TOP Free Antivirus 2017

top best free antivirus software TOP Free Antivirus 2017

TOP Free Antivirus 2017

1.Avast Free Antivirus 2017 » download
2.ZoneAlarm Free Antivirus+ 2017 (Firewall inclus, Kaspersky engine) » download
3.Bitdefender Antivirus Free Edition 2017 » download
4.AVG Antivirus Free 2017 » download
5.Avira Free Antivirus 2017 » download

Cel mai bun antimalware este Malawarebytes 3.0, vă recomand să-l folosiți pe lângă antivirus, ca și completare: download

Pentru o protecție gratuită cât mai bună, recomand ZoneAlarm Free Antivirus+ 2017, alături de Malwarebytes 3.0. Atunci veți avea un antivirus excelent, împreună cu cel mai bun firewall, și apoi ca și completare cel mai bun anti-malware.

Sau altă variantă completă: Avast + Zone Alarm firewall + Malwarebytes.

În topul de mai sus am luat în considerare nu doar rata de detectare sau slăbiciunile, ci și restul protecțiilor de care dispune antivirusul, apoi viteza de scanare, îngreunarea sistemului de operare, antiphishing, antispyware, etc.

Pentru cei care nu prea au grija virușilor, recomand Windows Defender, care este gratis de la Windows 7 încoace. S-a întărit mult în ultimii ani, și are o bună rată de detecție. Verificați dacă e activat, în cazul în care vă hotărâți să rămâneți cu protecția oferită de Microsoft, respectiv pe Windows Defender.

Sper că toată lumea știe că nu există antivirus perfect.

Nu am inclus în top alți antiviruși, pentru că nu s-au ridicat la nivelul așteptărilor mele și datorită unor reviewuri negative. Un exemplu în acest sens este Panda Free Antivirus.

Vă aștept cu păreri despre antiviruși.

Autor: Elischer Severus – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Internet, Software ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

11 comentarii la “TOP Free Antivirus 2017”

 • ... a scris la 27 ianuarie 2017, 17:37   [#1]

  Antivirușii ăștia sunt ca politicienii … Se tot rotesc între ei, un mandat sunt cei de stânga (socialiștii) la conducere, următorul mandat ajung cei de dreapta (liberalii/democrații) la conducere și tot așa.
  La fel și cu antivirușii ăștia: într-un an, locurile 1, 2 și 3 sunt ocupate de Avast, Zone Alarm și BitDefender, iar anul următor parcă văd că iarăși ajunge Avira și AVG pe locurile 1, 2 … ca mai apoi, s-o luăm de la capăt, din nou …

  Și tot la fel ca la politicieni -- mai ales la cei români! -- nici un politician sau partid politic n-a reușit să rezolve problemele României, indiferent de culoarea politică a partidului … Antivirușii, de asemenea, nu reușesc să te protejeje de viruși, indiferent de care antivirus este vorba.

 • Severus
  ... a scris la 27 ianuarie 2017, 20:09   [#2]

  Avira si AVG sunt si acum pe primele locuri, in unele topuri.
  Depinde cine face topurile.
  Fiecare antivirus din topul de mai sus a fost testat cu cel putin 5 laboratoare gen Virus Bulletin.

  Topul ce l-am facut eu, este rezultatul multor ore de cercetare a topurilor facute de cei specializati in asa ceva, multa analiza si comparatii, apoi parerile celor care folosesc aceste unelte de prins insectele care umbla prin calculator. Sa nu uit de experienta proprie, si asa a iesit topul de mai sus.

  Oricum, in ziua de azi cu un simplu antivirus nu treci puntea fara sa te uzi. La cate amenintari pandesc pe la colturi, ai nevoie de mai mult. Din pacate amenintarea de tip ransomware e tot mai insistenta, si lumea isi infecteaza destul de usor PC-urile sau laptopurile, pierzand informatii pretioase cum ar fi poze sau filmari.

  Sa nu aveti impresia ca la sistemele de securitate platite gen Internet Security sau Total Security, topul e la fel. Acolo auzim si de Norton, Kaspersky, McAfee, Webroot.
  La fel topul difera la antivirusii cu plata.

 • ... a scris la 27 ianuarie 2017, 21:58   [#3]

  Eu folosesc Avira FREE Antivirus și mai dau câteodată la mămăliga cu Malwarebytes …

 • Severus
  ... a scris la 28 ianuarie 2017, 13:00   [#4]

  Daca vrei un antivirus mai bun ca si Avast free antivirus 2017, trebuie sa iti cumperi licenta la Kaspersky antivirus sau Bitdefender plus, cel putin. Deci 40$ primul, 20$ al doilea.

  Pana la urma important este sa folosim un antivirus, oricare ar fi el, si sa il updatam la zi.

 • ... a scris la 28 ianuarie 2017, 13:58   [#5]

  Well, ideea e că, eu sunt nevoit să folosesc antivirus pe diferite calculatoare sau laptopuri, majoritatea dintre aceste laptopuri având configurații modeste către extrem de modeste. De exemplu, pentru diagnoză și depanare rețelistică, pe teren folosesc un MSI Wind U100 cu procesor Intel Atom N270 la 1.6 GHZ, 2 GB RAM DDR2, cu FSB de 533 MHz.
  De ce MSI Wind U100? Pentru că este mic, are display de doar 10.1 inch, pot să-l țin cu o singură mână când stau în picioare și are conexiune LAN pe fir, cu mufă RJ-45 (conexiunea pe cablu este indispensabilă în depanările de rețea!). Ei bine, singurul antivirus FREE care rulează cât de cât pe micuțul netbook MSI, este o versiune ceva mai veche de Avira Free Antivirus (cred că de prin 2013) dar care-și face la zi update-urile la definițiile de viruși. Orice alt antivirus am încercat (din cele FREE: Avast, AVG, BitDefender, etc), îmi mănâncă toate resursele netbook-ului …

 • ... a scris la 28 ianuarie 2017, 15:52   [#6]

  Avast mi se pare cea mai optima solutie. As mai recomanda avg sau avira.

 • Severus
  ... a scris la 29 ianuarie 2017, 10:37   [#7]

  Dane, cam ciudat, cu consumul. Eu instalam Avast unor clienti cu PC vechi tocmai pt. ca era cel mai neconsumator de resurse. La ei pe site scrie ca merge pe XP SP3 cu 512 RAM. Treaba asta e valabila de ani de zile.

 • ... a scris la 29 ianuarie 2017, 12:20   [#8]

  @Eli, nu știu ce să zic … Uite-aici:

  Sursa.

  Acuma, ideea e că, eu dezactivez toate prostiile pe care ți le dă antivirusul la instalare (web surfing protection, mail protection ans shits) și las strict doar antivirusul. De asemenea, orice extensie de browsere pe care pe instalează le șterg/elimin sau, dacă se poate, nici nu le instalez (dacă am opțiune de “Custom install”)…

 • Severus
  ... a scris la 29 ianuarie 2017, 17:53   [#9]

  Din ce vad, Avira cere 1GB RAM, iar Avast doar 512 RAM. Vorbim de versiunile noi. La versiunile noi conteaza si motorul de scanare si alte chestii care aduc un plus de performanta in a gasi cat mai repede virusii sau vulnerabilitatile. Apoi comparatiile au fost facute deja demult, parerea mea. Stai linistit cu Avira, este foarte bun. Diferentele nu sunt mari intre antivirusii din topul de mai sus.

 • ... a scris la 15 august 2018, 14:19   [#11]

  Este 2018, dar încă avast și avira sunt jucătorii de top după kaspersky

Trackbacks

 1. Recomandare antivirus gratuit, 2017

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?