Un banc…

Statuie Justitie balanta Lady Justice Un banc...

Știți bancul cu statuia?

Statu‘ ia…

Ia de la unii și împarte cu generozitate la alții. Nu mă întrebați cine sunt „alții” că știți la fel de bine ca mine. Începând de la cel mai mic funcționăraș dintr-o primărie comunală și terminând cu ditamai ministrul, toți sunt atât de social-democrați încât ei cred că funcția pe care o au le dă dreptul să împartă (să dea, vorba vine) roadele muncii albinelor…

Niște trântori ne tot vorbesc de competențe, de parcă fără ei nu am putea exista. „Specialiști în guvernare” precum Viorica Dăncilă sau Orlando Teodorovici ne tot povestesc cum ar fi de ar fi, crezând că ei sunt crema societății. Stimați români (atâția câți mai sunteți pe-aici), a venit vremea să nu mai acceptăm impostura. E timpul să spunem răspicat așa nu!

Dacă nu reușim nici de data asta atunci ne merităm statutul de statui…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Calcul salariu brut net 2019 3000RON Un banc...

Categorie articol [ Economie, Guest Post, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Un banc…”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 8 august 2019, 10:13   [#1]

  Ne place sau nu, asta e realitatea. Nu zic că statul nu are „dreptul” să-și bage mâna până la cot în buzunarele noastre. Încerc doar să spun că „statul” ăsta, reprezentat de cei pe care îi tot alegem, ar trebui să mai și facă ceva cu banii pe care ni-i ia.

  Nu voi pricepe niciodată de ce acceptăm să fim conduși (iarăși generalizez) de niște nulități. Cum naiba se face că România centenară are un premier ca „doamna” Dăncilă?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 8 august 2019, 11:38   [#2]

  Faină treabă, zău! Unii muncesc de le sar capacele și alții împart cu larghețe rezultatele muncii. Social-democrația e o idee care nu trebuie abandonată…

  Mai ales fiindcă reprezentanții de azi ai acestui curent sunt atât de săraci încât intră cu șalupa în bucătărie ca să ia micul dejun.

  Poporul nu are altă treabă „decât” să-i voteze periodic pe binefăcători. Nu-i pasă că moare cu zile în spitalele patriei, nu-l doare nici în buzunarul blugilor rupți în cur că urmașii lui sunt educați într-un sistem de învățământ falimentar. Poporul e suveran: vrea social-democrație!

  Cum s-ar spune (la o adică) hai să fim egali că așa ne-a făcut Dumnezeu. Unii mai egali decât alții…

 • marc
  ... a scris la 8 august 2019, 12:15   [#3]

  La unii(cei alesi)exista totusi,cum bine spuneai si tu,o evidenta egalitate:in ..prostie si-n hotie!La noi,cei multi(cu naivii care inca sunt si vor mai fi)egalitatea-i doar in legeile,asa cum sunt.Dar si-n eterna si… traditionala credibilitate la minciunile celor din prima categorie!In ani,poate cine stie?!,lucrurile se vor schimba.Fie in bine sau in mai rau.Egalitate insa,nu va fi niciodata!Asta-i parerea mea.Deocamdata….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 august 2019, 23:38   [#4]

  „Liberté, egalité, fraternité”. Sună bine, nu-i așa Marc? Păi cum naiba să mă simt liber, egal și fratern cu bandiții ce ne determină destinele?

  Cum dracu’ să cred că România are viitor când avem un premier precum Dăncilă și un președinte de Senat ca Tăriceanu?

  Partea „frumoasă” a lucrurilor e că Victor Viorel Ponta și al său Pro România vine să înlocuiască vechiul PSD. Uite-așa își dă cu părerea și românii neaoși ca mine.

  Nu mai comentez căci sunt prea multe beri…

  :x

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 august 2019, 18:28   [#5]

  Mă simt obligat să revin cu un comentariu legat de „statu ia”. Sâmbătă fiind și neavând ce face, am aruncat o privire pe site-ul primăriei localității în care trăiesc (nu spun care, că știți foarte bine).

  Și ce credeți că mi-a fost dat să citesc? Ei bine, execuția bugetară pe anul 2018, aflată deocamdată în faza de proiect ce așteaptă aprobarea Consiliului Local. De la prima citire mi-a sărit în ochi capitolul administrație publică (codificat sub numărul 51.02) și imediat am căutat „execuția” din 2017 (am pus ghilimele fiindcă bugetele administrațiilor locale asta sunt, o execuție: banii pe care îi scoatem cu toții din buzunare sunt puși la zid fără nicio milă).

  Să vezi minune, frățioare! În 2017 salariile anuale ale administrației locale erau de 511.507 lei iar în 2018 au crescut ca Făt-Frumosul din poveste la 951.469 de lei (paralei!), fără ca numărul prea mare al băgătorilor de seamă să se schimbe semnificativ. Am pus iute mâna pe creion și am socotit, după aritmetica învățată în clasele primare, procentul măririi retribuției de care beneficiază acești băieți cu „studii superioare” făcute prin corespondență: 86%!

  Să nu-mi fie cu bănat că întreb: cum de acceptăm o asemenea stare de fapt? La nivel local (la mediul rural mă refer) lucrurile sunt simple: dom’ primar taie tortul banilor publici după cum îl taie capul și nimeni nu comentează. Păi ce să spună țăranul cu patru clase și o școală a vieții absolvită cu brio în fața unui „școlit” care are probleme de scriere dar nu se sfiește să creadă că destinul lui e să fie conducător?

  Îmi cer iertare că vă plictisesc cu scrierile mele. Nu are rost să le băgați în seamă dar m-aș bucura nespus dacă veți participa la următoarele scrutine. Nu de alta, da’ cred că a sosit vremea să dăm de pământ cu impostorii!

  Căldură mare, bere prea multă, ce să-i faci, asta e! Vorbea cineva de meritocrație? Ce-i aia nene?…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?