Untrusted application launcher – Zorin OS 6.4 sau Linux Ubuntu

ZorinOS logo Untrusted application launcher   Zorin OS 6.4 sau Linux Ubuntu

Untrusted application launcher – Linux

Pot să vă spun că mi-am pierdut zile în şir testând diverse distribuţii Linux, pentru a găsi o distribuţie care să poată înlocui cât mai bine sistemele de operare Microsoft Windows. Zilele acestea căutam pe internet un Windows XP Professional RETAIL, pentru un calculator care urmează să fie folosit la un magazin şi pot să vă spun că după ore întregi de săpături pe internet, n-am reuşit să găsesc o variantă acceptabilă. Un Windows XP Professional RETAIL, costă 140 de dolari (cumpărat de pe Amazon), la care mai vine adăugat transportul, nervii cu ăştia de la Amazon, etc.
Cu alte cuvinte, ajungi cu bătrânul sistem de operare Windows XP la preţ mai mare decât ar fi să cumperi un Windows 8 Pro OEM.

Drept urmare, iar m-am apucat de testat distribuţii Linux. Am sperat ca React OS să fi evoluat, însă din păcate pare a fi un proiect mort. Zorin OS în schimb, un sistem de operare tip “desktop” pe care-l mai testasem în urmă cu câţiva ani (vezi aici), pare-se că a evoluat suficient de mult încât să reprezinte o alternativă suficient de bună pentru sistemele de operare Microsoft Windows.

În timpul testelor efectuate, am întâlnit câteva probleme/erori, iar la cele la care am găsit rezolvare voi face câte un mic tutorial, astfel încât cei care sunt interesaţi să utilizeze Zorin OS să poată rezolva uşor şi rapid erorile sau problemele întâlnite în sistemul de operare Zorin OS.

Prima dintre probleme: adăugarea unui “shortcut” pe desktop. Dacă pe Windows este relativ simplu, pe Zorin OS întâlnim o mică problemă, respectiv iconiţa creeata pe desktop nu va funcţiona “din prima”, având nevoie de o mică setare.
Iconiţa creeata pe desktop, va avea un nume de genul: Libre Office .desktop, Google Chrome .desktop, etc…
După ce aţi creeat iconiţa pe desktop şi daţi dublu-click pe ea, va apare o fereastră cu un mesaj de eroare: Untrusted application launcher

Zorin OS 6.4 x32 Untrusted application launcher Untrusted application launcher   Zorin OS 6.4 sau Linux Ubuntu

Zorin OS 6.4 x32 Untrusted application launcher Untrusted application launcher   Zorin OS 6.4 sau Linux Ubuntu

Rezolvarea este următoarea:
– daţi click-dreapta pe iconiţa de pe desktop, mergeţi la Properties >> Permissions >> Execute şi bifaţi căsuţa de la “Allow executing file as program“.

Urmăriţi tutorialul video de mai jos:

Vezi pe Vimeo: click aici.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , joi, 7 noiembrie 2013 in categoria Linux. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

Un comentariu la subiectul “Untrusted application launcher – Zorin OS 6.4 sau Linux Ubuntu”

  1. axelluny

    Cred că o alternativă pentru windows ar fi Ubuntu Mate sau LinuXP_Lite_1.1_20140918(acesta fiind în ialiană).În schimb la Mate nu am descoperit probleme până acum ca pe alte distribuții.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite