Protestatarii, luați cu duba de către jandarmi

RDSR7vo Protestatarii, luați cu duba de către jandarmi

La Topoloveni: protestatarii care manifestau împotriva lui Dragnea, luați cu duba de către jandarmi!

Vinerea trecută, jandarmii au ridicat cu duba 10 persoane care manifestau împotriva lui Liviu Dragnea. Pe un film realizat de Rezistența TV se poate auzi cum, atunci când sunt întrebati de ce îi iau pe oameni cu duba, jandarmii răspund “de-al dracu’” și “așa s-a primit ordin“. Ei le-au spus protestatarilor că îi ridică pentru a le stabili doar identitatea. Însă când corespondentul Rezistență TV s-a oferit să le prezinte pe loc actele, jandarmii l-au dus și pe el la Poliție, acolo unde au fost ținuți o ora și jumătate!

Noi nu le facem nimic, doar îi găzduim“. “Vorbiți cu jandarmii“, a precizat un polisist pentru publicația locală. Dar unul dintre protestatari, o doamna, a declarat: “Ne-au verificat prin Interpol, ne țin până pleacă Dragnea“, mai scrie sursa citată.
Dealtfel în imaginile filmate de Rezistență TV, jandarmii pot fi auziți spunând că “așa s-a primit ordin“, să îi ducă pe cei prezenți la secția de Poliție “pentru stabilirea identității“. Printre cei urcați în dubă s-a aflat chiar și cel care a filmat, deși acesta le-a spune că le poate oferi cartea de identitate. De reținut este și faptul că față de acest nou abuz și ignorarea tuturor prevederilor legale, Parchetul militar s-a autosesizat. Mai ales, în cazul excesului comis de jandarmii care i-au luat forțat cu duba pe cei care protestau față de L. Dragnea și partidul lui, la mitingul de la Topoloveni. Procurorii efectuează cercetări in-rem (adică sunt cercetate deocamdată faptele, nu persoanele) pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă și lipsire de libertate. Așadar, se poate spune că PSD-ul întrece orice limita, cu ajutorul prostiei și servilismului jandarmilor!!!

Există sau nu dreptul constituțional la protest împotriva conducerii țării sau orașului?! Pe jandarmi să îi plătească Dragnea din averea lui de furat, de ce să dăm noi bani pentru salariile lor?“, spune si se întreabă revoltată, Andreea Drăgușin, localnică. “Asta denotă un amestec de abuz și frică de votul care urmează. După care… . potopul“, o completează (pe site-ul Republica.ro) dl. Victorin Borsciov.
La fel de nemulțumit dar și revoltat este și Dorin, un alt cetățean: “Jandarmeria recidivează. Din 10 august 2018, a început să-și bată joc de noi din ce în ce mai mult. Nu cumva trupele Jandarmeriei române sunt urmașele trupelor de Securitatea “preaiubita” de popor în vremea lui Ceașcă?!

Față de tot ce s-a întâmplat și se întâmplă, eu sper că lumea să înțeleagă gravitatea sitautiei. Sper de asemenea, că și jurnaliștii (și nu numai) să își dea seama că este foarte grav, mai ales într-o campanie electorală care, din păcate, parcă seamănă tot mai mult cu cea din ‘946, cât și cu ce se întâmplă prin anii interbelici! Din cate se vede, asistăm la restaurație! O restaurație a fricii, a fricii de opinie, a fricii de putere.

Ce fac organele abilitate penrtu eradicarea acestei incredibile situații? Bine, mersi! Fie că se mai și sezizeaza, ca-n cazul de față, fie că “motivează” că… nu știu și nu au aflat nimic ne la locul lui, fie că au, cum spune o vorba din popor,… orbul găinilor! Altă explicație, deocamdată, eu n-am. Poate că, eventual, o aveți și ne-o veți spune dumneavoastră, cei care, măcar din curiozitate sau nu, mai citiți și aceste rânduri și altele ca ele, ce de multă vreme sunt cam nebăgate-n seamă…Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »