Unde-i lege, nu-i tocmeală!

garcea politist circulatie mugur mihaescu vacanta mare Unde i lege, nu i tocmeală!

Unde-i lege, nu-i tocmeală!

Sau altfel, fie spus, legea-i făcută nu doar ca să fie… acolo, pe hârtie, ci ea (adică, legea) trebuie cunoscută, respectată și mai ales aplicată fără discriminare. Legea-i una pentru toți, nu?

Din păcate însă, la noi, în România, în foarte multe cazuri situația-i cu totul alta. Iată, ca să exemplific, mă voi referi pe scurt, doar la câteva dovezi din domeniul legislației rutiere, acolo unde, dintr-o recentă statistică a INS, rezultă că-n prezent, numai în Capitală, există o mașină la doi locuitori! Iar Bucureștiul ocupa locul 5 în lume în ce privește blocajele rutiere!
Ei, bine (paradoxal, pentru că numai bine nu poate să fie!) când se produc aceste blocaje, sunetul claxoanelor devine aproape de nesuportat!

La fel se întâmplă (și nu de azi, de ieri!) la nunți și la înmormântări. Zeci de autoturisme, care mai de care mai “bengoase” cu sirene și claxoane pe măsură, provoacă un adevărat infern! Și totul se petrece sub privirile, ce par neputinciose, ale agenților de circulație!
De ce neputinciose, poate că vă veți întreba?! Doar există o lege care interzice excesul în folosirea claxoanelor și chiar claxonatul în localități, mai ales pe timp de noapte! Da există dar, cum spuneam, nu se aplică!

O altă lege, din același domeniu, interzice (se zice “cu strictețe”!) folosirea în trafic a lelefoanelor mobile. Basme pentru adormit copiii!
Fiți sinceri și spuneți-ne câți dintre milioanele de conducători auto nu folosesc la volan – ca un reflex – celularul?! Ați văzut sau auzit pe cineva că a fost sancționat, conform LEGII?! În fond, cum să fii sancționat când și ei (și nu numai), agenții de circulație, vorbesc într-o veselie (un fel a spune, desigur) la acest atât de uzitat obiect de care unii cred că nici noaptea nu-l abandonează!

Deci, se poate spune (fără greș) ca în România, multe din legile-n vigoare, din varii domenii, nu se respectă, nu se aplică și drept urmare nu se acționează conform prevederilor acestora. Oare de ce?! Poate că ne spuneți Dumneavoastră!…

P.S. – Apropo de respectarea legilor. Aflu din “Adevărul” de azi, 26 Ian.a c, cu aceeași uimire, că PSD și PNL schimba legea electorală doar ca să scape de datorii! Ce mai pot să spun? Se pare că am greșit genericul de mai sus!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

nunta politia masini Unde i lege, nu i tocmeală!

Categorie articol [ Guest Post, Legislaţie, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Unde-i lege, nu-i tocmeală!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 ianuarie 2016, 22:01   [#1]

  Pe mine, domnule Marc, mă cam scoate din sărite ideea asta cu legea care nu se aplică. Și nu mă refer doar la claxonatul în draci cu orice ocazie și la vorbitul pe mobil cu mâna pe volan, ci la toate legile țării în general.

  Legislația României e făcută doar pentru visători și naivi, pentru că sunt mulți „cetățeni mai egali în fața legii” și puțini cei chemați să o respecte.

  Am mai spus-o pe acest blog: dulăii fac legea la picioarele căreia se gudură cățeii și latră din când în când unii la ceilalți, în timp ce dulăii-și marchează teritoriul cu jetul de urină.

  Până atunci când legea nu va fi respectată de la vlădică la opincă, nu va exista democrație. Oricâte tururi de scrutin am face…

 • ... a scris la 27 ianuarie 2016, 22:32   [#2]

  În legătură cu vorbitul la telefon, n-aș zice că e așa … Eu nu vorbesc în timpul șofatului pentru simplul motiv că, pur și simplu mă enervează, sunt atent la șofat, la mașini, la pietoni și nu mai sunt atent la ce-i spun interlocutorului, așa că, ori folosesc hands-free ori nu vorbesc. De cele mai multe ori (dacă e vreun apel important), răspundeam totuși însă trăgeam imediat pe dreapta. În deplasările lungi, obligatoriu hands-free.
  ÎNSĂ, cunosc o mulțime de cazuri (amici de-ai mei), care s-au ales cu amendă pentru vorbitul la telefon în timpul șofatului! Nici n-apucaseră să scoată bine telefonul și ..poc, poliția, pe dreapta! Deci, în cazul acesta, se aplică cu vârf și îndesat legea …

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 28 ianuarie 2016, 0:39   [#3]

  Nici eu nu vorbesc în timpul șofatului, nu fiindcă nu am ce vorbi ci pentru că nu mai sunt șofer. Mi-a expirat permisul… La vârsta mea o investiție în reînnoirea acestuia nu cred că e inspirată.

 • ioangeorgescu
  ... a scris la 30 ianuarie 2016, 11:19   [#4]

  Poti vorbi la telefon fara sa il tii in mana , prin casca cu fir , prin bluetooth sau prin iesirea aux al casetofonului si vorbesti prin speakerul tell direc in boxele masinii cu un cablu jack- jack de 5 lei …!deci trebuie sa fi ori prost, ori nesimtit sa pui tell la ureche in timp ce conduci !:)] [-x

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?