Ultima etapă…

minge fotbal teren gazon football Ultima etapă...

Despre meciul dintre CSMS Iași și Astra Giurgiu…

Am urmărit cu toată atenția acest meci și trebuie să recunosc că mi-a plăcut. Cum să nu-mi placă o dispută dintre niște jucători ce știu să pună piciorul pe minge și niște curajoși ce cred că pot câștiga doar alergând? Echipa antrenată de Șumudică știe să joace fotbal, nu încape discuție.

Deocamdată nu pricep al cui e meritul, dar asta nu e important. Astra și-a atins obiectivul. Tot ce pot să spun e că „bătrânul” Teixieira deține drepturile de autor ale acestei izbânzi. Prin prestația sa a demonstrat că fotbalul se poate juca și atunci când ai 36 de ani. Încă o confirmare a proverbului „cine nu are bătrâni, să-și cumpere”. E adevărat că portarul Grahovac a încasat un gol parabil, dar ăsta e fotbalul.

Și uite-așa am ajuns să avem o ultimă etapă în care 4 echipe se luptă pentru cele 3 locuri care contează. Cred, totuși, că sistemul „play off-play out” e nedrept, deși asigură suspansul. Nu e deloc firesc ca după un sezon în care fiecare echipă joacă cu celelate și adună un număr de puncte să despărțim apele și să reluăm, de fapt, campionatul. Dar dacă ăsta e sistemul stabilit de federație, asta e.

Nu pot înțelege de ce punctele adunate de combatanți sunt înjumătățite la intrarea în cele două „minicampionate”, când există cel puțin două variante mai bune:
– ori se pleacă de la zero, cu șanse egale pentru toate echipele în cauză
– ori se iau în calcul doar rezultatele dintre echipele aceleiași categorii.

Jocul rezultatelor în meciurile din acest week-end va lămuri situația. Toate echipele prinse în bătălie au șansa lor. Avem parte de o „finală” împărțită în trei.

Play-off-ul va fi interesant…

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

eGGzCen Ultima etapă...

Categorie articol [ Fotbal, Guest Post ]
Tagged with: [ , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Ultima etapă…”

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 4 martie 2017, 12:41   [#1]

  Sa stiii,Francisc(si sunt convins ca stii!),in fotbalul (si nu numai)din Romania sunt multe,multe lucruri,total de ne inteles!Ca sa le mai nominalizez,mi-ar trebui ore-ntregi si,zau.e pacat sa le pierd asa,aiurea,plictisindu-va si pe voi!Totusi,ma opresc putin la fotbal.Cum iti explici tu actuala situatie in care se afla Steaua?!O echipa(daca se mai poate numi,echipa!) cu asa frumos trecut,deci,de traditie,care acum se zbate(da,asta-i termenul)intr-o penibila si jenanta mediocritate!?..A acaparat(asa se poate spune)tot ce-a vrut,ce a fost mai bun,Si?!…Explicatiile cat si argumentele sunt multe si de loc…marunte!Le las pentru alta data…Si inca ceva.Ma amuza Dinamo!Ei chiar cred ca,daca au batut cand au vrut dusmanul de o viata,Steaua,acum sunt de ne invins!Mai avem putin timp si o sa ne convingem sau nu de adevar.Stii tu,povestea aia ,cu …capra vecinului!!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 martie 2017, 20:23   [#2]

  Hai că mai e un pic și încep meciurile pentru play-off. Meciul vedetă e cel dintre Craiova și Mediaș. Dacă se confirmă calculele hârtiei, atunci Mediașul iese din joc.

  Un lucru e cert: fiecare dintre cele 4 echipe prinse în horă se califică în caz de victorie. Să vedem cum se va termina…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 martie 2017, 22:36   [#3]

  Craiova a câștigat meciul cu Mediaș printr-un gol frumos și imparabil. Încă o dată socoata hârtiei a fost confirmată.

  Mai rămâne doar ca meciul Astrei de mâine să stabilească ordinea primelor șase echipe.

  Oricum am învârti-o, titlul de campioană se joacă.

 • lirbnad
  ... a scris la 16 martie 2017, 9:34   [#4]

  blat ordinar intre moldoveni si Astra !

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?