Vă place actuala imagine a țării?

Guvern PSD ALDE Dragnea Dancila Tariceanu Vă place actuala imagine a țării?

Vă plac minciunile, bădărănia, violența și dezordinea din România contemporană? Vă satisfac obscenitățile, lipsurile și politica fanfaronardă a pesede-ului!? Dacă da, n-aveți decât: acceptați-o! Eu unu’, NU! Dar n-am ce face, doar scriu pe pagina acestui blog. Scriu, cum am mai spus-o, de plăcere dar și de revoltă vis a vis la ceeea ce-mi este dat să văd și să trăiesc. Fac o digresiune precizând că genericul acestui articol mi-a fost sugerat în bună măsură de un film, de prin anii ‘960 – “Vă place Brahms?” în regia pare-mi-se a lui Anatole Litvak. Un film pe care l-aș revedea oricând cu mare plăcere. Pentru că în el regăsim sensibilitatea, durerea, dar și dorul și iubirea de care aminteam într-un precedent articol, rămas (din păcate sau obișnuită) fără ecou, deși era vorba de suferințele noastre, ale românilor! Dar despre acestea am mai scris și cu alte prilejuri, deci și-n alte articole, unele (din motive pe care nu le cunosc!) nefiind publicate. În fine…

Revenind la… digresiune, sunt nevoit să va mai spun că în filmul sus amintit (vizionat la vârste diferite) se observă cu detașare ridurile fine ce-i brăzdează chipul unui personaj care, privindu-se în oglindă, își trece în revistă, fără regrete, viața de până atunci. Iată așadar, cum arta ia realitatea prin surprindere!…

Ei, bine (cum tot spun și la bine dar și… la rău, mult dintre tinerii teleasti!), în cazul nostru, al românilor măcinați de atâtea si atâtea fărădelegi, acceptate ori ba, realitatea-i tot mai evidență și exasperantă! De nesuportat, în deseori. Să le mai înșir sau să le nominalizez ar fi total inutil, de prisos, de moment ce cu toții le știm. Regretabil e însă faptul că toate acestea-și pun însă amprenta nu numai pe fetele noastre, brăzdate sau nu de tot mai numeroase riduri, dar în special de anii ce trec, pe sănătatea și viața ce, încă, le avem! Și atunci, vrei nu vrei, îți pui întrebarea: merită să-ți irosești anii aici, în “împărăția” lui Dragnea, Dăncilă et company?! Să te chinuiești, să te-mpovărezi cu frustrări și să te sacrificii aiurea?!

Traiul, viața în această țară sunt un sacrificiu inutil! Tocmai de aceea f. mult conaționali pleacă oriunde, dar pleacă. Cei care rămân, pe rând, se… duc și ei! În eternitate! Actualele condiții din spitalele care mai sunt (numai în Moldova sunt nominalizate pentru o proximă desființare 8 spitale!!) asigurate și promise de “mai marii națiunii” sunt f prielnice pentru așa ceva. Ne ajută s-o sfârșim cât mai rapid cu viața, chiar și o mare parte a… “slujitorilor lui Hipocrate” cei cărora nici… babanele salarii ce le au, nu-i mulțumesc. Vor mită, vor averi și “recompense” pentru “priceperea și efortul” ‘mnealor!

Ați aflat care cumva de vreo măsură de eradicare a cestui veritabil infern? Sau, eventual, de ceva concret pentru că și-n România (văzută-n Occident doar ca “ȚARA LUI DRACULA”!) să apară măcar primele semne de creștere a calității vieții, nu a birurilor și prețurilor de peste tot și-n toate?! Întrebări la care, ori cât te-ai strădui, greu ba chiar imposibil, să-i găsești răspunsul cuvenit. Iată, de fapt, și motivul pentru care, în precedentul articol îmi exprimam, mai pe larg, dorul de o viață normală, demnă și civilizată. Într-un mini comentariu, ce-i drept, mi s-a oferit o presupusă “explicație” a dorurilor mele, citând anotimpul nou venit, primăvara! O fi, poate și asta, dar în subsidiar. Principala sau adevărata explicație oricine o poate lesne găși în realitățile vieții de zi cu zi . Mai ceva ca-n filmele cu subiect dramatic, chiar și tregic! Sunt convins că nici arta nu le-ar putea anticipa sau descrie altfel decât așa cum sunt. Poate doar milogii, coruptii si mincinosii, cei care inca o vad în culori… trandafirii!…Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

8 comentarii la “Vă place actuala imagine a țării?”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 martie 2019, 9:34   [#1]

  Crezi cumva că îmi dau cu părerea pe-aici fiindcă îmi place situația, Marc? Trei dintre cei patru copii pe care i-am crescut (al cincilea are doar șapte anișori) au pus mâna pe geamantan și cred că bine au făcut.

  Am mai spus-o: în funcție de rezultatul alegerilor din acest an și de la anul îmi pregătesc și eu bocceluța. Ce naiba să mai cauți într-o țară condusă de niște impertinenți?

  Îmi pare rău că nu am plecat atunci când eram încă tânăr, dar niciodată nu e prea târziu…

  Mama lor de șnapani!

 • marc
  ... a scris la 12 martie 2019, 12:40   [#2]

  Nu snapani, Francisc! Sunt niste pungasi, slugoi oribili ai unui clan care se tot spune ca-i… partid! Rusine si lehamie (daca vrei s-o dau pe… moldoveneste, pune in loc de e, i si la final, in locul lui e, tot un i! Nostim, nu? Ca la… Recita!…

 • marc
  ... a scris la 12 martie 2019, 12:48   [#3]

  https://republica....nu-va-este-rusine
  Este o scrisoare deschisa adesata romanilor,de catre un sofer de tir. Vine ca o manusa in comlpetarea articolului de mai sus!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 martie 2019, 15:04   [#4]

  Hai să-ți mai dau niște „epitete” luate din DEX: șarlatani, pungași, escroci, potlogari, impostori, hoțomani, coțcari…

  Cum naiba să votezi astfel de indivizi? Oare am căpiat cu toții? Dacă nici după 30 de ani nu ne-am deșteptat, ce dracu’ mai vrem?

 • marc
  ... a scris la 12 martie 2019, 15:33   [#5]

  Ce sa mai vrem? Sa traim omeneste, nimic mai mult.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 martie 2019, 16:59   [#6]

  Taman aici e baiul, nene Marc: cum să trăiești omenește când ești condus de niște porci?

  Nu dau nume că n-are rost…

 • ... a scris la 21 martie 2019, 8:01   [#7]

  E sub orice critica, sa ai tu ca si tara un prim ministru care sa nu cunoasca limba engleza… nu mai zic de ce materna… :d

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 martie 2019, 18:51   [#8]

  Faptul că Vasilica Viorica Dăncilă nu prea le are cu limba lu’ Shakespeare nu e vreun bai, domnule Bucur. Nici faptul evident că vorbește limba română precum un elev rămas corijent în clasa a patra. Problema e că o țoapă ca ea a ajuns premierul României.

  Prea mulți dintre noi, alegătorii, dăm gir partidului care a propulsat-o. Și ăsta e baiul…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?