Vangelis

vangelis Vangelis

Vangelis

Cunoscut de întreaga lume sub numele de Vangelis, compozitorul de origine greacă Evangelos Odysseas Papathanassiou (Ευάγγελος Οδυσσέας Παπαθανασίου) este unul dintre titanii muzicii moderne, un adevărat geniu muzical şi este considerat ca fiind unul dintre cei mai mari compozitori de muzică electronică din toate timpurile!

Vangelis s-a născut în localitatea Agria, aproape de portul Volos din Grecia – port pe care l-am vizitat în urmă cu aproximativ 2 ani şi de care-mi amintesc întotdeauna cu plăcere. Ca o opinie personală, cred că frumuseţea acelor locuri l-au inspirat pe Vangelis … frumuseţe care s-a transmis mai departe in muzica acestui compozitor absolut fenomenal în opinia mea. Ţinând cont că sunt un mare fan al muzicii lui Vangelis, vă rog să-mi iertaţi subiectivismul, atunci când vorbesc despre Vangelis …

Vangelis a început să compună încă de la vârsta de 4 ani şi a fost un autodicat. A refuzat lecţiile de pian clasic, construindu-şi cariera de muzician fără să aibă cunoştinţe relevante de teorie muzicală … Iar de atunci, într-o perioadă de aproximativ 50 de ani de activitate muzicală, Vangelis a produs peste 52 de albume.
A lucrat cu cele mai renumite case de discuri din lume, ca de exemplu: Sony Music, Warner Music, RCA Records, Atlantic Records, Polydor.

În anul 1992, scoate celebrul album Conquest of Paradise, un album care de fapt conţinea piesele ce reprezentau coloana sonoră a filmului “Conquest of Paradise“. Chiar dacă filmul nu s-a bucurat de prea mult succes, albumul “Conquest of Paradise” a doborât recorduri după recorduri la capitolul vânzări, în special în Europa.

Vangelis Conquest Of Paradise Vangelis

În anul 2008, Universitatea din Atena îi oferă lui Vangelis, titlurile de Doctor Honoris Causa și profesor emerit.

Iată şi un un filmuleţ “LIVE” cu “laboratorul muzical” al lui Vangelis … compozitorul cu o imaginaţie muzicală absolut fenomenală!

Vangelis Vangelis

Vangelis Vangelis

Vangelis Vangelis

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , duminică, 6 aprilie 2014 in categoria Muzica. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

4 comentarii la subiectul “Vangelis”

 1. Zina

  În primul rând, scuze ! Am făcut niște corecturi la articole mai vechi și nu mi-am dat seama că vor pleca semnale spre cei ale căror linkuri erau la sfârșitul lor. Sper că nu te-a deranjat prea tare.
  În ceea ce îl privește pe Vangelis, dacă tot am poposit aici, nu prea îmi place cum cântă, dar îmi amintesc că am înebunit la cap toată familia punând zi și noapte caseta cu ”Conquest of Paradise” ! Am ascultat-o până s-a tocit și nu se mai auzea decât un slab hârâit- fâșâit ! :))

 2. Dan

  Absolut nici un deranj, eşti oricând binevenită pe acest blog :)

 3. Zina

  Și tu pe ale mele, Dane !
  Săptămână frumoasă ! :)

 4. mihaidor

  Foarte bun acest articol si foarte interesant. Cu multumiri pentru postare!

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro