Totu-i doar… o amăgire!

depression depresie deceptie amagire trist Totu i doar... o amăgire!

Bine ar fi dacă le-ai înţelege şi tu ca fiind amăgiri şi ai înţelege că Dumnezeu nu s-ar mânia pe ține, chiar dacă acestea ar fi de la har…” (Părintele Ambrozie)

Scriu aceste rânduri mânat de convingerea că, de când ne știm, ne tot amăgim! Ne amăgim și ne jurăm că, gata, n-o mai repetăm! După care, fie că o spunem (motivăm) cu aceeași dezinvoltură… “zău, n-am vrut“, dar o luăm de la început!
Și uite așa ne amăgim mereu că viața-i o veșnicie și ca atare, e nevoie mare de investiții (indiferent cum și pe orice cale) și averi (colosale), chiar și prin… Brazilia;
că șefia-i mândria și dorința românului ambițios (precum Ceaușescu și… urmașii lui pe care, sigur, ii știți!);
că, de câțiva ani, PSD-ul este… Dumnezeu’ și că nimic nu poate fi, fără aprobarea lui etc. etc. până-ntr-o zi. Când și care o fi ziua aia, deocamdată n-o știm, dar… ne amăgim!

Amăgirea pare să fie în România, unica satisfacție. Reală, permanentă. Ba chiar și tradițională, cunoscută dar și moștenită de la… comuniști! I-am schimat poate doar fața, că-n esență este aceeași! Puțin amplificată și altfel exprimată (materializată).

Realitatea prezenta ne mai spune, între multe altele, că în zilele si anii celei de a două ediții a “Epocii de aur” (?!), conaționalii noștri se amăgesc unii pe alții. Cu mândrie patriotică, convingere și bună credință. Iată doar un prim exemplu: generoasele măriri de pensii (fără a le mai aminti pe cele “speciale “) și salarii (care au triplat deficitul la 10 luni!) urmate, în scurt timp, de o adevărată explozie a prețurilor, imozitelor si ale altor… biruri! Spuneți-mi, va rog, cum poate fi etichetată aceasta? Nu, amăgire?! Dar numeroasele modificări ale legilor justiției și remanieri repetate (de ochii lumii) ale Executivului pesedist? Sau “justificarea” celor de la putere precum că, din cauza Președintelui Iohannis și a străinătății, ‘mnealor nu și-au putut realiza “minunile” prevăzute în “grandiosul” lor “Program de guvernare”, prin care zice-se aveau de gând să ia niște măsuri care să ne faca viața, ce mai, un adevărat rai?!
Dar chiar aveau, mă-ntreb? Da, aveau, doar de… gând (amăgire) să le ia, spun ei!!

Și tot ca o amăgire, mai zilele trecute, în preajma Crăciunului și-al Anului Nou, milioane de români s-au năpustit pur și simplu spre piețe și magazine, cumpărând… tone de tot ce le vedeau ochii, de parcă se sfârșea lumea! Da, este adevărat, se sfârșea anul 2018 (ca și mulți alți ani), eram într-o vacanță de numai câteva zile, dar dintr-o… amăgire, se formase, probabil, o greșită convingere că cele două sărbători vor dura… o viață! Cam așa, sau chiar așa, se amăgesc și cei ce ne conduc acum. O fi doar o simplă coincidență sau similitudine?!

Trăirile vieții (trecătoare) ne vor oferi, sperăm, răspunsul (adevărul) așteptat. Până atunci, continuăm să ne amăgim cu… “raiul” ce-l avem! Doamne ferește, să nu fie o veșnicie!

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

37 comentarii la “Totu-i doar… o amăgire!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 5 ianuarie 2019, 21:59   [#1]

  Mi-a plăcut formularea „în zilele și anii celei de a doua ediții a Epocii de aur”. Chiar e nimerită!

  Și dacă tot e vorba de amăgiri, ai văzut știrea că onor guvernul a deschis din oficiu un cont la trezorerie pentru toți copiii din România? Pentru viitorul lor e de ajuns ca părinții să depună lunar în acest cont 100 de lei (1200 anual) și statul neparalel al tovarășului Dragnea garantează o primă anuală de 600 de lei, plătibilă la majoratul copilului. Plus o dobândă anuală de 3%.

  Mamă ce chilipir! Luni la prima oră dau fuga la trezorerie ca să astâmpăr nevoia de lovele a guvernului…

  Ăștia de ne conduc chiar cred că toți suntem niște idioți, Marcele. Și poate că au dreptate, din moment ce acceptăm cu seninătate aburelile cu care ne tot amăgesc de trei decenii. Asta e: ne place cioara vopsită croncănind pe gardul mereu spoit al social-democrației!

 • marc
  ... a scris la 6 ianuarie 2019, 10:30   [#2]

  Ma bucura faptul ca,in sfarsit sau..intamplator,ti-a placut si tie,Francisc,ceva de la mine!Chiar ma face… mandru ca,din puzderia de gresli si prostii,macar una a fost totusi apreciata!Sper insa sa nu fie ultima.Ce spui?!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 ianuarie 2019, 14:44   [#3]

  Ce-i frumos și lui Dumnezeu îi place, d’apăi unui muritor ca mine, Marc! De cele mai multe ori sunt un nesuferit când comentez pe-aici, dar când e ceva de apreciat atunci o fac.

  Și nu e pentru ultima oară…

 • marc
  ... a scris la 6 ianuarie 2019, 16:36   [#4]

  Sunt convins.Nu mai este nevoie de alte argumente.Sa stii insa ca ,,nesuferit” n-ai fost si nici n-o sa-mi fii nicicand!Doar,eventual,asa,ceva mai curios…Cate odata!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 ianuarie 2019, 18:20   [#5]

  Nu te grăbi ca fata mare la măritat, Marc. Nu aduce anul ce aduce ceasul. Te voi „taxa” de fiecare dată…

  Nu credeam că mă pot împrieteni cu oameni pe care nu i-am văzut niciodată. S-a întâmplat, deși diferența de vârstă e semnificativă. Bag de seamă că prieteniile țin de comunicare.

  Îi mulțumesc lui Dan pentru intermediere. Și, cine știe, poate ne împrietenim (la Dan mă refer). Deocamdată el e gazda și eu oaspetele neobrăzat ce-și trântește părerile cu orice ocazie.

  Acum înțelegi diferența dintre prieten și amic, Marcele?

 • Marc.
  ... a scris la 6 ianuarie 2019, 20:26   [#6]

  În concluzie,ca sa stiu:eu ce-ți sunt?!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 6 ianuarie 2019, 20:33   [#7]

  Prieten, Marcele, până la sfârșitul timpului!…

 • Marc.
  ... a scris la 6 ianuarie 2019, 20:50   [#8]

  BRAVO! Acum pot sa adorm liniștit! Noapte buna,prietene drag!

 • romanasul cel de pe urma
  ... a scris la 7 ianuarie 2019, 3:37   [#9]

  Spunea cineva, “…nimeni nu-i destul de inteligent, ca sa-l convinga pe prost, ca-i prost…”! Decat “sa punem botul” la OUG 104/2018, care nu prevede o contributie obligatorie, mai bine sa militam pentru mentinerea “pilonului II” la care tinerii sa contribuie obligatoriu, fara a avea posibilitatea vreunui beneficiu timp de 25 de ani. Bun, insa apare intrebarea, “…de ce ai face asemenea nerozie(?)”, intrebare care si-a si gasit un raspuns simplu, “… ca sa nu ne creada idioti astia care ne conduc(!)”, raspuns la care eu as adauga, dupa virgula, “…degeaba…”.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 ianuarie 2019, 12:14   [#10]

  N-am prea priceput ce-ai vrut să spui, românule diminutiv. Oricum, „ideea” asta cu contul pentru viitorul copiilor e încă o țeapă pe care încearcă să ne-o tragă guvernanții. Nu sunt destul de inteligent pe cât ar trebui, dar nici atât de prost încât să înghit o astfel de momeală.

  În medie, suntem niște proști. Știi de ce? Pentru că alegem mereu niște borfași și ne plângem că asta ne e sortit.

  Degeaba ne supărăm pe oglindă. Ea reflectă imaginea noastră…

 • romanasul cel de pe urma
  ... a scris la 7 ianuarie 2019, 14:56   [#11]

  Va trebui, pana la urma, sa aflati in ce anume v-ati pierdut increderea, in clasa politica, sau in propriul discernamant aidoma femeilor care aleg mereu betivi, sau a insilor care sunt atrasi de femei usoare! Media, la care cred ca va referiti, se pare ca-s hotarati si voteaza mai mereu PSD-ul, asa ca nu-s dezamagiti. Totusi, dezamagirea fiecaruia trebuie sa provina din neimplinirea propriilor asteptari, nu din ale altora, cum ar fi neputinta celor pe care i-a votat sa aduca suficient electorat la urne! Cat despre Dancila, e cel mai decent premier de douazeci de ani incoace si nici nu face lucruri mai rele decat predecesorii, asa ca poate fi premisa ca vor urma unii cu adevarat capabili, asa ca incercati sa iesiti din starea de blazare si sa va formati asteptari realizabile, asta fiind calea de a evita dezamagirile.

 • Marc.
  ... a scris la 7 ianuarie 2019, 15:07   [#12]

  Și nu numai!Cred ca și a Romaniei de azi!A dezastrului social,economic,medico-sanitar dar,mai ales,uman!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 ianuarie 2019, 16:07   [#13]

  Noi (adică eu, tu și el/ea, gramatical vorbind) suntem România, Marc. Partea proastă a situației e că căutăm (n-am putut evita cacofonia) mereu vinovații acolo unde nu trebuie, în loc să pricepem un lucru elementar: chiar noi suntem autorii acestui dezastru!

  Cine naiba ne obligă să acceptăm domnia imposturii?

 • marc
  ... a scris la 7 ianuarie 2019, 16:34   [#14]

  Nimeni nu ne obliga, Dar hai, sa fim realisti. Practic (chiar si teoretic) ce-am putea sa facem?! De spus si sugerat e simplu, dar de realizat?!…

 • romanasul cel de pe urma
  ... a scris la 7 ianuarie 2019, 17:13   [#15]

  Am inteles ca nu-i aici locul in care sa faci dezbatere pe idei, ci doar sa rulezi clisee critice la adresa taberei adverse, iar eu, cum nu fac parte din nicio tabara, sigur nu apartin nici asteia! O ultima remarca insa, cea in care privesc multi romani, avand impresia ca le reflecta imaginea, nu-i oglinda, ci-i un ecran pe care unii le proiecteaza imaginile cu ceea ce urmeaza sa devina in urma acestei terapii. Adio!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 ianuarie 2019, 17:24   [#16]

  Mai e nevoie să-ți spun ce putem face, Marc? O simplă ștampilă poate rezolva problema. Condiția e să ne luăm ochelarii atunci când mergem la vot…

 • marc
  ... a scris la 7 ianuarie 2019, 18:12   [#17]

  Iti promit de pe acum ca, daca voi fi (inca) sanatos, cu sau fara ochelari (pt ca deocamdata vad bine, LA PROPRIU DAR SI LA FIGURAT), precis am sa-ti urmez sfatul (indicatia… eterna). Voi fi la urne, acolo, in fata lor, dar, tot sincer iti spun, fara sperante! Soarta Romaniei nu depinde nici de mine, nici de tine, nici de multi alti romani. Ea a fost si va fi hotarata de… prostime si de ALTII!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 ianuarie 2019, 18:34   [#18]

  Soarta României e în mâinile cetățenilor ei, Marc. Știi vorba aia (desigur că o știi): cum îți așterni, așa dormi.

  Eu mi-am „așternut” deja câteva conserve de Timișoreană și consecința logică e

  Potriviri de cuvinte…

  Am crescut trei fii și-o fiică,
  Mai am unul de crescut…
  N-am avut și nu am frică
  Să rostesc tot ce-am crezut
  De când mama m-a născut.
  Și-așadeci, la o adică,
  De ce aș rămâne mut?

  Trăim într-o lume mică-n
  Care toți am încăput
  Și vin unii să ne zică
  De sfârșit că-i început;
  Și doar ei au mai putut
  (cât pe ce să scriu futut)
  Să „salveze”-o republică…

  Am crezut că poate pică
  Regimul ăsta de lut
  Până n-apucă să zică
  Ce-am avut și ce-am pierdut.
  La ce naiba m-am născut?
  Ca să văd un regim slut
  Ce nu face, ci doar strică?

  Vezi-ți de treabă, nenică,
  Nu le pasă lor că put!
  Vin să ne explice, cică,
  C-au făcut ce-i de făcut
  (ne-au mințit și ne-au futut
  lucrul ăsta e știut)
  Părerile tale strică…

  Vezi cum devine omul poet?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 ianuarie 2019, 19:00   [#19]

  Despre Dăncilă putem spune orice, în afară de faptul că e decentă, românașule! Madama asta putea să-și câștige pâinea cea de toate zilele oriunde în lume (cine dracu’ ar angaja-o?), dar nu în fruntea guvernului României.

  Iartă-mă că ți-o spun…

 • romanasul cel de pe urma
  ... a scris la 7 ianuarie 2019, 22:04   [#20]

  Stimate domn, cand am spus ca doamna Dancila “…e cel mai decent premier…”, nu v-am luat si pe dumneavoastra-n seama, chiar daca va recomandati cu “intaiul”, ci m-am referit strict la functia de Prim ministru. Am folosit adjectivul “decent” cu intelesul lui direct, nu cu vreun sens figurativ, ori afirmatia dumneavoastra ma duce-n deruta, pentru ca sub nicio forma nu o vad pe doamna Dancila ca fiind o persoana indecenta si nici potrivita pentru a-i fi atribuit termenul peiorativ “madama”, asa cum inteleg ca l-ati folosit. Ca “putea sa-si castige painea cea de toate zilele” si altfel, este o evidenta, pentru ca pe functia de premier nu a venit nici din somaj si nici din vreo activitate liberala cu venit incert, ci dintr-un angajament ferm, cu o leafa fixa care nu era deloc mica si care-i asigura si o pensie mai mult decat indestulatoare. Nu exclud posibilitatea de a avea un Prim ministru mai eficient decat domnia sa, in viitor, intoddeauna fiind loc si de mai bine, insa cu vreunul dintre “cei fosti” eu unul nu as inlocui-o. Eu asa vad!

 • xyz
  ... a scris la 8 ianuarie 2019, 9:51   [#21]

  votam alogeni , sa se verifice daca au origini sanatoase si pe urma votam.

 • marc
  ... a scris la 8 ianuarie 2019, 16:52   [#22]

  Francisc draga,dincolo de orice,chiar si de …modestia ta atunci cand spui ca-i devenit poet(desi oricine poate afirma ca esti de mult un talentat al versificatiilor),doresc sa te intreb:cine-i dle, acel ,,romanas de pe urma”?!Tu nu-l cunosti?Fii sincer,te rog!…

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 ianuarie 2019, 7:46   [#23]

  Crede-mă că n-am idee cine este „românașul”, dar asta contează prea puțin. E un român ca și noi, Marc. Faptul că are alte păreri nu mă împiedică să intru în dialog cu el.

 • marc
  ... a scris la 9 ianuarie 2019, 10:33   [#24]

  Oare chiar cu ,,el”,nu cumva cu tine insuti?!Prea seama multe din cele scrise de ,,romanas”(ca si-n f multe alte cazuri)cu stilul tau de gandire si exprimare!S-ar putea(si de aceasta data)sa gresesc,Numai tu,bunule amic si…priten,poti sa-mi spui adevarul,Oricare ar fi,eu nu ma supar….

 • marc
  ... a scris la 9 ianuarie 2019, 10:48   [#25]

  Na, c-am uitat ceva sa-ti mai spun! Eu nu vad rostul anonimatului, Daca ai curaj si esti un om sincer, deschis si raspunzator de ceea ce ai afirmat (scris) de ce “anonimii” nu-si etaleaza adevarata identitate?! Ce rost mai au aceste… “, perdele de protectie”? Nu sunt oare o evidenta dovada a fricii si a lasitatii romanului, in general? Tocmai de asta-dar si de asta-mai nimeni nu mai scrie acum pe blog! Gresesc?!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 9 ianuarie 2019, 12:37   [#26]

  Cum poți crede că eu aș fi „românașul”, Marc? Comentez pe acest blog de câțiva ani (vreo 5, cred) și mi-am semnat întotdeauna postările cu numele Francisc, care este cât se poate de real, Numeralul „întâiul” l-am adăugat pentru a evita confuzia cu celălalt Francisc (îți mai amintești?), care nu a mai comentat cam de multișor pe-aici.

  Iar aiurelile mele de „guest” sunt întotdeauna semnate cu numele real. E-adevărat că am mai „scăpat” pe ici pe colo câte un comentariu anonim, dar am făcut-o absolut din greșeală, după schimbările făcute de Dan pe blog.

  Despre faptul că din ce în ce mai puțini cititori își exprimă părerile pe-aici nu știu ce să spun dacă nici proprietarul blogului nu prea mai scrie nimic.

 • marc
  ... a scris la 9 ianuarie 2019, 17:59   [#27]

  Ba, iata, a scris! Chiar doua, la rand. Trebuie insa sa-i acordam cuvenitele circumstante si intelegeri deoarece Dan, proprietarul, are intr-adevar f. multe, multe sarcini de serviciu care, omeneste vorbind, pur si simplu il blocheaza sau ii diminuiaza celelate preocupari. Nu? Ca de altfel si tie. Voi sunteti activi, in plina putere, Timpul va preseaza-n permanenta, pe cand eu, batranul pensionar, ce-as mai putea sa fac?! De cat sa scriu (cu sau fara prostii), sa-mi reamintesc vrute si ne vrute si sa ma rog la bunul Dzeu sa-mi sporeasca zilele pe care (inca) le mai am si sper! De spusele mele, sigur, iti vei aminti (si tu si el) hat, in colo, peste ani si ani1Deocamdată-i… fain! Vezi cum… ies versurile!?

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 10 ianuarie 2019, 8:49   [#28]

  Stimate domnule „românaș”,

  Nu e nevoie să mă luați în seamă. Nu sunt premier. Fiindcă susțineți că atributul „decent” i se potrivește premierului actual, vă rog să-mi explicați de ce credeți asta.

  Viorica Dăncilă este cel mai slab (vă rog să observați că am încercat să fiu finuț) prim-ministru pe care l-a avut România în toată existența ei. Mă mir că mai există românași ce o susțin pe această parvenită…

  Aș scrie mai multe, da’ e mai bine să mă abțin!

 • romanasul cel de pe urma
  ... a scris la 11 ianuarie 2019, 21:43   [#29]

  Pai nu prea-mi dau seama ce explicatii doriti, domnule Francisc, ca doar nu-mi cereti sa va definesc cuvantul “decent” cu antonimul sau “indecent”. Este un adjectiv care exprima o evaluare comportamentala, in raport cu norma morala si din acest punct de vedere o vad pe Viorica Dancila ca fiind “o persoana decenta”. Vorbind despre competente, alti termeni se utilizeaza pentru a exprima opinii de evaluare ale acestora, indiferent ca vorbim despre competente profesionale, talent artistic, performanta sportiva, s.a. Posibil sa avem valori morale diferite, de vreme ce pretindeti ca nu intelegeti de ce o consider pe doamna Dancila ca fiind decenta. Pe langa toate acestea, sigur avem opinii diferite privitor la “rolul Prim ministrului in Romania si cerintele pe care trebuie sa le indeplineasca cineva, pentru a ocupa functia”, lucru valabil si in privinta Presedintelui Romaniei, si nu numai. Aveti dreptate, sunt pre multe de spus, pentru a le dezbate aici.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 12 ianuarie 2019, 23:19   [#30]

  În opinia mea, românașule cel de pe urmă, o persoană decentă nu se „înfige” în funcții ce îi depășesc competențele. Doar neaveniții fac asta.Uită-te cu mai multă atenție la cei ce conduc azi România și mai discutăm pe urmă despre decență.

  Poate vei înțelege că țara e plină de „decenți” precum Dragnea, Iordache, Ștefănescu, Tăriceanu și toată liota lor…

  Avem cel mai „decent” și cel mai „competent” premier din istoria țării. De ce să ne mai revoltăm?

 • romanasul cel de pe urma
  ... a scris la 16 ianuarie 2019, 0:53   [#31]

  Observ ca preferati sa utilizati pronumele relativ “ce” in detrimentul lui “care”, eu nu. Sigur avem si alte divergente in modul de a privi lucrurile!
  Buna ziua!

 • ... a scris la 21 ianuarie 2019, 23:12   [#32]

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 21 ianuarie 2019, 23:37   [#33]

  Te pricepi, nu glumă, să torni gaz peste focul amărăciunii mele, Dane! Nu zic că Iohannis e președintele perfect sau că Rareș Bogdan e ziaristul cel mai imparțial din toată mas-media, dar când îl aud glăsuind pe Dragnea m-apucă pandaliile, dau în dambla și nu pot pricepe de ce o anumită parte dintre semeni cred în palavrele lui…

  Se vede de la o poștă că unora le place impostura!

 • romanasul cel de pe urma
  ... a scris la 26 ianuarie 2019, 6:32   [#34]

  Pai, Dragnea nefiind nici presedintele tarii si nici ziarist, comparatia n-ar avea vreun alt rost decat sa-i pozitionati pe ceilalti doi la o cota pozitiva. Asa, daca-i iei separat, adica fara Dragnea, pai ce sa spui, ca unul NU-I “presedinte perfect”, iar altul ca NU-I “ziaristul cel mai impartial”, respectiv niste platitudini care i-ar lasa exact acolo unde se afla, “in mediocritate”. N-am inteles niciodata unde-ar putea fi beneficiul acestei tactici, care in realitate-i doar o iluzie, de vreme ce coborandu-l pe unul, creezi senzatia ca celalalt se inalta! Vorba aia, “sa alegi raul cel mai mic”, inteligenta decizie, n-am ce comenta! Pe de alta parte, imi dau seama ca in privinta “celor doi dezirabili”, dac-ar fi sa-i ridicati pe ei in slavi, ati fi nevoit sa le enuntati meritele si calitatile care-s greu de gasit, defectele lui Dragnea fiind mai la-ndemana. In fine, cam atat!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 26 ianuarie 2019, 12:12   [#35]

  Românașule dragă,

  Dragnea nu e președinte (Doamne ferește!) și nici ziarist. Tovarășul Liviu e doar un impostor cățărat în capul mesei. Dacă tu crezi că merită să îl aplauzi, n-ai decât…

  Data viitoare când mai comentezi pe-aici te rog să nu mai folosești fraze atât de elevate.

 • romanasul cel de pe urma
  ... a scris la 27 ianuarie 2019, 4:48   [#36]

  Domnule Francisc, va rog sa ma scuzati, dar nu pot sa nu remarc faptul ca aveti dificultati cu proprietatea unor termeni cum ar fi “decenta”, “impostor”, “elevat”, s.a. Sub nicio forma nu am spus si nici nu am lasat sa se-nteleaga ca-l aplaud pe Dragnea, sau ca merita lucrul acesta, cu atat mai mult cu cat nici nu v-am criticat sentimentul de dezgust pe care-l aveti fata de persoana lui, ci mi-am exprimat dezacordul pentru “tactica de parghie” prin care defectele unuia, care coboara un brat al balantei, ii ridica pe cei pozitionati pe celalalt brat, atribuindu-le in mod iluzoriu merite pe care nu le au. Cat despre adjectivul “elevat”, acesta neprimind grade de comparatie, inteleg ca prin indemnul, “…sa nu mai folosesti fraze ATAT de elevate…“, mi-ati adresat o ironie. In regula, am primit-o!

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 28 ianuarie 2019, 17:31   [#37]

  Dincolo de dificultățile pe care le am cu proprietatea unor termeni, mă bucură faptul că vă spuneți părerea, domnule „romanasul cel de pe urma” (formulele de politețe nu se prea potrivesc în situația asta, da’ nu e mare bai).

  Pe vremea când îmi toceam coatele uniformei de băncile școlii comuniste (deceniile șapte și opt ale secolului trecut) cuvântul „elevat” nu era de găsit în DEX. Între timp limba română s-a procopsit cu niscai neologisme…

  Părerea mea e că adjectivul „elevat” nu e un superlativ din moment ce Dex.ro îl definește cu sinonime precum rafinat, ales, înalt, ridicat, îngrijit, distins. Dar nu despre adjective discutăm, ci despre substantive precum decență și impostori.

  Oricât m-aș strădui să pun în aceeași propoziție nume proprii precum Dăncilă sau Dragnea pe post de subiect și să le alătur atribute de genul decență, iese o propoziție fără sens. Acești impostori au ucis decența.

  Aștept cu nerăbdare următoarele tale comentarii, românașule! Un guest-post n-ar strica…

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?