarie 2015, 3:34   [#20]

  Da’ nu e corect ce zice websitul… eu nu sunt asigurat si apare ca da… Aiurea!

 • Marian
  ... a scris la 16 februarie 2015, 14:30   [#21]

  Am fost la medic cu adeverinta de la munca si mi s-a zis ca nu sunt asigurat… am verificat si aici, si aceeasi chestie: nu sunt asigurat… Deci site-ul este foarte bun…

 • daniela
  ... a scris la 31 martie 2015, 6:16   [#22]

  Buna, am si ieu o problema legata de (neasigurat) lucrez de 8 luni la firma numita DELPHI si nu apar ca asigurat, cum as putea rezolva problema asta?

 • Ady
  ... a scris la 31 martie 2015, 8:27   [#23]

  Mergi si faci o sesizare la CNAS. Ar fi recomandat sa mergi si la “Fortele de Munca” (AJOFM) si sa faci o verificare/sesizare.

 • Gorghe Alina
  ... a scris la 28 septembrie 2015, 22:52   [#24]

  Buna seara. Am o intrebare: dupa angajare, in cat timp devin asigurata medical? Va multumesc mult anticipat, am incercat sa gasesc raspunsul din alte surse insa deocamdata nu am reusit, iar speculatii si scuze din partea altora sunt multe. O seara placuta

 • Andreea
  ... a scris la 9 octombrie 2015, 10:53   [#25]

  Buna ziua! Daca am lucrat la o firma si nu mi-a platit 2 luni la fortele de munca,pot plati eu din urma? Urmeaza sa imi bag dosarul de CCC si imi mai trebuie o luna si tocmai am aflat ca fostul angajator nu mi-a platit cele 2 luni. Multumesc!

 • Moldovan Anca
  ... a scris la 11 noiembrie 2015, 22:20   [#26]

  As vrea sa stiu cum pot , cu cnp-ul sa aflu de la ITM despre mine ca angajat :salar, CNAS si altele, de acasa pana sa fac o sesizare la ITM .

 • mihaela
  ... a scris la 20 noiembrie 2015, 8:47   [#27]

  buna ziua,unde pot merge sa depun plangere ca nu sunt asigurata?si cum as putea sa o fac ca si anonim ca sa nu imi pierd locul de munca?

 • critea andrei
  ... a scris la 22 noiembrie 2015, 16:36   [#28]

  O gogorita, spune ca sunt asigurat din 2014, atunci am luat cardul de asigurat, nu ca sau platit si darile, daca maine ma duc la spital sunt mort si falit, pentru ca nu au platit cei de la firma. ASA CA DATA DE LA CARE SCRIE CA ESTI ASIGURAT, IN CAZUL MEU ESTE DATA CAND AM PRIMIT CARDUL SI ATAT.

 • adriana
  ... a scris la 11 aprilie 2016, 15:41   [#29]

  De o luna de zile lucrez cu sotu si astazi am verificat daca suntem asigurati si ce sa vezi: nu suntem! Cum este posibil?

 • Matei C
  ... a scris la 11 aprilie 2016, 16:44   [#30]

  @adriana, există o anumită intarzire în actualizarea datelor, iar plăţile din câte ştiu se fac la sfârşit de lună. Deci, verifică luna următoare şi dacă nici atunci nu apari ca asigurat, atunci mergi şi verifică personal la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate din reşedinţa de judeţ în care ai domiciliul.

 • florin
  ... a scris la 15 iulie 2016, 16:15   [#31]

  Stiti cum cum pot verifica tot istoricul?sa vad daca am fost angajat tott timpul de cand lucrez.multumesc

 • Elena
  ... a scris la 30 septembrie 2016, 12:11   [#32]

  Buna ziua.. as avea o intrebare… de exemplu eu daca ma angajez azi si peste doua zile as avea o problema de sanatate si ar trebui sa ma internez in spital…. as fi asigurata sau ar trebui sa fiu angajata de mai mult timp ca sa pot beneficia de asigurare? Multumesc

 • Iftode constantin
  ... a scris la 30 octombrie 2016, 20:15   [#33]

  Asi dori să aflu daca lucrez la negru

 • Serban Ionela
  ... a scris la 12 decembrie 2016, 9:56   [#34]

  Am lucrat din anul 2012-2016 la firma SEVEN STARS SERVICE SRL doresc sa stiu daca am lucrat cu acte in regula sau la negru si cate ore

 • anonima
  ... a scris la 1 martie 2017, 16:34   [#35]

  buna ziua, as dori si eu o lamurire. cum se poate ca la 6 luni dupa incetarea contractului de munca , asigurarea inca sa mearga?:-?

 • BALAJ ANTONELA
  ... a scris la 28 ianuarie 2018, 13:56   [#36]

  Dacă am handicap mediu si lucrez 6 ore trebuie sa plătesc la sanatate

 • Mihaela
  ... a scris la 24 februarie 2018, 20:09   [#37]

  Bună seara am verificat ca sunt asigurata dar unde pot și Cum sa aflu de când sunt asigurata?Mulțumesc

 • Florentina
  ... a scris la 22 mai 2018, 16:14   [#38]

  Nu pot accesa linkul!

 • Ramona
  ... a scris la 1 august 2018, 12:54   [#39]

  Nu este functional link-ul!

 • ... a scris la 1 august 2018, 17:58   [#40]

  @Ramona, tocmai ce l-am verificat, e funcţional, merge.

 • MARGA
  ... a scris la 17 octombrie 2018, 19:49   [#41]

  Multumesc.Chiar functioneaza.

 • George
  ... a scris la 26 noiembrie 2018, 3:49   [#42]

  De ce imi arata : Nu s-a primit un răspuns în timp util. Vă rugăm să încercaţi mai târziu! ?

 • Anonim
  ... a scris la 26 noiembrie 2018, 3:50   [#43]

  De ce îmi apare :Nu s-a primit un răspuns în timp util. Vă rugăm să încercaţi mai târziu!e vreo problema cu site ul?

 • Anonim
  ... a scris la 10 iunie 2019, 13:45   [#44]

  Țeapă mate nu merge

 • Doamna
  ... a scris la 5 iulie 2019, 12:31   [#45]

  Eu nu mai sunt asigurata dar am cerut sotului sa ma treaca p asigurarea lui cit tim dureaza ? Multumesc astept

 • Anonim
  ... a scris la 7 octombrie 2019, 12:31   [#46]

  Siteul stie sa raspunda doar cu “Nu s-a primit un răspuns în timp util” …. a mers vreodata la cineva, sau ?

 • Petrus
  ... a scris la 1 decembrie 2019, 11:45   [#47]

  Cum pot afla firmă ce mi-a platit asigurarea?

 • Elena
  ... a scris la 14 ianuarie 2020, 16:45   [#48]

  Buna!
  Ar trebuii sa fiu angajata din 07.12.2019.
  Dar imi apare ca nu sunt asigurata.
  Am contrAct sau nu?

 • Anonim
  ... a scris la 5 iulie 2020, 10:31   [#49]

  nu ai contract lucrezi la negru fara stirea ta ca i.t.m. doarme isi ia bani la control si pleaca

 • Anonim
  ... a scris la 27 august 2020, 17:38   [#50]

  Bună ziua. Am fost la medicu de familie cu cardu de sănătate și nu ma găsit asigurata.as putea sa știu oare de ce nu sunt asigurata?

 • Marieta
  ... a scris la 6 noiembrie 2020, 21:50   [#51]

  Eu imi plătesc singură asigurarea…cum aflu cat mai am de plată pentru anul in curs…nu mai găsesc chitanțele…Mulțumesc

 • Anonim
  ... a scris la 26 ianuarie 2021, 17:55   [#52]

  Bună seara.
  Anul trecut am fost plecată din țară toată luna februarie.
  Lucrez la o firmă privată, cu patroni români.
  Acum am aflat că nu sunt asigurată și că figurez din 3.02.2020 cu somaj tehnic.
  Menționez că am primit in fiecare lună fluturașii cu salariul și aici figurează toate tregerile lunare efectuate.
  Mi s a spus de la CNAS că din vina contabilei firmei s a produs această problemă, pentru că nu m a reintrodus in sistemul de sănătate la intorcerea in țară, la locul de muncă.
  Ce se poate face in această privință?
  Pot să îmi recuperez acești bani luați din venitul meu care nu s a virat in contul CNAS,ANAF?
  Ce mă sfătuiți?
  Am fost un an de zile fără acoperire medicală din vina unei angajate. Dacă mi se intampla ceva rău…plăteam cu varf si indesat din buzunarul meu.

  Multumesc anticipat pentru răspuns.

 • Anonim
  ... a scris la 17 martie 2021, 22:47   [#53]

  Ce trebuie să scriu la CID?

 • ... a scris la 16 februarie 2022, 22:07   [#54]

  Cum pot afla daca sunt angajat cu norma intreaga.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 17 februarie 2022, 17:07   [#55]

  Simplu, domnule Muntean: citiți ce scrie în contractul de muncă.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?