Tradiții de familie

LGBT lesbiene gay Tradiții de familie

Familia tradițională…

Se tot vorbește în media și se tot bate monedă pe „dreptul” persoanelor de același sex de a întemeia o „familie”. Asaltul împotriva familiei normale (unii o numesc tradițională) se poartă cu toate armele disponibile. În numele drepturilor omului, corifeii acestei campanii fac uz de toate mijloacele ca să câștige bătălia.

Celor care (încă) îmi citesc postările de pe acest blog le spun doar atât: pentru mine familie înseamnă un tată și o mamă, un bunic și o bunică, oricât s-ar strădui oricine să-mi explice că doi masculi sau două femele au dreptul să se numească familie.

În satul unde m-am născut și am trăit o jumătate de veac majoritatea familiilor erau alcătuite din trei generații: bunici, părinți și copii (au fost și cazuri în care sub același acoperiș trăiau cinci generații: străstrăbunic, străbunic, bunic, părinți și copii). Părinții își vedeau de muncă pentru a întreține familia, iar bunicii îi adormeau pe nepoți cu poveștile lor.

Da’ ce știu eu? În lumea asta „modernă” părinții șterg la fund pe toate babele și moșii Europei, în timp ce copiii lor au grijă de bunicii pensionari. Despre ce „familie” vorbim?

Bunică-mea din partea mamei a avut unsprezece frați. Bunicul din partea tatălui doar patru. Vă puteți imagina o familie a zilelor noastre cu atâția membri?

Dacă e s-o spun pe-a dreaptă, o spun: nu mă deranjează cu nimic faptul că Ion e îndrăgostit de Gheorghe sau că Măria o „simpatizează” (o linge unde îi place) pe Ana. Dar mă enervează la culme că Ion și Gheorghe (sau Măria și Ana) au pretenția să se numească FAMILIE.

Ferească-ne Dumnezeu de „familii” din astea.

Autor: Francisc Bouda – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Social, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “Tradiții de familie”

 • ... a scris la 26 martie 2018, 8:21   [#1]

  O “forma legala” ar trebuie sa existe si pentru o astfel de situatie (ori “relatie”). Pentru numirea unei astfel de relatii, cred ca se poate gasi si un alt cuvant nu neaparat cel de “familie”. In fond, cuvintele sunt “inventate” de oameni pentru a putea comunica…
  “Problema” exista, nu ne putem face ca nu o vedem ori ca ea nu exista. Cu ce nu sunt de acord: cu dreptul la adoptie al unui astfel de cuplu! Asta pentru ca, de exemplu, nu mi-ar place sa fiu copil iar colegii de la scoala sa ma intrebe ce face tata 1 si tata 2. Ori alte intrebari de genul…
  Copilul acela ar fi, din anumite (multe!) puncte de vedere, respins de societate desi el n-are nici o vina.

 • jpm
  ... a scris la 26 martie 2018, 14:28   [#2]

  Mi-a placut articolul si comentariul.Aceste “familii” de tip Gheorghe-ion sau Maria-Ana, sunt importate din occidentul decadent de azi.
  Acum ceva timp, am vazut pe strada 2 tineri-baieti, tinandu-se de mana, mi s-a facut greata, pur si simplu.
  Si eu sustin, din toata inima,familia traditionala, adica Barbat+Femeie.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 27 martie 2018, 17:01   [#3]

  Tocmai ce a apărut pe adevărul.ro un nou articol al activistului de la MozaiQ, celebrul domn Vlad Viski, Dane. Citește-l și vezi încotro bate acest domn.

  Personal, mi se pare de bun simț inițiativa Coaliției pentru Familie de a cere organizarea acestui referendum. Mulți „activiști” încearcă să impună ideea că e inoportun și inutil. Păi, dacă un referendum e inutil atunci de ce mai vorbim de democrație?

  Indiferent de rezultatele lui (dacă va avea loc, desigur) se tranșează o temă actuală de „dezbateri aprinse”: ori familia rămâne familie așa cum o știm (bărbat, femeie și eventualii urmași), ori acceptăm că și Ion cu Gheorghe au dreptul să-și „întemeieze o familie”.

  Sunt demodat și încuiat la minte, nu-i așa? Repudiem bigamia, dar suntem pe cale să acceptăm „dreptul la familie” al băieților veseli. Sa-ntors lumea cu fundul în sus!

  Odată acceptată căsătoria între persoane de același sex, dispare orice reper de moralitate…

 • ... a scris la 29 martie 2018, 12:23   [#4]

  Numai ca acum daca zici ca esti impotriva unei “familii” formate din membri de acelasi sex, te cam injura astia, ca nu e bine, ca au si ei dreptul, ca cine esti tu sa fii impotriva lor si alte asemenea. Si asta venind de la persoane heterosexuale, cu o familie “traditionala”.
  Da, ar trebui sa existe niste acte cand persoanele de acelasi sex formeaza un cuplu, acte pentru urmas, daca unul moare. Dar cam atat. Dar de acolo la scoaterea “mama”, “tata”, “sot”, “sotie” din actele oficiale in Canada nu a fost mult.
  Am zis eu, se va relegaliza si pedofilia. ca doar pedofilul iubeste baietelul de 8 ani, nu-l tine doar de sex, il iubeste sincer.
  “Imparatul Traian prefera baieterii tineri, insa pederastia lui nu a facut rau nimanui”…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 29 martie 2018, 15:45   [#5]

  Bine zis, tizule. Persoanele de același sex pot fi un cuplu, nu o familie…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?