Vacanţă All Inclusive, Grecia

vacanta concediu all inclusive grecia mancare Vacanţă All Inclusive, Grecia

Vacanţă All Inclusive, Grecia

Am fost de mai multe ori în Grecia şi mi-a plăcut. Este o ţară frumoasă, cu peisaje exotice, iar grecii – spre diferenţă de alţi europeni! – sunt foarte prietenoşi şi primitori cu românii, doar că trebuie să ştii să alegi bine locul în care mergi, altfel este posibil să rămâi oarecum dezamăgit de Grecia. Până acum, am avut noroc … Mai cu ceva inspiraţie, cu o documentare destul de serioasă (review-uri, comentarii, etc), am reuşit ca până acum să avem parte de concedii frumoase în Grecia. Şi nu la 5 stele!

Mulţi români însă, au rămas dezamăgiţi de Grecia. Pentru că, au ales orbeşte, ori au mers pe mâna agenţiilor de turism din România, agenţii de turism ale căror singur scop este cum să-ţi ia banul din buzunar. M-am lămurit deja de asta. Există şi excepţii, nu zic “nu”, însă sunt extrem de puţine.

În acest an, dintre cunoştinţele noastre, deja a doua pereche se plânge de concediul din Grecia. Una dintre perechi a sosit deja acasă, cea de-a doua pereche se afla încă în Grecia şi am discutat cu ei pe Viber … Se plâng şi ei, în special de mâncare. Deşi, au cumpărat un pachet All Inclusive, care nu e tocmai ieftin … Mâncare este din belşug, doar că, sunt tot felul de “ciudăţenii”.
De asemenea, un coleg care-a fost la “All Inclusive” a spus că, niciodată nu mai merge la “All Inclusive”.

În toate cazurile, discutăm de ardeleni … care ardeleni, sunt obişnuiţi să mănânce bine. Chiar dacă, mâncarea ardelenească probabil nu e tocmai cea mai “sănătoasă” mâncare – datorită faptului că în bucătăria ardelenească se foloseşte smântâna, se foloseşte destul de des carnea grasă, usturoiul şi ceapa prăjită, boiaua, etc – în schimb mâncarea ardelenească este extrem de gustoasă şi săţioasă. Cum se mai şi spune prin popor, că “un grătar gustos, iese bun dintr-o carne grasă” – respectiv, o ceafă de porc. Grăsimea aceea, prăjită, îi dă gust!

ceafa de porc la gratar Vacanţă All Inclusive, Grecia

Iar “dincolo” (în Europa), în special odată trecuţi de Ungaria (unde încă se găteşte foarte bine, bucătăria ungurească este deosebită), mâncarea începe să nu mai aibă gust! Şi să nu fie la fel de săţioasă! Drept urmare, un ardelean neaoş, obişnuit să mănânce bine şi gustos, va cam strâmba din nas la mâncarea din “vest”, oricât de “sofisticată” ar fi bucătăria europeană …

Partea pozitivă la faptul că mâncarea din vest nu este la fel de gustoasă şi săţioasă ca cea românească, este că vezi mai puţini graşi şi burtoşi prin vest. Iar ăia care-s graşi şi burtoşi, sunt rezultatul consumului în exces de mâncare de tip fast-food.

În altă ordine de idei, taman zilele acestea am văzut un reportaj cu o braziliancă rătăcită prin România, ajunsă pe undeva prin Harghita şi care a fost impresionată de-a dreptul de peisajele şi de mâncarea din România! Drept urmare, s-a apucat să facă un documentar despre România şi despre bucătăria românească.

Personal, cred că “străinezii” ăia care se ţin mari şi tari în toate cele şi atotştiutori, în materie de bucătărie mai au multe de învăţat de la ardeleni.

ciorba de fasole in paine mancare ardeleneasca Vacanţă All Inclusive, Grecia

Categorie articol [ Concedii, vacante, Gastronomie ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?