Unii cu Europa, alții cu “Partidul, Ceaușescu, România”!

Guvern PSD ALDE Dragnea Dancila Tariceanu Unii cu Europa, alții cu Partidul, Ceaușescu, România!

Așa-i azi în România dezmembrată! Mitingul PSD de la Iași, organizat în ciuda avertizarilor din parteaOpoziției și a mai multor organizații non-guvernamentale, a transformat capitală Moldovei într-un oraș blocat. Au fost montate garduri de protecție, traficul a fost restricționat, iar mai multe rute de transport public au fost deviate, relatează Ziarul de Iași. Oamenii aduși cu trenul și cu autobuzele din județele Moldovei au fost primiți de localnici în fel și chip. Ieșenii i-a huiduit și le strigau “Rușine!” celor care soseau din zonele din apropiere de Piața Unirii. A existat un moment mai deosebit pe Bulevardul Ștefan cel Mare, când s-a aruncat o petardă. Potrivit martorilor, în zona mitingului se aruncau petarde, iar jandarmii încercau să identifice sursa. PSD-ul nu a fost primit prea călduros nici de alți ieșeni. La o cafenea s- a postat pe facebook o fotografie în care era scris mesajul “14. 00 – 17. 00 ÎNCHIS… APĂRĂM NORDUL“, facând astfel o trimitere la celebrul serial Game of Thrones.

Localnicii spuneau că nu au văzut atâtea forțe de ordine în toată viața lor! Jandarmeria a masat personalul care să facă un cordon impenetrabil între cele două Românii care și-au dat întâlnire la Iași: pesediștii aduși cu autocarele (chiar și cu o garnitură de tren din Vaslui) să-l aplaude pe Liviu Dragnea și ieșenii anti-PSD. Peste 5.000 de protestatari anti-Dragnea, atât din Iași, dar și din alte localități, erau înainte de începerea mitingului masați în diverse puncte cheie ale orașului. Potrivit relatărilor ziarului sus amintit, sute de oameni s-au adunat lânga garduri și strigau sloganuri împotriva celui mai mare partid din România. În zona agenției de voiaj CFR s-a auzit la un moment dat o bubuitură. Imediat au ieșit “fortele de (dez)ordine” ca să intervină. Zeci de Jandarmi s-au adunat înjurul manifestanților de lângă un cort al… contra manifestanților. Este posbil ca ei să fi încercat o evacuare în forță. Jandarmii nu le-au permis accesul în Piață decât pesediștilor veniți organizat (unii dintre ei aveau pancarte cu numere, astfel încât fiecare să se deplaseze spre sectorul rezervat de Partid). În afara jandarmilor de la Iași, 400 au fost adusi din Constanța și câteva sute de la brigada mobilă din Bacău. Acestia au stat cu organizatorii la punctele de acces în Piață verificându-i pe toți cei care vroiau să între acolo.

Abuzul și autobuzul: sau cum îi ia PSD-ul cu arcanul pe medici de la căpătâiul bolnavilor ca să-l aplaude pe pe Liviu Dragnea. Unele bannere împotriva PSD au rămas prinse și de garduri, chiar dacă lângă ele s-au așezat chiar social-democrații. În Piața Unirii, la un magazin cu de toate, vânzătoarea avea televizorul deschis pe știri. Se uita la transmisiunile de la Sibiu și-l suduia pe Dragnea: “Ăsta tocmai la noi vine. Unde ești tu, Țepeș, Doamne?!“. În timpul acesta, coloane de pesediști țineau cu toții în mâini cartoane date de liderii lor, pe care scria: votează PSD! Partidul care a adus cu arcanul pe medici de la căpătâiul bolnavilor ca să-l aplaude pe șefu, ‘Dragnea!.

Un medic, revoltat, de la Spitalul de Pneumoftiziologie Bisericani, județul Neamț, a scris un mesaj adresat jurnaliștilor în care reclamă că managerul spitalului a trimis cca 40 de oameni la miting, tocmai într-o zi normală de lucru, în care tot personalul medical ar fi trebuit să se ocupe de pacienți, nu de politică. Ce se întâmpla în aceste zile într-un spital de provincie este de fapt o radiografie a felului în care cancerul politic face metastaze în instituțiile care ar trebui să lucreze în folosul tuturor cetățenilor.

La fel ca ei, ca cei de la Bisericani, alții români de 30, 35, 40 de ani, au rămas pe poziții în toată această lungă perioada de democrație originală, tranziție continuă, furt sistematic, umilință perpetuă. Au rezistat, au luptat și au trăit cât au putut de frumos în ciuda tuturor greutatilor, dar se văd nevoiți să își pună la adăpost copiii de un sistem ce pare că nu se va mai face niciodată bine. Dar societatea civilă din Iași s-a mobilizat exemplar. Mulți dintre internauți continuă să facă comparație între ultimul miting al lui Nicolae Ceaușescu și mitingul din 9 mai de la Iași.

Și în timp ce toată Europa, așezată în fața televizoarelor, se uita la Sibiu (unde au fost reuniți 26 de șefi de stat și de guvern, 36 de delegații, sute de oficiali, peste 800 de jurnaliști), la Iași, un… Ceaușescu zaharisit și trist încerca să bruieze transmisiunea, râcnindu-și mândria din fundul curții sale! În centrul urbei, unde se desfășura mitingul, au fost montate boxe uriașe și mai multe monitoare, liderii PSD, printre care și Liviu Dragnea, rostindu-și discursurile, cică… patrotice, mobilizatoare dar si acuzatoare mai cu seamă la adresa D-lui Iohanis “cel care vrea sa vândă țara“!!?

Nu Iași, ci – singurul cuvânt care va ramâne la fel în toate limbile în care va fi tradusă Declarația liderilor europeni, la care Liviu Dragnea și Viorica Dăncilă nu au fost acceptați chiar si de oficialii socialiștilor europeni (PES). “Europa va fi un lider mondial responsabil. Provocările cu care ne confruntăm astăzi ne afectează pe noi toți“, se arată în Declarația adoptată joi, la Sibiu de către liderii UE. “Trăim experiența Orașului Interzis – și ne place“. Revelionul europenilor din România a început de fapt laSibiu: “We’ll stand by EU“. Sibiul a jucat în cel mai european film cu putință. Acolo a fost o lume a valorilor împărtășite, a dialogului presărat cu umor cultural, a standardelor, a credințelor că trebuie să ramânem împreuna pentru Europa, fiindcă vorba cântecului, “love is all EU need“…
(sursa: tv și republica.ro)Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Unii cu Europa, alții cu “Partidul, Ceaușescu, România”!”

 • ... a scris la 13 mai 2019, 11:52   [#1]

  Zice Guță-ntro manea,
  Cu mult dor si cu nesaț,
  Să ții partea lui Dragnea
  Ca-ți dă bere și cârnaț’

  Ce să zic… Le-a dat D-zeu unora talent cu carul și minte cu lingurița.

 • marc
  ... a scris la 13 mai 2019, 12:19   [#2]

  Ai dreptate, Dane draga, dar din nefericire detinatorii de minte oferta de Dzeu sau de natura cu… lingurita, sunt mult mai multi, comparativ cu cei cu minte-ntrega! Nu numai ca sunt multi, sunt stimulati si promovati in posturi cheie. Ei decid, ei hotarasc de zeci de ani soarta noastra, a intrgului popor roman. Sa vedem insa ce-o sa mai fie dupa alegeri…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 mai 2019, 20:35   [#3]

  Hai să-mi bag și eu o părere, prietenii mei virtuali. Unii au talent cu carul la datul cu jula, alții se pricep să îi susțină…

  O mână spală pe alta și-amândouă spală fața e o vorbă din popor. Putem avea pretenția să ieșim cu fața curată dacă ne-o „spălăm” de bunăvoie cu mizerii? Cred că nu…

  Puneți mâna pe săpun (pe ștampilă vreau să zic) fiindcă a venit vremea să le tragem o săpuneală zdravănă păduchilor.

 • ... a scris la 27 mai 2019, 0:49   [#4]

  Update 27 mai 2019 (după alegeri!):

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?