Unde-i lege, nu-i tocmeală!

CIUDAT Un bucurestean s a legitimat cu un act de identitate intitulat Entitatea Suverana Individua Unde i lege, nu i tocmeală!

De mai multa vreme, cu toții am observat în spațiul public numerosi politisti cat si jandarmi, precum chiar si militari, cu armament ca-n… razboi (?!), verificând respectarea Ordonanțelor militare în vigoare. Intr-una din zile, pe o strada din Capitala, intre cei invitati sa se legitimeze, politistii au fost surprinsi de un individ care, cu multa indiferenta si stapanire de sine, a prezentat un „act de identitate” cu adevărat dubios, intitulat… „Entitatea Suverană Individuală Exempt”!

Presupusul act de identitate avea dimensiunea unui permis de conducerea și conținea date cu adevărat dubioase și controversate. De exemplu, la data nașterii era trecut: mai 2019, iar la termenul de expirare al „actutlui”, era anul… 3119! Se pare insa că bărbatul a refuzat să ofere informații reale cu privire la identitate sa, astfel încât jandarmii au cerut sprijinul unui echipaj de ambulanță, care l-au dus pe bărbat la Spitalul de Psihiatrie Obregia, pentru un consult de specialitate, relata cu ceva zie in urma, postul tv. Digi24.

Documentul, intitulat «ENTITATEA SUVERANĂ INDIVIDUALĂ EXEMPT», neconform legislației în vigoare, ne fiind prevăzut ca act de identitate valabil pentru legitimare. Dar, cum informeaza aceeasi sursa, excentrica persoana în cauză a refuzat în mod repetat să dea detalii pentru stabilirea identității, menționând faptul că este suveran și că nu recunoaște instituțiile statului!?

Ca urmare, a fost condus la sediul secției de poliție competentă teritorial, pentru continuarea verificărilor necesare. Dar din cauza comportamentului deviant pe care-l manifesta, o ambulanță l-a transportat pe bărbat la Spitalul Clinic de Psihiatrie «Prof. Dr. Al. Obregia», pentru un consult de specialitate… Intrucat pe parcursul actualei pandemii, atat in Capitala cat si in intreaga tara, au mai fost intalnite si alte numeroase asemenea cazuri, cu particularitati diverse, autoritatile fac apel la cetățeni să coopereze cu forțele de ordine si să răspundă prompt solicitărilor acestora chiar si dupa mult asteptata zi de 15 mai.

Relaxarea promisa nu exclude ordinea si nici respectarea liber- consimtita (nu fortata si nici cu amenintari DURE!) a tuturor dispozitiilor legale stabilite de organele competente. Dimpotriva! Cu atat mai mult cu cat, din cate am aflat, va ramane obligatorie si pe mai departe (dar cu unele mici modificari) acea curioasa… “declaratie pe proprie raspundere” (? ?!!) careia, sincer o spun, cel putin subsematul, nu-i vad deloc rostul, daramite utilitatea!

Dar unde-i lege, nu-i tocmeala!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?