UEFI va inlocui BIOS-ul

UEFI va inlocui actualul BIOS al calculatoarelor

UEFI firmware BIOS UEFI va inlocui BIOS ul

BIOS-ul, software-ul “de baza” al unui calculator, care are o vechime de aproximativ 25 de ani, urmeaza in curand sa fie inlocuit cu un nou software pentru placile de baza ale calculatoarelor.

Noul software se numeste UEFI (Unified Extensible Firmware Interface) si pricipalul mare atu fata de vechiul BIOS va fi incarcarea foarte rapida a sistemului de operare, respectiv in doar cateva secunde.

Practic, asta va insemna ca dupa apasarea butonului de “Power On” al calculatorului, in doar cateva secunde vom putea rula aplicatiile de pe calculator …

UEFI urmeaza sa fie implementat pe noile placi de baza incepand cu anul 2011 …

In ciuda faptului ca batranul BIOS a fost continuu modificat pe parcursul a celor aproximativ 25 de ani de existenta, principiile de detectare si initializare a dispozitivelor a ramas neschimbat, incetinind astfel timpul de bootare si generand de multe ori probleme in detectarea anumtor componente hardware …

bios UEFI va inlocui BIOS ul

Sunt foarte curios cum va arata si cum va functiona UEFI comparativ cu vechiul BIOS

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , marți, 5 octombrie 2010 in categoria Stiri IT. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

Un comentariu la subiectul “UEFI va inlocui BIOS-ul”

  1. Marius Stanuta

    Am un hibrid intre BIOS-ul clasic si UEFI pe laptop. Este dezvoltat de Intel si se numeste H2O Bios, o struto-camila ce are si o bucata de cod pe HDD. Suporta update ca orice alt update din sistemul de operare. Are mai multe optiuni dar nu sunt chiar curios sa le verific pe toate. :) La cit a costat laptopul nu-mi permit.

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !www.suplimente-culturism.ro