Una pe săptămână…

ziare ochelari presa stilou Una pe săptămână...

Despre viruși, plagiate, pensii și învățământ

Pe fondul „dezbaterilor” despre noul Coronavirus (că există, că nu există, că e doar o banală gripă, că e extrem de periculos, că autoritățile ne mint sau, din contră, că își fac exemplar datoria, că PNL e aceeași mizerie cu PSD și alte asemenea „teme electorale”) câteva știri importante (zic eu) au trecut tiptil pe lângă noi.

Mă refer la decizia definitivă în cazul plagiatului tovarășului Ponta (câte ar fi de spus pe subiectul ăsta!), la amânarea de către CCR a verdictului privind impozitarea pensiilor speciale (aici e și mai „groasă”, putem discuta la infinit!) și la cazul de la Suceava în care 17 elevi au fost „deposedați” de o diplomă după 10 zile de la susținerea examenului și afișarea rezultatelor.

„Îmi vreau diploma înapoi” – spune șefa promoției și poate că are dreptate…

Dincolo de orice discuție, mă surprinde faptul că imaginile filmate cu camerele de supraveghere nu au fost „vizionate” în timp real, ci ulterior. Ce mare brânză era ca cineva din această școală (de ce nu chiar directorul ei?) să-și bea cafeaua în fața unui monitor și să intervină când observă mișcări suspecte? Elevii în cauză trebuiau scoși imediat din sala de examen dacă și-au schimbat ciornele între ei, nu să li se anuleze lucrarea după o sesizare anonimă făcută după afișarea rezultatelor. Și mai rămâne o întrebare fără răspuns: ce Dumnezeu făcea profesorul pus să-i supravegheze pe examinați? Sau ăsta nu se pune?

Cireașa de pe tortul situației este că prorectorul Universității Ștefan cel Mare din Suceava o „înțelege” pe Alexandra Bîndiu și o susține plătindu-i „personal taxa de studii”. Argumentația domnului prorector este că și dumnealui le permitea colegilor să-i copieze temele pe vremea când era elev…

Și uite-așa ajungem la esență: la ce mai folosesc niște „examene” pe care foarte puțini dintre cei trecuți prin școală le pot absolvi pe bune? Unde sunt „valorile morale” cu care sistemul de educație ar trebui să ne obișnuiasă? Viața noastră este o competiție, domnilor! O întrecere pe care (din nefericire) au câștigat-o impostorii, șuții și șmecherii.

Iar noi suntem complicii, la fel ca Alexandra…

- 18 iulie 2020 -

P.S.: Așa suntem noi făcuți: iubim trădarea și îi adulăm pe trădători…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

15 comentarii la “Una pe săptămână…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 18 iulie 2020, 17:05   [#1]

  Unii spun că nu avem de unde alege, că suntem „condamnați” să alegem veșnic între PNL și PSD. Eu zic că putem alege și pe alții, fără garanția că alegerea e potrivită.

  Ideea e să alegem oamenii potriviți… Oare mai există în rânduiala asta strâmbă și oameni din „ăștia”? Poate că da! Haideți să încercăm să-i găsim împreună!

  Să nu-mi spuneți că Ponta, Tăriceanu sau Orban se încadrează în „șablon”…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 18 iulie 2020, 17:12   [#2]

  Și uite-așa vorbesc de unul singur…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 18 iulie 2020, 17:22   [#3]

  Păi cu cine vrei să stai la discuții, fraiere? Nu ai băgat încă de seamă că orice ai spune e apă de ploaie?

  Îi rog pe cititorii acestui blog să încerce a pricepe că uneori indivizii ca mine vorbesc cu ei însuși. Asta e, domnilor!

  Credeam că berea ajută, dar nu e chiar așa…

 • marc
  ... a scris la 18 iulie 2020, 18:16   [#4]

  Nu,Francisc,nu-i chiar asa, intrucat de vorbit(scris)vorbesti cu mine,cu Dan sau,de ce nu?,chiar cu unii ,,rataciti”prin …aiurelile noastre!Ca dupa debut,nu mai revin,asta-i o alta poveste pe care,daca-ti amintesti,am incercat de cateva ori s-o explic,dar din motive si cauze ce nu-si mai au rostul sa revin,le las deoparte.
  In ce priveste adulatul tradarii si simpatia fata de tradatori,nu zic nu,dar nu-i cazul sa o generalizam.De pilda ,noi sau altii ca noi,cred ca niciodata n-am adulat(si nici nu vom adula)tradarea.Dar ce putem face pentru a o eradica?!Daca tu stii,spune--o sa o aflam si noi…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 18 iulie 2020, 18:35   [#5]

  Meciul dintre FCSB și CFR a fost amânat. Ca să vezi ce chestie, domnule! Covidu’-și impune regulile, c-așa e în epidemie!

  Cum naiba să jucăm fotbal când secțiile ATI nu mai fac față „cererii”? Românii „e bolnavi” de coronavirus, ăsta-i adevărul!

  Murim pe capete cu virusu’ ăsta în brațe, că nu vrem nici de-al dracului să ne punem masca pe gură. Cică Covidu’ ăsta nou e doar o făcătură. Înclin să cred că așa e…

  N-avem voie să mergem nici la teatru, nici la stadion. În schimb, nu ne împiedică nimeni să ne pupăm în timp ce dansăm toată noaptea pe plaja de la Vama Veche pentru că (nu-i așa?) „industria Horeca” nu trebuie lăsată să moară.

  Puneți-vă masca pe gură, stimați concetățeni! E singura șansă de supraviețuire… Nu uitați că virusul ăsta nou e mai ucigaș decât clasa politică căreia i-am supraviețuit în ultimele trei decenii!

  Ce gripă aviară sau porcină? Covidu’ ăsta e mai al naibii decât SIDA, mai ales că „autoritățile” spun că așa este. Iar noi, „poporul”, îi credem fiindcă așa suntem dresați. Când zice stăpânul că e „pandemie”, așa este…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 18 iulie 2020, 21:58   [#6]

  E-atât de simplu, Marc: se numește ștampilă…

 • marc
  ... a scris la 21 iulie 2020, 11:20   [#7]

  Genericul articolului tau ,Francisc,se pare ca reflecta(spune)si adevarul in ce priveste publicarea celor scrise de noi!Bune sau rele,stau in asteptare.Probabil pentru a respecta distantarea aia de care ne-o tot spun autoritatile…..Asadar,un motiv… de precautie pentru a nu ne infecta cu acest,atat de mediatizat dar si de speriat,Covid!Eu mi-am procurat manusile si de acum o sa-mi pun si botnita ca sa nu-l supar pe Dan.Daca,eventual,am si facut-o,te rog Dane,scuza-ma!Gata,mi-am si pus masca….

 • marc
  ... a scris la 21 iulie 2020, 12:56   [#8]

  -Conținutul e mai important decat designul. Nu-ti baza blogul pe un design catchy, dacă nu ai conținut util, interesant, atractiv si bine structurat.
  -Cât de des poți scrie? Fă un program și ține-te de el (ar trebui să fie minim de 2 -3 ori pe săptămână). Mai bine două articole pe săptămână de care să te ții, decât să scrii unul zilnic pentru 10 zile, apoi să dispari în următoarele două luni! Cititorii,colaboratorii vor observa dispariția ta.
  -Nu agasa alți blogger-i sau influenceri ca să-ți dea share la unele articole. Mai degrabă le poți cere părerea despre acele articole, le poți solicita să-ți dea un interviu, etc. Dacă însă ai de gând să le trimiți mailuri la fiecare articol cerându-le să ți-l promoveze, riști să-ți creezi o imagine negativă. Plus că la un moment dat vor înceta să te mai ajute.
  -Nu te baza pe traficul făcut cadou de un colaborator ,de un alt blogger (sau mai mulți). Chiar dacă acestia te ajută, nu te baza că-ți vei ridica blogul din asta. Repet: singura modalitate de a ridica un blog este să scrii articole cu un continut divers,variat si să o faci tot mai bine.
  -Stabileste-ti temenic tematica.Daca ai un blog generalist,nu omite articolele de actualitate.Ele trebuie sa fie flexible, dinamice,pline de concretizari si cai de rezolvare a unor eventuale neajunsuri.
  -Folosește șabloane gratuite,efecte de animație, slidere și galerii cu Bancă de imagini pentru a spori atractivitatea blogului.
  Mi-am permis ,cu …manusi si botnita!,sa redau intocmai,de pe net, aceste cateva sfaturi(pareri)ale unor specialisti in materie,in speranta ca,cine stie?!,poate ca,unele, ne vor fi de folos…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 iulie 2020, 21:51   [#9]

  Nu știu cum se face că de fiecare dată când îți citesc postările, m-apucă pofta de comentat, Marc. Îi mai dau eu ghes cu nu mai spun ce, că cititorii mai vechi ai blogului știu la ce mă refer…

  Trăim într-o lume „inundată” de „specialiști”. Nu există domeniu în care să nu fie cineva tare priceput, gata oricând să te sfătuiască, să te consilieze și să te aducă pe calea cea bună. Mai contează oare că „specialiștii” ăștia au probleme majore când e vorba să scrie și să vorbească corect limba română? (Hai că am deviat de la subiect, deci revin!)

  Blogul lui Dan e blogu’ lu’ Dan, am mai spus asta pe-aici. Noi (adică eu și tu) nu avem niciun motiv de a ne oțărî la gazdă. Dacă nu ne place, n-avem decât să ne facem fiecare propriul blog. Și-atunci să vezi „discuții” de unul singur!

  Totuși (se putea altfel?) ai o bucățică de dreptate. Nu e frumos ca o gazdă cumsecade să-și deschidă larg ușile de la „blog” și să-i lase în plata Domnului pe puținii oaspeți care îi calcă pragul…

  Trăim vremuri aiurea, prieteni! Tăcerea nu rezolvă nimic. În fața „gălăgioșilor” acestei noi orânduiri, cei care tac, consimt!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 iulie 2020, 22:05   [#10]

  Tot felul de „infu-flenteri” au ajuns să ne modeleze gândirea. Așa se întâmplă când o societate nu dă doi bani pe educație. Ne plac mai mult chiloții a tot felul de „vedete” ce pozează erotic pe plajă și maneliștii care urlă în microfoane în timp ce-și numără sutele fără număr lipite pe frunte.

  Da’ ce știu eu? Poate că asta e societatea viitorului…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 iulie 2020, 22:30   [#11]

  Trei ore și patru beri. Iată rezultatul:

  Păcat…

  Dane, chiar că e păcat
  Să-ți moară blogul personal
  Doar pentru că ești ocupat
  Cu munca aia de hamal.

  Nu mai scriu, că m-am înecat în spume…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 iulie 2020, 23:23   [#12]

  M-a „salvat” ultima bere. Hai să mergem la culcare, dragii mei compatrioți, că oricum nu putem dormi liniștiți fiindcă auzim în timpane imnul național: deșteaptă-te române!

  Să ne fie de bine. Cine naiba să se mai „deștepte” când am căzut cu toții în prăpastia prostiei?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 iulie 2020, 9:21   [#13]

  După un somn aproape mortal, m-am trezit (m-am sculat, vorba vine) cu amara constatare că berile și comentariile de aseară au fost degeaba, atâta vreme cât nu există replici.

  De 30 de ani ne tot sună la ureche goarna deșteptării, dar noi nu și nu trezire! Ne place dormitul, asta e!

  La toamnă mergem încă o dată la urne (a câta oară?) ca să-i alegem iarăși pe-aceiași mincinoși, justificându-ne alegerea cu deja celebra sintagmă „răul mai mic”. Doamne ferește-ne de răul cel mare!

  Între timp tinerii revoluției au îmbătrânit și copiii lor trăiesc pe alte meleaguri, că nu au avut loc de trăire în țara noastră cea atât de binevoitoare cu odraslele băieților isteți.

  Ce să-i faci, maică, e „democrație”!…

 • ... a scris la 22 iulie 2020, 12:01   [#14]

  Deci, până la urmă, te-ai trezit sau te-ai sculat? :))

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 22 iulie 2020, 13:21   [#15]

  Faină întrebare, nene Dan. Habar n-am dacă m-am trezit fără sculare sau dacă m-am sculat fără trezire.

  Ideea e că fără „deșteptare” orice cuvinte sunt de prisos. Cum îți așterni, așa dormi. Nu te poți trezi în așternuturi curate dacă te-ai culcat în mizerii.

  Încă sper că la toamnă vom reîmprospăta așternuturile…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?