Toată lumea strigă, minte și… promite!

stampila vot alegeri Toată lumea strigă, minte și... promite!

Un popor care alege politicieni corupți, impostori, hoți și trădători, nu este victima, ci complice” (George Orwell)

Genericul (modificat) mi-a fost inspirat din binecunoscuta comedie-muzicală sovietică, de prin anii ‘934, “Toată lumea cântă, râde și dansează” care, din 1950-55, a fost prezentată și pe ecranele cinematografelor din România. Aici unde, iată, campania electorală pentru alegerile europarlamentare a ajuns la final. O campanie plină de violente, de minciuni și promisiuni deșarte, atacuri la persoană și afirmații jignitoare la adresaproximilor contra candidați. Dansul și buna dispoziție, cântecul și toleranța, prezente în pelicula susamintită, au fost luate în campania astăzi încheiată, de o dușmănie greu de imaginat, precum și de numeroase “lovituri sub centură” aplicate-n fel și chip de către mulți politicieni dar și de o parte din mass-media autohtonă. Nici atunci, în ‘946, dacă cei mai vârstnici își mai amintesc, n-a fost chiar așa! Atunci, se știa de la început cine și cum trebuia să fie învingătorul. S-a furat și modificat absolut totul, fără nici-o jenă, având drept scut apărător “pretenul” (sic!) de la Răsărit! Acum, se cunosc doar… proptelele, aplogetii așa zișilor social-democrați: ziariști și scriitori (nu numai) de vită veche, cu aceleași obiceiuri și năravuri reînoite, practicate în “Epoca de aur”, când se întreceau în ode și metode de tip comunist. Cine sunt, nu-i greu de știut. Oricând pot filesne gășiți fie prin satele din Moldova, Oltenia, Muntenia și prin multe locuri “călduțe”, printre naivi și personajele rubricii “Vax popoli “a lui Patraru, în paginile unor ziare și publicații de esență și mentalitate ceaușiste, fie pe net sau pe la talk show-urile diferitelor televiziuni de genul Antenei 3, România tv etc.

Acum, când scriu aceste rânduri, este sâmbătă, 25 mai, ziua mditatiei, cum se obișnuiește să i se spună, zi premergătoare alegerilor europarlamentare şi referendumului mult mediatizate și așteptate de noi toți. Peste18 milioane de alegători sunt aşteptaţi, mâine, duminică, la urne pentru a-i desemna pe cei 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European, dar şi pentru a vota la referendumul naţional consultativ convocat de preşedintele Klaus Iohannis, pe teme legate de Justiţie. Deci, un însemnat și mare pas înainte pentru înfăptuirea cu adevărat a unei noi socitati, nu numai în formă dar și-n conținut. O societate și țară încare legea să fie lege, adevărul -adevăr, ordinea-ordine, iar drepturile și libertatiile cetățeanului, indiferent de culoarea politică, să fie respectate cu strictețe. În ce mă privește am nu numai dorința dar și convingrea căadevărații patrioți, nu politicieni lozincari și “ideologi”proveniți de te miri unde, ci români cu dragoste de libertate si tara, cu mintealimpede și judecata intregra. Chiar dacă evenimentul de mâine nu-i absolut hotaritor, el nu trebuie ratat sau ignorat. De el depine, în mare măsură, viitorul nostru, al copiilor noștri și, de ce nu?!, al întregii națiuni române cât și UE.

În fond de ce să nu fie și la noi ca-n comedia aia-muzicală “Toată lumea râde, cânta și dansează“?! Deocamdată totu-i doar o… comedie (comedie, cum spun moldovenii!), dar și o corupție cvasi totală! Haideți, să le înlăturăm!

aKd1cGG Toată lumea strigă, minte și... promite!

Nu știu când și cum va fi publicat acest articol, dar am încredere în maturitatea și profesionalismul administratorului de bolg, dl, Dan, că totuși cele inserate vor putea fi citite la momentul oportun!…Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

Categorie articol [ Guest Post, Vocea poporului ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Adaugă un comentariu

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?