Toma Petcu, Ministrul Energiei, vinovat pentru scumpirea energiei electrice!

Toma Florin Petcu vicepresedinte ALDE 2017 Toma Petcu, Ministrul Energiei, vinovat pentru scumpirea energiei electrice!

Asta se întâmplă când un semianalfabet ajunge ministru în Guvernul României!
Toma Petcu, Ministrul Energiei din guvernul PSD-ALDE, a anunţat într-o şedinţă de guvern, că în România stocurile de cărbune destinate termocentralelor care produc energie electrică – în special în perioda rece, când hidrocentralele livrează mai puţină energie electrică, datorită debitelor scăzute de apă din perioada iernii – mai ajung pentru doar 4 zile!


Ce s-a întâmplat după anunţul ministrului energiei? Distribuitorii de energie electrică s-au apucat să cumpere de pe bursă energie electrică, supralicitând la preţul pe MWh. Deci, nu producătorii de energie electrică au cerut mai mult, ci furnizorii/distribuitorii au licitat mai mult, de frică să nu rămână fără energie electrică şi să se trezească în imposibilitatea de a-şi onora contractele. Drept urmare, dacă în 2016 aveam un preţ de aproximativ 220 RON/MWh, ei bine, datorită incompetenţei ministrului energiei, Toma Petcu (vicepreşedinte ALDE), în 2017 românii vor plăti 650 RON/MWh!!! Pentru că ministrul s-a grăbit ca proasta-n târg să anunţe un dezastru care nu exista decât în mintea lui de ministru incompetent!!! Pentru că, România a produs chiar mai multă energie electrică decât ar fi avut nevoie, astfel că o bună parte din energia electrică produsă a mers către export!

Mulţumim d-lui Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului României şi preşedinte al ALDE, pentru ministrul luminat pe care ni l-a pus la Energie şi de asemenea, mulţumim pentru triplarea preţului la energie electrică, astfel că, în acest moment, avem cea mai scumpă energie electrică din Europa!

Şi, evident – unii dintre noi n-am uitat – mulţumim d-lui Tăriceanu şi pentru taxa auto pe care milioane de români au plătit-o atâţia ani de zile, pe motiv de mediu şi autostrăzi … Iar acum, după atâţia ani de zile de plătit, realizăm că dispar mii de hectare de pădure în loc să împădurim, iar autostrăzi … ioc.

Deci, d-le Tariceanu, mulţumim pentru că … ne-aţi mai tras-o o dată.

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , luni, 30 ianuarie 2017 in categoria Economie, Politica, Vocea poporului. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

4 comentarii la subiectul “Toma Petcu, Ministrul Energiei, vinovat pentru scumpirea energiei electrice!”

 1. Francisc întâiul

  Nerecunoscătorule ce ești, Dane: ai uitat să mulțumești din inimă partidului!
  Cum care partid? Ăla ales de „popor” cu o majoritate de 3 milioane și-un pic de voturi…

 2. jpm

  Scoala adevarata, toate nivelurile, este facuta praf. Ce sa ne mai miram ca avem, din ce in ce, tot mai multi “telectuali functionali”, care stiu sa citeasca si sa scrie, dar nu inteleg ce citesc.

 3. mirel

  Are cineva curajul sa zica de subminarea economiei nationale? (din pacate s-a scos din codul penal)

 4. R

  poate a fost ceva calculat
  pentru a scoate de pe piata furnizorii mai mici…

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite