Un nou popas electoral marca PSD

EFP8j6v Un nou popas electoral marca PSD

Iată că după “fuga de la Iași”, dl. Liviu Dragnea insistă să-și facă “mitingurile de forță” și prin alte locuri din țară, cu oameni aduși cu autocarele. Așa că ieri, încă de dimineață, la Galați, s-a repetat primirea de la Iași: mitingul PSD-ului a fost primit de gălățeni cu huiduieli și scandări.
Spre marea lor surpriză (și chiar neîntelegere), pesediștii care au coborât din autocare înaintea mitingului electoral au fost întâmpinati cu ostilitate de gălățeni, care le-au strigat că sunt “sclavii lui Dragnea”.

Manifestanții anti-PSD – în jur de 1.000 – s-au strâns începând cu ora 10:00, de o parte a bulevardului Brăilei, unde au fost mobilizate forțe ale Jandarmeriei. “Hoții!” a fost sloganul strigat cu precădere. Ei au avut steaguri tricolore și vuvuzele și au făcut un zgomot infernal, împingându-se când și când cu jandarmii. “Marș din orașul nostru” s-a intitulat contramanifestatia.

De cealaltă parte a bulevardului, în fața Casei de Cultură, mitingul PSD – la care social-democrații susțin că au venit 30.000 de persoane – a început la 11:00 și s-a încheiat în aproximativ o oră. La plecare, autocarele cu simpatizanți PSD au avut dificultăti să înainteze, întrucât manifestanții anti-PSD s-au pus pe jos, pe stradă, într-un protest de tip sit-in. Au strigat “hoții”, au aruncat cu diverse obiecte, au bătut cu pumnii, astfel că vehiculele au fost nevoite să dea înapoi, relatează corespondentul Digi 24 la fața locului.

Partidul și-a propus să aducă și la Galați, cca 30.000 de oameni, iar pentru asta au fost mobilizați toți șefii instituțiilor, relatează presa locală. Ca să se facă numărul, filialele din Moldova ale PSD-ului au trimis autocare cu simpatizanți. Acolo, L. Dragnea le-a explicat (un fel a spune!) pesediștilor cine protestează împotriva PSD: “o gașcă de bătăuși umblă după noi. Aseară, au găsit bâte la ei. Iubim Sibiul, dar îi urâm pe trădători“, și-a început Liviu Dragnea discursul de la Galați, locul un de PSD și-a propus să facă “un summit” – chipurile, replică la reuniunea Consiliului European de la Sibiu.! Șefu’ ăl mare și tare, le-a tradus celor prezenți ce au văzut pe 9 mai la Sibiu: o întâlnire dintre “sluga” Iohannis și „stapânii” lui din Europa, unde s-ar fi pus la cale vânzarea României! Însă prezent sâmbată la Iași, președintele Klaus Iohannis i-a dat totuși o replică lui Liviu Dragnea, care, cu câteva ore înainte, la mitingul electoral de la Galați, spusese că șeful statului reprezintă “interese străine”, că este “o slugă” a “stapânilor” lui din Occident! Iar actorii Teatrului de Comedie București au ironizat, în pauza spectacolului “Mult zgomot pentru nimic“, momentul în care Dragnea i-a spus unui cetățean care participa la un miting din Suceava: “Nimic ești tu!“. În pauză, actorul Alex Bogdan le-a spus spectatorilor: “Ne pregătim de partea a doua din “Mult zgomot pentru…”“. “Nimic!“, s-a auzit o voce din sală. În râsetele spectatorilor, Alex Bogdan a continuat precum Dragnea la Suceava: “Nimic ești tu, și-o spun direct! Așteaptă să vezi partea a doua, mincinosule! V-am dat spectacole de calitate…“. Filmarea cu momentul de umor a fost postată de actor pe pagina sa de Facebook sub comentariul: “Îl înțeleg perfect pe Dragnea. Nici mie nu-mi place să fiu întrerupt când sunt pe scenă…“.
Comentariile le faceți dumneavoastră, stimați (eventual) cititori ai acestor rânduri.

Revenind la cele petrecute la Galați, vă mai pot spune că, după terminarea mitingului, protestatarii au blocat autocarele susținătorilor partidului. Jandarmii, subordonații PSD-ului au făcut cordoane în jurul acestora, pentru eliberarea drumului. Liderul, Liviu Dragnea, a susținut sâmbată, la miting, că un grup de bătăuși merge prin țară după liderii PSD, concluzia sa fiind că “Iohannis și gașca lui vor să conducă România cu bâta! Putem să-i lăsăm noi să conducă această țară?“, a întrebat Dragnea. Deocamdata, da-spun eu. Dar sper ca, in scurt timp, le va veni SFÂRȘITUL!…Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

17 comentarii la “Un nou popas electoral marca PSD”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 mai 2019, 18:19   [#1]

  Orice român care nu reușește (poate nu vrea, poate nu îl duce mintea) să priceapă „rânduiala” absolut „democratică” pe care și-o doresc indivizii ăștia atât de strâns uniți în jurul șefului de haită, e un ignorant, Marc. Cum naiba să alegi (să votezi, adică) un condamnat ce crede că stă în puterea lui să-i lase pe alții la conducerea țării? Trăim într-o țară în care legea puterii învinge întotdeauna puterea legii și ne place asta…

  Discursul acestui tovarăș seamănă leit cu spusele „celui mai iubit fiu al poporului” la ultimul Congres al PCR (al pai’șpelea, pentru necunoscători). În acele vremuri (de luna noiembrie a anului 1989 vorbesc) sala palatului vuia de aplauzele „reprezentanților poporului” în vreme ce sistemul comunist se prăbușea în toată Europa de Est.

  E din ce în ce mai evident că rămânem mereu corijenți la lecțiile istoriei. Eu încă mai sper că pe 26 mai ne „luăm” corijența. Singura condiție e să ne prezentăm la „examen”…

  Nu e nevoie nici de huiduieli, nici de suflat în trompete, nici de mașini înmatriculate cu ..UE PSD. Ajunge doar să ne exprimăm opțiunea și abia după aia să dăm slobod puței din șliț.

  Mergeți la vot, stimați concetățeni!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 15 mai 2019, 18:58   [#2]

  P.S.> Nu voi accepta niciodată faptul că cei ce se dă „neutri” și urinează pe vot se cred „democrați pur-sânge” doar pentru că e dreptul lor să nu aleagă. Cetatea se construiește cu aportul tuturor, domnilor!

  Cine nu-și spune părerea, nu poate fi auzit…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 mai 2019, 0:31   [#3]

  Mai scriu un „pe es”, căci îmi dă ghes prietena mea Timișoreană: măi fraților (atâția câți mai sunteți „frați” cu mine la ora asta), încă nu v-ați lămurit că Dragnea și gașca lui sunt ucigașii democrației? Încă nu ați priceput că pe tovarășii ăștia „social-democrați” (vorba vine) îi doare în cur de viețile noastre?

  De câte decenii mai avem nevoie ca să înțelegem? Îmi vine și mie să urinez pe vot, dar mă abțin… Nu am nicio garanție că votul meu poate salva situația, dar încerc să schimb mentalități. Am acest drept, la fel cum și alții au dreptul la neimplicare…

  „Democrație”, taică! Stai cuminte în banca ta și aplaudă-i până-ți iese fum din palme pe „tovarășii” conducători.

 • marc
  ... a scris la 16 mai 2019, 11:33   [#4]

  Ti-ai varsat tot naduful,Francisc!Spusele tale sunt(ca deobicei)mai mult decat intelepte si bine gandite,dar problema-i alta:cati din cei care le citesc sau nu,le si pricep sau le aproba?!Cati dintre romanii de rand vor vota impotriva acestor ,,otravuri sociale”?Cati chiar dintre cei inca aflati in posturi cheie, se vor detasa,la o adica ,de ,,democratul”Dragnea,leit prin expresii si tot ce incearca sa faca,cu ….nea Nicu,impuscatu’?Raspunsurile le vom afla curand.Ma tem insa de o noua(si repetata) nenorocire….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 mai 2019, 13:01   [#5]

  Sunt unul dintre românii de rând care nu înghite otrava pe care ne-o servesc de-o viață tovărășeii ăștia, Marcele, și cred că nu sunt unicul. Problema e că sunt prea mulți din ăia ce aplaudă din interes…

  Mai poate exista o nenorocire mai mare decât cea pe care o trăim, prietene Marc?

 • Marc
  ... a scris la 16 mai 2019, 15:01   [#6]

  Da,atunci când mori !….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 mai 2019, 17:20   [#7]

  Nu pot fi de acord cu tine, Marc. Moartea nu e o „nenorocire”, e un destin. Toți știm că într-o bună zi cuvântul adio e ultimul. Nenorocirea e că trăim într-o lume ce și-a pierdut reperele…

  Când un impostor precum Dragnea ajunge să „dirijeze orchestra unei țări”, despre ce mai putem discuta? Când o „madamă” ca Dăncilă conduce destinele țării ce mai rămâne de spus?

  Nimic! Destupi (ăsta e sinonimul bănățenesc pentru a deschide) niște conserve de bere și aștepți să se deștepte neamul. Știi că poporul e „adormit în somnul cel de moarte” și nu se deșteaptă nici cu fanfara. Știi că o mare parte dintre cetățeni mai degrabă se pișă în loc să-și exprime opțiunea..

 • marc
  ... a scris la 16 mai 2019, 17:40   [#8]

  Asa-i cum spui tu.Dar de moarte nu scapi ,pe cand de pesedisti spre(cum nu o data am spus)ca totusi vom scapa!…

 • marc
  ... a scris la 16 mai 2019, 17:44   [#9]

  Vezi ,de emotie si graba,ca-ntotdeauna,iar am incurcat …borcanele cu SPRE in loc de SPER! A sa ca…sper sa ma intelegi.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 mai 2019, 19:25   [#10]

  Dacă eu nu te înțeleg atunci cine te mai poate înțelege, Marc? Sper că amândoi vom apuca vremurile în care România nu va mai fi condusă de hoții ce s-au cocoțat vremelnic în capul mesei…

  Până la urmă, dacă stau și cuget, ce treabă am cu neisprăviții ăștia? Copiii mei au „zburat” spre alte meleaguri, în afară de unul. Taman cel care mi-a dăruit doi nepoți. Nu mai spun că mai am un fiu de 7 ani, că știți deja asta. Oricât aș cugeta, ajung la aceeași concluzie: măi frate, chiar atât de indiferenți putem fi? Chiar nu ne pasă de viitorul copiilor și nepoților noștri?

  Mergeți la vot, domnilor!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 16 mai 2019, 20:56   [#11]

  Uite că am uitat îndemnul de a merge și la referendumul convocat de președinte, da’ nu-i mare bai. Dacă tot mergeți la urne, nu strică deloc să ștampilați două buletine de vot…

  Viitorul depinde de ștampila noastră. Dacă vreți să ne conducă Dragnea în următoarele 3 decenii atunci ștampilați trandafirii. Dacă nu, atunci alegeți oricare alt partid. Vă asigur că nu aveți nimic de pierdut.

  Îmi cer scuze pentru partizanatul meu. E campanie electorală…

 • marc
  ... a scris la 17 mai 2019, 11:58   [#12]

  Nu-i partizanat,ci o fireasca optiune a ta!Si nu numai a ta,dar si a tuturor celor care inca mai au mintea-ntreaga.Cat despre actuala campanie electorala,ce sa mai zic!?Doar ca-i cea mai violenta si murdara ,similara cu cea din ‘946 cand poate a-i aflat de ce sa intamplat….

 • EU, RO(manul) PA(triot)
  ... a scris la 19 mai 2019, 3:35   [#13]

  Incercand sa prind noima pentru care participantii la contra-manifestatie fluturau sloganul “legea este egala pentru toti”, n-am inteles mai #nimic, lasandu-mi senzatia ca era doar un gest masochist prin care invitau autoritatile sa-i sanctioneze pentru atitudinea nelegala pe care o manifestau. Nemultumirea lor sa fi fost oare data de faptul ca autoritatile nu luau masurile legale impotriva lor, ignorandu-le cerinta? Pai, se pare ca filozofia #rezist(entilor), in care si Johannis interpreteaza “democratic”(!) statul de drept, se fundamenteaza pe doua concepte preluate din replicile personajului Alexandru Lapusneanu, din nuvela lui Costache Negruzzi, astfel ca plecand de la spusa “prosti, dar multi”, s-o traduca-n “multi, dar prosti”, ajungand la concluzia “…daca voi nu ma vreti, eu va vreau…”! Sincer sa fiu, eu asa ceva nu “a-m aflat”(sic!) nici macar in ‘946! Vorba aia, “…decat mult(i) si cu folos, mai bine putin(i) si prost(i)…”.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 19 mai 2019, 16:31   [#14]

  Liniuța aceea pusă între a și i e o greșeală impardonabilă, domnule EU, dar ținând cont de etatea lui Marc nu cred că e de bun simț să ne legăm de ea.

  Uitați-vă la modul în care scriu pe bloguri mulți dintre tinerii „școliți” în democrația asta originală și, mai ales, ascultați modul de exprimare al majorității politicienilor pe care dumneavoastră încercați să-i cocoloșiți… Ce ziceți, facem o discuție pe această temă?

 • EU, RO(manul) PA(triot)
  ... a scris la 19 mai 2019, 20:57   [#15]

  Domnule Francisc, mie impardonabil mi se pare sa folosesti termeni carora nu le stapanesti semnificatia. Bunaoara, dvs. ati calificat respectiva greseala de scriere ca fiind “impardonabila”(adica, de neiertat), pentru ca, in aceeasi fraza, sa invocati o circumstanta in temeiul careia sa ma apostrofati, cu toate ca EU nu am facut trimitere directa nici la eroare si nici la cel care a comis-o. Daca ati fi spus, “…e o greseala pardonabila(scuzabila),… tinand cont de etatea lui…” as fi primit remarca dvs. ca pe o critica fina adresata mie, pentru “ironia fina” pe care mi-am permis-o. Cat despre invitatia la “discutia directa” pe care mi-ati facut-o va spun ca n-ar putea fi o dezbatere, ci mai mult “o barfa”, pentru ca si aprecierea mea este ca mediul “online” abunda in “analfabetisme” si in “spiritul critic” pe care EU il descriu prin zicala “…sa radem de prosti, ca prostii…”, care mai poate fi interpretata si “…rade ciob, de oala sparta…”! La fel ca si mine, nici dvs. nu stiti daca sunt, sau nu, “mai in etate” decat domnul Marc, ceea ce ne asigura posibilitatea unor dezbateri bazate doar pe argumente! O zi buna!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 20 mai 2019, 8:46   [#16]

  Unde vedeți dumneavoastră apostrofare în comentariul meu, domnule EU?

 • EU, RO(manul) PA(triot)
  ... a scris la 20 mai 2019, 22:31   [#17]

  Cum unde, domnule Fancisc? Chiar in comentariul dvs., lasand sa se-nteleaga ca EU “m-am legat” de acea liniuta, de vreme ce-mi adresati comentariul in care faceti calificarea “…nu cred ca e de bun simt sa ne legam de ea”. In continuare, chiar imi reprosati o atitudine pe care eu am negat-o constant, inclusiv in comentariul de raspuns la acuzele dvs. si anume ca incerc sa cocolosesc “majoritatea politicienilor cu exprimare precara”, invitandu-ma la o discutie pe aceasta tema. Deci, domnule Francisc, cand spui cuiva ca “nu vi se pare de bun simt ca spune, ceea ce spune”, este “apostrofare”, adica “mustrare”, sau “dojana”, desi ar putea fi interpretata si drept jignire. Chiar daca scrierea voit incorecta “a-m aflat” era o ironie fina la eroarea domnului Marc, atat fraza in care am inserat-o, cat si urmatoarea sunt cu referire la fraza anterioara din comentariu, nu despre “linioara cu pricina”, astfel ca nu propusesem o dezbatere pe tema “liniutei”, citand-o doar, ca pe o gluma! Fara intentia de a va critica, va spun ca se poate vedea la dumneavoastra apetenta de a-i mustra pe cei din jur pentru diverse atitudini sau chiar opinii care nu va convin, inclusiv pentru “optiunea de vot”, fara sa ma limitez la spusele dvs., “Stii ca poporul e adormit in somnul cel de moarte si nu se desteapta nici cu fanfara!”. Doamne ajuta!

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?