Toma Petcu, Ministrul Energiei, vinovat pentru scumpirea energiei electrice!

Toma Florin Petcu vicepresedinte ALDE 2017 Toma Petcu, Ministrul Energiei, vinovat pentru scumpirea energiei electrice!

Asta se întâmplă când un semianalfabet ajunge ministru în Guvernul României!
Toma Petcu, Ministrul Energiei din guvernul PSD-ALDE, a anunţat într-o şedinţă de guvern, că în România stocurile de cărbune destinate termocentralelor care produc energie electrică – în special în perioda rece, când hidrocentralele livrează mai puţină energie electrică, datorită debitelor scăzute de apă din perioada iernii – mai ajung pentru doar 4 zile!

Toma Petcu Ministrul Energiei guvern PSD ALDE 2017 energie electrica Toma Petcu, Ministrul Energiei, vinovat pentru scumpirea energiei electrice!

Ce s-a întâmplat după anunţul ministrului energiei? Distribuitorii de energie electrică s-au apucat să cumpere de pe bursă energie electrică, supralicitând la preţul pe MWh. Deci, nu producătorii de energie electrică au cerut mai mult, ci furnizorii/distribuitorii au licitat mai mult, de frică să nu rămână fără energie electrică şi să se trezească în imposibilitatea de a-şi onora contractele. Drept urmare, dacă în 2016 aveam un preţ de aproximativ 220 RON/MWh, ei bine, datorită incompetenţei ministrului energiei, Toma Petcu (vicepreşedinte ALDE), în 2017 românii vor plăti 650 RON/MWh!!! Pentru că ministrul s-a grăbit ca proasta-n târg să anunţe un dezastru care nu exista decât în mintea lui de ministru incompetent!!! Pentru că, România a produs chiar mai multă energie electrică decât ar fi avut nevoie, astfel că o bună parte din energia electrică produsă a mers către export!

Mulţumim d-lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României şi preşedinte al ALDE, pentru ministrul luminat pe care ni l-a pus la Energie şi de asemenea, mulţumim pentru triplarea preţului la energie electrică, astfel că, în acest moment, avem cea mai scumpă energie electrică din Europa!

Şi, evident – unii dintre noi n-am uitat – mulţumim d-lui Tăriceanu şi pentru taxa auto pe care milioane de români au plătit-o atâţia ani de zile, pe motiv de mediu şi autostrăzi … Iar acum, după atâţia ani de zile de plătit, realizăm că dispar mii de hectare de pădure în loc să împădurim, iar autostrăzi … ioc.

Deci, d-le Tariceanu, mulţumim pentru că … ne-aţi mai tras-o o dată.

Calin Popescu Tariceanu ALDE Liviu Dragnea PSD Toma Petcu, Ministrul Energiei, vinovat pentru scumpirea energiei electrice!

Categorie articol [ Economie, Politica, Vocea poporului ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Toma Petcu, Ministrul Energiei, vinovat pentru scumpirea energiei electrice!”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 31 ianuarie 2017, 8:23   [#1]

  Nerecunoscătorule ce ești, Dane: ai uitat să mulțumești din inimă partidului!
  Cum care partid? Ăla ales de „popor” cu o majoritate de 3 milioane și-un pic de voturi…

 • jpm
  ... a scris la 31 ianuarie 2017, 13:28   [#2]

  Scoala adevarata, toate nivelurile, este facuta praf. Ce sa ne mai miram ca avem, din ce in ce, tot mai multi “telectuali functionali”, care stiu sa citeasca si sa scrie, dar nu inteleg ce citesc.

 • mirel
  ... a scris la 31 ianuarie 2017, 20:03   [#3]

  Are cineva curajul sa zica de subminarea economiei nationale? (din pacate s-a scos din codul penal)

 • R
  ... a scris la 7 februarie 2017, 16:05   [#4]

  poate a fost ceva calculat
  pentru a scoate de pe piata furnizorii mai mici…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?