Un polițist a împușcat un infractor…

politia romana politisti Un polițist a împușcat un infractor...

Poliție cu „legea” în pistol…

Breaking news: un tânăr de 25 de ani a murit împușcat după ce a atacat cu o bâtă doi polițiști…

N-aș scrie aceste rânduri dacă nu citeam vorbele domnului Coarnă (Preşedintele Sindicatului Poliţiştilor şi Personalului Contractual): „Categoric au acţionat legal, au acţionat aşa cum trebuie să acţioneze şi cum prevede legea. Vedeţi ce înseamnă o patrulă din doi? Dacă nu era colegul, aveam probabil un alt poliţist mort.

Și, continuă dumnealui: „Atacatorul era cunoscut cu activităţi violente, mai avusese o cercetare pentru infracţiunea de ultraj, pentru care parchetul a renunţat la urmărirea penală, deci omului i s-a creat ideea că se poate. Era şi un pic consumator de droguri, de alcool, devenea violent.

Gata cu citatele. Nu dau sentințe, ci încerc doar să-mi exprim opinia în cât mai puține cuvinte. Din spusele domnului Dumitru înțeleg că viața unui polițist e mai valoroasă decât a celorlalți muritori. Adică, dacă ești „un pic consumator de droguri și alcool” și mai devii și violent, polițistul are dreptul (legal, că de-aia are pistol în dotare) să-ți „scuipe” vreo doi „plumbi” direct în piept, c-așa au învățat la antrenamente: să ochească ținta piept numărul șase.

Nu știu cum s-a desfășurat „acțiunea”, dar cred că „patrula” celor doi polițiști putea găsi o rezolvare în care moartea unuia dintre combatanți să fie evitată. Și, ca să spun ce cred, polițistul ce a apăsat pe trăgaci e vinovat de ucidere din culpă.

P.S.: Nu ar strica deloc să adaugi la „categoria articolului” încă o categorie: „părerea mea”.

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

13 comentarii la “Un polițist a împușcat un infractor…”

 • ... a scris la 10 decembrie 2017, 15:20   [#1]

  Coarnă ăsta îmi este absolut antipatic, ca să ne înțelegem.
  De asemenea nu sunt absolut deloc de acord cu abuzurile polițiștilor ori ai oricăror funcționari publici plătiți din banii noștri. Totuși, în situațiile în care un individ atacă cu o armă albă sau o armă de foc un polițist aflat în exercițiul funcțiunii, mi se pare normal ca polițistul să folosească armamentul din dotare.

  Ok, un caz fericit ar fi acela în care polițistul ar fi un fel de “cichi-cian” (Jackie Chan) sau un “vandam” (Jean-Claude Van Damme), poate că pe undeva, ținând cont de natura meseriei, ar trebui să aibă oareșce cunoștințe în acest domeniu, respectiv să nu trimiți niște copii “în drum” printre infractori și scandalagii, însă având în vedere salariile polițiștilor de rang mic -- adică ăia ce sunt în stradă, față în față cu țiganii și scandalagii -- ca polițist parcă nu prea merită să-ți riști sănătatea ori chiar viața…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 10 decembrie 2017, 15:37   [#2]

  Hai că mai ucis, Dane! Sunt tare curios să aflu ce salariu are polițistul ce și-a „riscat sănătatea și viața”. Oare l-a învățat cineva cum se trage cu pistolul?

 • ... a scris la 10 decembrie 2017, 16:22   [#3]

  Din câte-am reținut eu dintr-o știre rapidă, l-a împușcat în burtă. Era ok să-i tragă la picioare, să zicem, doar că la ce precizie au și praștiile alea din dotare, numite pompos “pistoale”, rezultatul nu mă miră deloc.

 • JoinT
  ... a scris la 12 decembrie 2017, 16:38   [#4]

  Daca si-a asumat actiunea, trebuia sa-si asume ( constient sau nu si reactiunea) .
  Trebuia cumva sa pateasca ca politistul care si-a luat o sabie in cap? Sa stea prin spitale in coma, sau mai rau ?
  Am vazut atatea cazuri in care orice terchea berchea scuipa, injura sau loveste politistul. Asta ce e? Lipsa de respect fata de autoritate. De ce?
  Pentru ca politistii nu sunt protejati suficient de lege.
  Nu mai demult de cateva luni un descreierat a omortat un politist cu “n’” lovituri de cutit pe un peron de gara, doar ca asa i s-a parut normal.
  Sustin acest “abuz” al politiei.
  Francisc, tu stii sa tragi cu pistolul?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 decembrie 2017, 18:49   [#5]

  Nu știu să trag cu pistolul, domnule JoinT, dar nu asta e problema.

  Dumitale ți se pare în regulă ca o „altercație” dintre doi polițiști și un individ agresiv cu o bâtă în mână să se termine cu un glonț aducător de veșnicie în pieptul agresorului? Mie nu.

  Părerea mea e că polițiștii români nu sunt suficient de antrenați pentru meseria lor, nicidecum neprotejați de lege. Dacă polițistul care a folosit pistolul reușea să tragă vreo două „boabe” (câte unul în fiecare picior al agresorului) ca să-l pună pe „butuci”, nu să-l ucidă, atunci n-aveam nimic de comentat (nu mai amintesc de faptul că în țările civilizate există și alte mijloace de imobilizare).

  În cazul ăsta nu poate fi vorba de legitimă apărare (unul contra doi, o bâtă împotriva a două pistoale). Oricât de „superman” ar fi fost „consumatorul de droguri și alcool”, normal era ca polițiștii implicați în conflict să găsească orice altă soluție în afară de împușcarea agresorului.

  Respect autoritatea organelor de ordine, nu sunt de-acord cu niciun fel de violențe impuse cu bâta, da’ nici chiar așa…

  Oare ce-ar face poliția română dacă deputatul „mitralieră” Cătălin Rădulescu iese cu AKM-ul păstrat de la „revoluție” în stradă? Îl împușcă și pe ăsta cu pistolul din dotare?

 • ioangeorgescu
  ... a scris la 12 decembrie 2017, 19:05   [#6]

  Vad ca se ia partea mafiotilor pe aici , daca acest nevinovat sarea cu bata la cei care le tineti partea sau injunghiea pe cineva drag sau chiar pe unii din noi , oare era bine …am citit la domnul Francisc1 ceva cu tarile civilizate , hai sa fim seriosi , in America era impuscat direct in cap !dar e usor sa ne dam cu parerea la o sticla de bere in fata calculatorului si cand ni se intampla o agresiune mai grava se tipam …unde e politia !

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 decembrie 2017, 19:49   [#7]

  Mare „adevăr” grăiți, domnule ioangeorgescu: e-atât de ușor să ne dăm cu părerea la o sticlă de bere și tastatura pe masă. O spun în cunoștință de cauză: am deja vreo patru la „bord” (despre bere vorbesc).

  Afirmați că „țipăm” unde e Poliția, domnule Ioan… Păi, e cam peste tot pe unde nu e nevoie și niciodată acolo unde-ar trebui să fie.

  Încep să mă simt confortabil: în cele de pe urmă se găsiră vreo doi cetățeni ce și-au rostit cuvântul… Curaj, domnilor, că nu vă împușcă nimeni dacă vă dați cu părerea…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 decembrie 2017, 22:56   [#8]

  Ce facem, fraților, cu România noastră (c-așa spun unii, că ne aparține)? O lăsăm pe mâinile lu’ Dragnea și a Tăriceanului? Sau încercăm să ne croim viitorul după „poftele” noastre?

  Nu-i nevoie de sinceritate ca să constat că „gusturile” mele sunt incompatibile cu voința majorității. Mulți văd și prea puțini înțeleg. Prea mulți fac bășici în palme aplaudându-i pe mai mari zilei, în loc să le spună de la obraz ce cred. „Majorității” îi place de vorbele unse cu miere ale tovarășului Dragnea. Dacă asta vrea „poporul”, cum naiba mă pot opune?…

 • JoinT
  ... a scris la 13 decembrie 2017, 14:33   [#9]

  Ce treaba are Dragnea si politica cu acest caz. Noi discutam un caz aici, nu facem politica si nici nu amestecam lucrurile.
  O sa va spun cate ceva despre trasul cu pistolul, ca filmele cu John Wayne, nu au aplicabilitate.
  Exista situatii cand distanta e prea scurta pentru a putea scoate arma si a trage un foc la picior sau intr-o zona care sa nu puna viata in pericol. Sunt cazuri cand agresorul e atat de aproape de tine, incat esti nevoit sa renunti la arma pentru ca ti-ar bloca una dintre maini intr-o pozitie deloc confortabila. Exista de asemenea situatii cand abia ai timp sa scoti arma si sa tragi. Nu e ca in poligon cand nu te preseaza nimeni.
  Bata poate fi la fel de letala ca si cutitul, sabia, drujba, furca….etc.
  Chiar daca erau 2 politisti, cum trebuia sa se intample? Arma politistului nu e bata, ranga….trebuia poate politistul sa caute un par de gard, sa-l gaseasca si apoi “parte in parte” cu agresorul.
  A facut uz de ea in legitima aparare, asa cum si dvs aveti dreptul sa va aparati de orice agresor.
  Multi politisti nici nu-si poarta arma, din cauza rapoartelor care le au de facut si complicatiilor pe care poate sa le aduca uzul ei. De asta spuneam ca nu sunt protejati suficient.
  Nu conteaza ca a tras cu Carpati, Beretta sau Glock. Pistolul nu e pusca cu luneta, are alta destinatie.
  Continuam daca va mai doriti.
  Dar repet inca o data. Uniforma ar trebui respectata, nu atacata. S-a facut o moda de prost gust ( parerea mea) , din a scuipa, ameninta , agresa uniforma. Sunt nenumarate inregistrari cu astfel de mizerii.
  Actiune, reactiune, actiune, reactiune…..

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 decembrie 2017, 19:28   [#10]

  N-are nicio treabă Dragnea și politica partidului său cu acest caz, domnule JoinT. Îmi cer scuze că mi-a luat berea vorba din gură, dar dați-mi voie să rămân la părerea mea: polițiștii implicați în „conflict” au acționat ca niște amatori.

  Pentru mine e inacceptabil ca niște „oameni de ordine”, îmbrăcați într-o uniformă (dumneavoastră spuneți că „uniforma” trebuie respectată, de acord), să aibă dreptul, conferit de lege, să împuște mortal un cetățean agresiv.

  Dacă cei doi polițiști aveau în dotare „pistoale” cu electroșocuri, cum credeți că se termina „bătălia”?

 • ... a scris la 16 decembrie 2017, 19:10   [#11]

  Dacă cei doi polițiști aveau în dotare „pistoale” cu electroșocuri, cum credeți că se termina „bătălia”?” … Se “autoelectrocuta” organu’: accident de muncă =))

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 decembrie 2017, 22:33   [#12]

  Uite de-aia-mi place de tine, Dane: ai simțul umorului…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 30 aprilie 2020, 15:50   [#13]

  E musai să revin după niște ani cu încă un comentariu. Poliția română își face treaba, zău! În urmă cu câteva zile a mai împușcat un infractor…

  Cetățeanul împușcat avea o foarfecă în mână și striga pe casa scării din bloc „covidu’, covidu’!”. Era în chiloți, dar asta nu i-a împiedicat pe milițieni să tragă șase gloanțe în direcția lui. Au nimerit doar patru…

  Oare cât de greu e să imobilizezi un nebun cu o foarfecă în mână fără să folosești pistolul?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?