Tunul de 1 miliard de euro dat de USR în pandemie!

vaccin injectie seringa Tunul de 1 miliard de euro dat de USR în pandemie!

Tunul de 1 MILIARD de EURO dat de USR în pandemie!

De la Europa FM aflu, intre multe altele, pe ce cheltuiesc românii banii? Aceeasi sursa mai spune ca intr-o lună, o familie din România cheltuie, în medie, 4600 de lei, adică aproape 85 la sută din totalul veniturilor, arată datele furnizate de Institutul Național de Statistică pentru primul trimestru al anului. 60 la sută sunt cheltuieli de consum, o treime reprezintă bani pentru taxe și impozite și numai 0.4 la sută din bani sunt rezervați investițiilor. Restul? Fie pentru partidele politice, fie cica pentru sanatate. Iata cam cati bani s-au dus pe apa sambetei prin achizitiile facute nu prea de mult de USR. Precizez ca toate aceste informatii (reproduse ad-litteram) provin in exclusivitate din postarile de pe internet. Urmariti si va cruciti!

1 MILIARD DE EURO, acesta este costul pe care românii trebuie să-l plătească ca urmare a achizițiilor făcute pe bandă rulantă de fostii miniștrii USR ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă. Extrem de vocali și pricepuți din vorbe la orice, Drulă, Voiculescu, Mihăilă și restul liderilor USR tac asurzitor pe acest subiect. Este, ne spune aceeasi sursa, cea mai scumpă tăcere de la declanșarea pandemiei încoace: o tăcere care ne costă1 miliard de euro! Voiculescu cumpără 22.9 milioane de doze Pfizer și Moderna. Ele se adaugă celor 32.1 milioane doze contractate deja. La doar 4 zile de la numirea în funcția de ministru al Sănătății, pe 27 decembrie 2020 Vlad Voiculescu achiziționează alte 4.2 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Acestea se adaugă celor 32.1 milioane doze vaccin AstaZeneca, Moderna, Johnson&Johnson, Pfizer/BioNTech, pe care statul român le achiziționase deja. Peste nici trei luni de zile, pe 10 martie 2022, ministrul userist mai cumpără alte 8 milioane de doze, din același vaccin Pfizer/BioNTech. 151.500.000 euro, aruncați pe 6.4 milioane de doze dintr-un vaccin cu care românii nu mai voiau să se vaccineze. Pe 18 martie 2021, ministrul Voiculescu decide să achiziționeze alte 6, 4 milioane de doze de vaccin, Moderna, la un preț colosal: 151. 500. 000 euro. Achiziția nu a avut nici o justificare, ministrul USR fiind informat că, din cele 3.4 milioane de doze Moderna achiziționate deja de statul roman, nici măcar 1 milion de doze nu fuseseră utilizate în campania de imunizare împotriva COVID-19. Imperturbabil, pe fondul scandalului ce a precedat demiterea sa, ministrul Voiculescu semnează un memorandum privind “necesitatea” cumpărării a încă 4, 3 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech. Memorandumul este aprobat chiar a doua zi după demiterea sa, pe 15.04.2021, colegii din guvern fiind atent supravegheați de vicepremierul Dan Barna. Totul pe repede înainte, pe banii românilor! (n.n.!!!). Concurs userist: Ioana Mihăilă îl întrece pe Voiculescu: achiziționează alte 39 milioane de doze! Lovitura de grație, care a îndatorat românii pe următorii ani, a fost dată de succesoarea lui Voiculescu în funcția de la Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă, tot de la USR. În mai 2021, din cele 55 milioane doze vaccin comandate anterior, fuseseră administrate doar 6, 4 milioane de doze. Noul ministru USR mai comandă alte 39 milioane de doze. De ce? Pe 13 mai 2021, România avea cumpărate deja 55 de milioane doze de vaccin și administrase populației doar 6.409.083 de doze (ATAȘAT documentul oficial privind situația vaccinării), Cu toate acestea, ministrul USR Ioana Mihăilă, suplimentează achizițiile de vaccinuri, cumpărând alte 39 milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech.

Operațiunea “Donarea” Două luni mai târziu, ministrul Mihăilă avea să înceapă operațiunea donarea dozelor de vaccin Moderna, doze comandate de colegul Voiculescu, dar neutilizate în campania de vaccinare a românilor. Astfel, 450.000 doze din lotul Moderna comandat de colegul Voiculescu au fost donate Coreei de Sud. Peste 94 milioane de doze cumpărate, doar 16.8 milioane administrate. Deși (n.n. fostii) miniștrii USR s-au întrecut în achiziții de zeci de milioane de doze de vaccin, în perioada 27 decembrie 2020 (data începerii campaniei de vaccinare în România) și 9 octombrie 2022, doar 16.896.277 de doze au fost folosite pentru imunizarea românilor. Milioane de doze expirate. Și mai multe milioane de doze nefolosite. Pe toate, românii trebuie să le plătească! (n.n. cine altcineva?!)

În prezent, peste 8 milioane de doze AstraZeneca au expirat deja în depozitele producătorului. Costul dozelor se ridică la peste 75 de milioane de lei. La acestea care se adaugă alte 156.000 de lei pentru distrugerea lor. Românii plătesc. Aproape un milion de doze de vaccin Moderna, din lotul comandat suplimentar de ministrul USR Voiculescu au fost vândute Germaniei de actualul ministru al Sănătății, Alexandru Rafila. Alt million din același lot Moderna, comandat de Vlad Voiculescu, expiră în depozite, iar statul roman nemaigăsind vreun cumpărător pentru ele. Pandemia s-a încheiat, românii plătesc în continuare (n. n, numai asa se explica “opulenta” si ” belsugul” din zilele ce le traim!) Conform documentelor semnate de miniștrii USR, România trebuie să mai primească anul acesta (și să plătească, bineînțeles) 11.2 milioane de doze Pfizer, în valoare de 1.075 miliarde lei, 4.5 milioane de doze Moderna și 3.6 milioane de doze Johnson&Johnson, iar în 2023 alte 19.5 milioane doze Pfizer, în valoare de 1.982 miliarde lei. Toate aceste achiziții sunt suportate din taxele și impozitele plătite de români și de firmele care activează în România. Niciunul dintre miniștri nu a fost deranjat de instituțiile cu atribuții de control pentru a justifica necesitatea și oportunitatea acestor achiziții, total disproportionate față de nevoile românilor. Drulă și ceilalți lideri ai USR, cei doi foști miniștri ai Sănătății, Vlad Voiculescu și Ioana Mihăilă, extrem de vocali și pricepuți din vorbe la orice, tac acum asurzitor pe acest subiect. Este cea mai scumpă tăcere de la declanșarea pandemiei încoace: o tăcere care ne costă 1 miliard de euro

Fata de cele citite, oare ce s-ar mai putea spune?! Comentariile si eventualele aprecieri le las pe seama dumneavoastra!

(sursa: email psd@psd.ro)

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

8 comentarii la “Tunul de 1 miliard de euro dat de USR în pandemie!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 octombrie 2022, 16:01   [#1]

  Mă lasă perplex articolul tău, Marcele! Uitându-mă la sursă (email psd@psd.ro) mi-am dat seama că înghiți pe nerăsuflate orice „pastilă” pe care ți-o pun în palmă „doctorii docenți” ai acestei tranziții spre democrația originală.

  Ai sărit după fentă rău de tot, amice. Părerea mea…

  Nu ți se pare ciudat că USR-ul a fost scos țap ispășitor după o „luptă” între Orban și Cîțu pe care a câștigat-o Ciucă și următorul pe listă e Ciolacu? Mie da!

  Norocul nostru ca popor este că avem în sfârșit o alianță „solidă” la conducerea țării (asta e o ironie, sper că te-ai prins!). Ce ne puteam dori mai mult decât un general bâlbâit în fruntea guvernului, acum când tovarășul Putin crede că e stăpânul lumii?

  Suntem prea mici pentru a înțelege interesele celor mari…

 • marc
  ... a scris la 25 octombrie 2022, 17:03   [#2]

  Pertinente comentarii!….

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 octombrie 2022, 17:08   [#3]

  Trei blonde și câteva rime (ca de obicei!)…

  Ce spui tu, Marcele? „usere”-i departe,
  Brațul său bugetul nu îl mai împarte
  Iar de crezi ce latră cei din „pesedeu”,
  Fie-mi cu iertare, nu-ți sunt prieten eu…

  (nici muma lu’ Ștefan cel Mare nu te poate ierta de această „rătăcire”!)

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 octombrie 2022, 17:34   [#4]

  Am o întrebare pentru tine, prietene (îndrăznesc să te numesc așa!) Marc: câte tunuri de un miliard crezi că au tras „salvatorii neamului” în trei decenii de tranziție?

  Nu mă aștept la un răspuns rapid. Bănuiesc (de la o vreme) că stau de vorbă cu o clonă a lui Marc de odinioară. Doar Dan îmi poate limpezi bănuiala, dar el nu se mai bagă în vorbă de multă vreme…

  Oricum, ce mai contează? Eu îmi văd de iluziile mele.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 octombrie 2022, 22:03   [#5]

  Vasăzică USR e baiul cel mare în România noastră mică. Nu PSD sau PNL, nici alianța dintre aceste „mari” partide. Când hoții bat palma între ei se cheamă că e „democrație”.

  Ce naiba au vrut „neomarxiștii” ăștia? Să schimbe o rânduială în care șmecherii fac legi? No chance! Băieții deștepți sunt deja ancorați în realitatea românească…

  Viitorul sună bine și e „larg” reprezentat: toate „valorile” neamului au dat mână cu mână ca să ne salveze. Au făcut coaliție în numele nostru. Cică altfel nu se putea.

  Nu luați de bune vorbele unui fraier ca mine și vedeți-vă de treabă, ca să aibă statul de unde da…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 25 octombrie 2022, 22:22   [#6]

  Următoarele alegeri ne vor aduce viitorul de AUR preconizat de poetul național (despre Eminescu vorbesc): tovarășul Simion e garanția lucrului bine făcut, exact ca la „galeria” din care s-a lansat în politică.

  Să nu disperăm, așadar. Ne așteaptă vremuri glorioase …

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 octombrie 2022, 20:22   [#7]

  Îți mai aduci aminte de rimele cântecului pionieresc: „partidul meu iubit, mândria mea, te cânt părinte drag din toată inima”?

  În acele vremuri nu aveam variante, așa am fost crescuți. Azi avem, dar nu știm să alegem. Cum vine câte unul cu idei reformatoare e catalogat imediat ca fiind „neomarxist”. Social-democrația a câștigat bătălia cu liberalismul. Băieții deștepți (mă repet, ăsta e defectul meu, sunt prea fraier pentru o lume plină de băieți deștepți) au bătut palma întru propășirea neamului și nu mai e nimic de făcut.

  Aplecăm cuminți capul, ca să nu-l taie sabia, și acceptăm senini domnia imposturii…

 • ... a scris la 27 octombrie 2022, 9:52   [#8]

  Și pe lângă ăștia câți au mai dat tunuri de zeci de milioane de euro cu aparate medicale, măști, dezinfectant cumpărate la prețuri exorbitante,supra evaluate.

  Că să nu mai zic de izolete care și alea au fost cumpărate la prețuri enorme și nici nu s-au folosit.

  Pandemia a fost o mină de aur pentru unii și acum noi plătim toate astea prin creșterea prețurilor.

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?