Transport câini

caine pisica cat dog Transport câini

Transport câini şi pisici, internaţional

Cele mai obişnuite şi cunoscute necuvântătoare care fac parte din viaţa de zi cu zi a multor oameni, sunt câinii şi pisicile. Sunt animale de casă extrem de prietenoase şi care pot fi dresate uşor. Sunt frumoase, inteligente, loiale, şi aduc un strop de bucurie în multe familii. Iar în ultimii ani, fenomenul deţinerii unui animal de companie a luat o tot mai mare amploare, în special în zonele urbane. Dacă până în urmă cu câteva decenii, parcă eram obişnuiţi să vedem câini şi pisici doar “la ţară”, acum vedem tot mai des animale de companie şi în zonele urbane. Iubitori de animale, sunt mulţi, foarte mulţi, iar în România numărul acestora a crescut extrem de mult. Au apărut inclusiv servicii speciale pentru animale de companie: de la simplii medici veterinari s-a ajuns să avem adevărate clinici private pentru animale de companie, avem farmacii veterinare, avem ONG-uri care luptă pentru drepturile animalelor şi multe altele.

Un serviciu inedit, recent apărut pe piaţa din România, este transportul de animale de companie. În speţă, discutăm despre servicii private de transport câini şi transport pisici. Şi la fel ca în cazul serviciilor medicale pentru animale mai sus menţionate şi despre care spuneam că acestea au evoluat mult – de la simplele cabinete cu medici veterinari la adevărate clinici private pentru animale de companie – ei bine, la fel s-a întâmplat şi în cazul transportului de animale de companie, respectiv de la banala “cuşcă” sau “colivie” (după caz) de transport aruncată undeva într-o maşină oarecare, s-a ajuns la servicii de transport moderne, cu maşini cu climatizare (atât cald cât şi rece) şi care oferă animalelor de companie siguranţă şi tot confortul posibil în timpul transportului.

Una dintre companiile care efectuează servicii de transport câini şi transport pisici în aproape toată Uniunea Europeană, este SC PROSPER MANAGEMENT SRL din Bucureşti, Sos. Viilor 92, Bl 4A, Sector 5. Aceştia oferă servicii de transport animale de companie în şi din principalele ţări ale Uniunii Europene, printre care şi România. Există şi un site web unde pot fi găsite informaţii detaliate despre serviciile de transport animale, acesta poate fi vizitat/vizualizat aici: http://www.transportcaini.ro
Compania sus amintită, efectuează transport de câini şi pisici în Anglia, Germania, Franţa, Olanda, Belgia, Austria, Ungaria şi evident, România. Pentru alte destinaţii, puteţi întreba …

Transport caini masina Transport câini

Procedura Transport

– Transportul internaţional se efectuează cu maşini modificate special pentru transportul căţeilor şi al pisicilor în cele mai bune condiţii, maşinile fiind autorizate pentru transport tip 2 şi autorizate traces.
– Maşinile sunt utilate cu instalaţie de climatizare, care realizează atât funcţia de răcire cât şi cea de încălzire.
– Maşinile sunt utilate cu înregistrator de temperatură.
– Toate acestea creează un transport cât mai confortabil pentru animăluţele dumneavostra.

Condiţii de transport câine/pisică

– Căţelul /pisica, conform legislaţiei în vigoare, poate pleca din ţară după vârsta de 4 luni.
– Data implantării sau citirii microcipului să fie înainte de data vaccinării antirabice.
– Data vacinarii antirabice să fie mai veche de 21 de zile faţă de data plecării.
– În ziua plecării sau cu maxim 24 ore înainte, căţelul/pisica trebuie deparazitat/ă (intern, extern) şi supus/ă unui examen clinic, de către un medic veterinar .
– Toate acestea trebuiesc regăsite în paşaportul căţelului/pisicii (deparazitarea internă, externă şi viză de clinic sănătos).
– Vaccinul antirabic trebuie scris cu pixul, semnat, parafat, ştampila rotundă şi folie de protecţie.

rwHFxxc Transport câini
h4B5UV3 Transport câini
HGTbGzu Transport câini

Iar cum în ultimele vreo două decenii, aproximativ 5 milioane de români au ales să plece din România pentru a-şi găsi un rost în diverse state vest-europene, ajungând ca în cele din urmă – unii dintre aceştia – să se stabilească definitiv în ţările respective, este foarte probabil ca la un moment dat, existenţa unui serviciu profesional de transport câini şi pisici să fie binevenită pentru românii plecaţi la muncă peste hotare. E bine de ştiut că există şi aşa ceva, respectiv un serviciu profesional pentru tranportul internaţional al animalelor de companie. Pentru că, în situaţia în care, dintr-un motiv sau altul, cineva ar dori să trimită câinele sau pisica din România într-o altă ţară europeană, nu prea există soluţii. Dacă aţi călătorit vreodată 2000 de km cu maşina, probabil ştiţi ce înseamnă pentru un om. Pentru un animal, ar fi un stress foarte mare şi probabil, absolut deloc confortabil, de exemplu să punem câinele sau pisica într-un autoturism şi să-l “ducem” vreo 2000 de km “dintr-un foc”.
Cu avionul nu poţi să trimiţi animale de companie, cu trenul nici aşa, cu vreun serviciu poştal sau curierat rapid iarăşi nu se poate (pentru că sunt totuşi fiinţe, nu colete, şi bănuiesc că nici un curier nu transportă aşa ceva), cu “un amic” iarăşi iese din discuţie … drept urmare, existenţa unui serviciu profesional de transport câini este binevenită.

transport international caini pisici animale Transport câini

Categorie articol [ Advertoriale ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “Transport câini”

  • Anonim
    ... a scris la 25 august 2018, 10:39   [#1]

    Cat ma costa sa imi aduceti un caine de la Bucuresti in Dolj?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?