Ulei de floarea soarelui în loc de motorină, pentru motoare Diesel

ulei de floarea soarelui in loc de motorina diesel Ulei de floarea soarelui în loc de motorină, pentru motoare Diesel

Ulei de floarea soarelui în loc de motorină, pentru motoare Diesel

Creşterea accizei la carburanţi pe care guvernul USL în frunte cu Victor Ponta a aplicat-o de curând, i-a făcut pe românii deveniţi pe zi ce trece tot mai săraci, să caute soluţii pentru a reduce cheltuielile de deplasare cu autoturismul personal. Astfel că, au apărut o mulţime de filmuleţe pe internet, în care romanii prezentau una dintre cele mai “la îndemână” soluţii: înlocuirea motorinei cu ulei alimentar, mai precis ulei de floarea soarelui.

Au fost efectuate o mulţime de teste, începând de la amestecuri în diferite proporţii de motorină şi ulei de floarea soarelui şi până la utilizarea unei cantităţi de aproape 100% ulei de floarea soarelui, în combinaţie cu o foarte mică cantitate de “amestec special”, respectivul amestec fiind realizat din benzină şi naftalină.

Cel mai mult m-a impresionat însă, un filmuleţ postat pe Youtube de către Bogdan Chiorpec, care a mers cu autoturismul personal la ITP pentru inspecţia tehnică perioadica, având rezervorul plin cu ulei de floarea soarelui. Rezultatul obţinut este absolut senzaţional !!! La noxe, a obţinut un rezultat de 0,34 la ulei de floarea soarelui, comparativ cu motorina unde ar fi obţinut un rezultat de peste 3.00 la noxe !!!

În filmuleţul următor, puteţi vedea rezultatele absolut senzaţionale obţinute la Inspecţia Tehnică Perioadica (ITP), maşina fiind alimentată cu 100% ulei de floarea soarelui în loc de motorină!

Şi încă un roman care pe fondul scumpirii carburanţilor de către guvernul Victor Ponta, a început să folosească ulei de floarea soarelui în loc de motorină, pentru o Dacia Logan Diesel. Deci, merge şi Loganul Diesel, cu ulei de floarea soarelui …

acciza lui ponta la carburant Ulei de floarea soarelui în loc de motorină, pentru motoare Diesel

Categorie articol [ Auto / Moto ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

8 comentarii la “Ulei de floarea soarelui în loc de motorină, pentru motoare Diesel”

 • severus
  ... a scris la 9 mai 2014, 10:17   [#1]

  E dureros ce se intampla in Romania. Cei care-l criticau pe fostul prim ministru Boc, ajung acum sa realizeze ca era parfum pe langa Viorel Ponta.
  Dar sa vedeti ce o sa urmeze… ati vazut ce a facut tantalaul ieri, la el chiar si cocurenta politica se numeste crima organizata.
  Ce ma deranjeaza cel mai mult sunt minciunile pe care le spune constant.
  Nu fac parte din nici un partid, si abia astept sa ma duc la vot sa-i taxez pe nemernici, ca alte arme nu am, decat votul :)

 • ... a scris la 9 mai 2014, 13:34   [#2]

  Nu era o lege ceva care sa tina cont de poluarea efectiva a masinii pentru anumite reduceri de taxe la inmatriculare sau la impozit? Ca nu o mai gasesc si stiu ca citisem ceva legat de asta.

 • Marck
  ... a scris la 10 mai 2014, 6:46   [#3]

  Si cine mai are ceva de zis ca Romanul nu este inventiv ,asta o stim de multa vreme , intrebarea este ca a sosit timpul acuma ca industria Petroliera sa inceapa sa isi Suga singura Buza Inferioara a prostiei accumulate de multi ani , energia alternativa este practica si mult mai variata plus nu pollluted the atmosfera , felicitari acestuia sincere .:peace:

 • Francisc
  ... a scris la 10 mai 2014, 23:12   [#4]

  Dacă tot e sâmbătă seara și nu am altă treabă, scriu și eu un comentariu legat de acest subiect atât de interesant. Nu pot verifica proporția dintre adevăr și legendă ce se ascunde în spatele acestor filmulețe întrucât mașina cu care circul prin gropile de pe „drumurile naționale” ale patriei se „hrănește” cu benzină. Dar, ca tot românul (inventiv -- vorba lui Marck), nu aș sta pe gânduri nici măcar o clipă să o „dau pe ulei” . Bineînțeles, cu condiția să funcționeze!… Nu îmi pot imagina consecințele la scară mondială pe care le implică „problema”…

 • Francisc
  ... a scris la 10 mai 2014, 23:56   [#5]

  E într-adevăr dureros ceea ce se întâmplă în România (și nu numai!), domnule Severus… Am o întrebare pentru dumneavoastră: cine credeți că e vinovatul acestei dureri?… Oare nu eu, dumneata, Ion de la Văscăuți, vecinul de la „trei”, țața Floarea de la Balotești, Mitică de la București sau Ion Ciobanu de la Sibiu, amestecați în același ceaun al unei mămăligi ce refuză să „explodeze” și se mulțumește doar să „bolborosească” la focul domolit din vatră?…
  I-am tot „taxat pe nemernici” cu „arma din dotare”, dar în zadar: în loc să dispară, se înmulțesc!… Trăim într-o țară de „asistați social” și e musai să ne obișnuim cu ideea că sunt majoritari…

 • Zoly
  ... a scris la 15 mai 2014, 23:19   [#6]

  Nu e problema, se va scumpi si uleiul de floarea soarelui :)

 • Hoza Vasile
  ... a scris la 26 octombrie 2014, 19:49   [#7]

  Eu am un Mercedes 190D din “86, merg de 6 luni cu ulei, numai cu ulei, si de ceva vreme am probleme cu pornirea… parca nu mai baga pompa de injectie… dar nu este ceva constant. Stiti ce ar putea fi?

 • suhov
  ... a scris la 12 noiembrie 2014, 12:34   [#8]

  Hoza Vasile, am o Honda Accord din 2001 diesel si de anul trecut merg cu ulei in diferite proportii, iarna mai putin ulei si vara 100% cu putina benzina, numai ca trebuie schimbi filtrul de motorina mai des deoarece se imbacseste de la uleiul de floare, eu schimb filtrul la 2000 km… succes

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?