TP-Link TL-WR702N, 150Mbps Wireless N Nano Router

TP Link TL WR702N TP Link TL WR702N, 150Mbps Wireless N Nano Router

TP-Link TL-WR702N

Şi pentru că a sosit “acel” moment în care, fiind plecat de acasă am nevoie de un router wireless, am să vă povestesc despre mini-routerul meu wireless, un TP-Link TL-WR702N, cumpărat în urmă cu ceva timp de pe Emag. Denumirea lui “oficială” este de fapt aceea de “Nano Router”, denumire care i se trage de la faptul că TP-Link TL-WR702N este un router de-a dreptul minuscul.

Ideea unui router de foarte mici dimensiuni, mi-a venit după diversele mele peregrinari prin ţară ori prin străinătate şi unde de multe ori am simţit nevoia unui router wireless, iar asta deoarece indiferent unde plec, am cu mine o mulţime de device-uri, printre care: un telefon Samsung Galaxy S5, o tabletă Samsung Galaxy TAB 4, un laptop HP ProBook 430 G1, la care mai adăugăm celelalte gadget-uri aflate în posesia celor cu care călătoresc ori îmi petrec concediul. Ultima dată când am simţit lipsa unui astfel de mini-router a fost în Grecia, unde aveam cablu de internet în camera de hotel însă aveam mici probleme cu semnalul wireless.

Iar astăzi, din nou sunt “în deplasare” … cu ocazia zilelor libere de Crăciun. Numai că de această dată, aveam mini-routerul TP-Link TL-WR702N în geanta laptopului. L-am scos din geantă, i-am înfipt cablul de internet în mufa WAN şi … BINGO, am net wireless peste tot, pe absolut toate device-urile din dotare! Extrem de util acest mini-router!

Dacă intenţionaţi să vă cumpăraţi un astfel de router, am să vă spun ce-am păţit eu cu el, ca să evitaţi nervii şi indispoziţia care acest router mi le-a creeat la început. Şi am să vă spun de ce …

Am configurat o mulţime de routere până acum, deci pot spune că nu sunt un novice în acest domeniu, însă poate tocmai din acest motiv am procedat greşit prima dată când am încercat să configurez acest mini-router TP-Link TL-WR702N.
Orice router wireless de larg consum, are un server DHCP care dă IP-uri. Evident că, am încercat diverse metode de conectare, atât prin cablu cât şi wireless … şi n-a vrut să meargă nici în ruptul capului. Ulterior am descoperit misterul şi am să vă spun ce aveţi de făcut, ca să nu va mai bateţi capul cu el … Routerul trebuie mai întâi conectat “obligatoriu” la o “sursă” de internet!!! Conectarea trebuie făcută prin cablu, iar routerul va analiza tipul de conexiune, respectiv dacă este static, dinamic/DHCP sau PPPoE. Abia după aceea, vă puteţi conecta cu laptopul pentru a face setările. Aici a fost problema şi mi-am mâncat nervii cu el, neştiind de ce nu vrea laptopul să mi se conecteze nici în ruptul capului.

TP Link TL WR702N TP Link TL WR702N, 150Mbps Wireless N Nano Router

TP-Link TL-WR702N funcţionează deja neîntrerupt de vreo 2 zile (de când am ajuns la “destinaţia de vacanţă”) şi pot să spun că funcționează impecabil. L-am setat pe conexiune de tip PPPoE pentru RDS şi merge ireproşabil.

Drept urmare, consider că nano-routerul TP-Link TL-WR702N este un router ideal pentru a fi luat în concedii/vacanţe, pentru camerele de hotel, etc …

L.E. – Configurare router TP-Link TL-WR702N, cu routerul conectat la PC/laptop:


Setup your network with a TP Link TL WR702N TL WR710N TP Link TL WR702N, 150Mbps Wireless N Nano Router

Categorie articol [ Reţelistică ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

5 comentarii la “TP-Link TL-WR702N, 150Mbps Wireless N Nano Router”

  • alfi
    ... a scris la 30 decembrie 2014, 10:33   [#1]

    Salut Dan, de cand ai scris acest post, ma tot gandesc la acest mini router si m-am gandit eu si cred ca mi-ar fi de ajutor, dar sunt cateva aspecte unde am nelamuriri…indraznesc sa te intreb:
    Eu ma conectez la internet cu ajutorul unui hot spot de la Vodafone, findca nu exista ai ci posibilitatea sa instaleze cablu(deocamdata) iar de la celelalte companii, internetul este aproape inexistent…dar problema este ca si acesta are toane si nu functioneaza tot timpul ok, asa ca m-am gandit eu ca sa ii vin in ajutor cu acest router pe care l-ai prezentat tu.
    Asadar vroiam sa stiu parerea ta si bineinteles daca ma hotarasc si il cumpar, daca intampin ceva probleme la setari, ma ajuti?
    Multumesc anticipat.

  • ... a scris la 30 decembrie 2014, 12:05   [#2]

    Nu cred ca te exprimi bine cand spui “Hot Spot” de la Vodafone … Folosesti cumva un stick USB (modem 3G/4G USB) pentru a te conecta la internet?

  • Marius
    ... a scris la 8 ianuarie 2015, 20:19   [#3]

    Ba s-a exprimat bine. Am folosit si eu un astfel de hotspot wireless 3G de la Vodafone cand am fost in concediu la Sovata si m-am cazat la o pensiune izolata. Cartela de date Vodafone intra in el si functioneaza ca un hotspot la care se pot conecta maxim 5 abonati. Acum au in stoc “Vodafone Hotspot R215 4G”.

  • Traian
    ... a scris la 27 iulie 2015, 8:57   [#4]

    Eu mi-am cumparat un asemenea router, in special in deplasari il folosesc cu stickul RDS si merge execelent. Dane, routerul l-am cumparat citind postarea ta. Multumesc.

Trackbacks

  1. Pensiunea Mirabilandia – Bucea, Cluj

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?