Țigări Carpați

Tigari Carpati 01 150x150 Țigări Carpați

Țigări Carpați

Alături de celebra Dacia 1300, salamul de soia și cel de Sibiu, buteliile cu sifon și alte câteva lucruri ce au rămas întipărite în mintea celor care au trăit în România anilor de dinainte de 1989, la loc fruntaș aș zice că stau țigările românești: Mărășești, Carpați și Snagov. BT-urile le lăsăm la o parte pentru că deși existau pe piața neagră, erau țigări bulgărești. Pe “diverse căi” se mai strecura și câte-un Kent sau Dunhill, însă categoric cea mai celebră țigară românească de dinainte de “89, era țigara Carpați.

Ieri, în oraș … stăteam la masă împreună cu Gerhard (cumnatul), așteptând să aducă ospătarul niște plăcinte “gigant” (pe bune “gigant”, fără glumă), și din vorbă în vorbă, apare pe masă un pachet de țigări Carpați! Respectivul pachet cu țigări Carpați fusese găsit după 27 de ani de către Gerhard, în dependințele gospodăriei unui prieten vechi de prin zona Brașovului și s-a păstrat foarte bine! Țigările erau ok, pachetul a fost ținut în tot acest timp într-un loc uscat!

Evident, a fost testată o țigară … și spunea Gerhard: “Băăăi frate, îți aplaudă urechile după o țigară din asta!“. Inevitabil s-a sfârșit cu celebra expresie: “ce vremuri…“.

Am făcut câteva poze cu telefonul,… era întuneric pe-acolo și am folosit LED-ul de pe telefon. Să vadă și tinerii din ziua de azi, ce țigări fumau românii pe vremea comunismului.

Tigari Carpati 06 Țigări Carpați

Tigari Carpati 05 Țigări Carpați

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   
Comentează acest subiect
Acest articol a fost publicat de , miercuri, 23 septembrie 2015 in categoria Alte subiecte. Poti sa urmaresti raspunsurile catre acest articol prin RSS 2.0 feed. Poti sa adaugi un comentariu, sau poti sa pui un trackback (link) de pe propriul tau site:

Ctrl + C pentru a copia linkul

9 comentarii la subiectul “Țigări Carpați”

 1. Francisc întâiul

  „Carpați”-ul de Timișoara era la „modă” pe-atunci, nu cel de Sfântu Gheorghe și nici cel de Târgu-Jiu. Trei lei și douășcinci de bani costa otrava. Berea o puteai cumpăra cu șase lei.
  Ce vremuri, domnule, ce vremuri!…

 2. francisc

  si-au batut joc si de astea, ca si de aro. acum a inregistrat numele un bulgar. noi, am ramas de caruta. daca si divizia a a luat-o careva s-o inscrie la osim…
  nimic nu se mai face in romania

 3. ciubotaru marc

  Dle Francisc,inca n-a sarit nimeni sa va spuna ,explicandu-va cat de doct este(?!)si ca ,,vezi dle ,ce mare greseala ati facut” scriind Romania cu r(mic)?!Ma mira intarzierea!Timpul insa nu-i trecut!…

 4. marian

  Se mai gasesc undeva asemenea tigari ? m-ar interesesa. Multumesc

 5. Dan

  Slabe șanse să mai găsești așa ceva și să fie și bune (să nu fi prins ceva umezeală/mucegai).

 6. JoinT

  O intamplare de acum mai bine de 12 ani. Eram in trenul Iasi-Timisoara. Ies pe culoar sa-mi aprind o tigare, la vremea aia fumam Pall Mall Lights.
  Nu ies bine afara din compartiment si vad la geamul vecin de pe culoar un batranel care tragea cu pofta dintr-un Carpati. Vreau sa va spun ca efectiv am salivat de pofta (ma frigea buza). Mi-am adus aminte imediat de vremea cand fumam asa ceva. Am fumat cam tot ce se gasea. Preferatele mele au fost tigarile Bran, albastre, erau foarte bune o perioada dupa ce au aparut, apoi le-au stricat. Tin minte ca nu prea se gaseau si le cumparam de la Cluj. Cum pleca cineva la Cluj, cum ceream si eu un cartus. Asta alta poveste.
  Revenind la batranelul din tren, ma deplasez catre el si ii propun un troc. Un Pall Mall Lights pentru un Carpati. Nu a acceptat trocul insa mi-a oferit o tigare. Am aprins-o imediat. Din 2 fumuri trase cu pofta mai aveam jumatate. La al 3-lea fum, am inceput sa vad in ceata. Am aruncat-o afara si ametit cum eram am intrat in compartiment. Am adormit imediat.
  =)) =)) =)) =)) chiar iti aplaudau urechile de la ele daca nu fumai asa ceva constant.

 7. francisc

  @ Marc. am scris Romania cu r mic fara sa vreau. Daca ai fi atent de fiecare data cand comentez, ai vedea ca scriu corect dpdv gramatical. aia a fost o neatentie, insa te-ai trezit tu sa-ti dai aere…

 8. francisc

  @ marian: Vezi că găsești pe olx de vânzare. scumpe insa si nu stii exact cate de bune mai sunt. sau te duci la Lidl, iei un red sau un blue (sunt la 11,5 lei) și le tai filtrul. aduc a carpati în proportie de 80%

 9. Andi

  Super tigari tari si bune aroma naturala de tutun neaditivat.:)

RSS

Adaugă un comentariu

Autentifică-te pe site și nu va mai trebui să completezi căsuțele de mai sus.

:) :( :d :"> :(( :dancing: :x 8-| /:) :o :-? :-" :-w ;) [-( :peace: arata toate iconitele »

 

Acum poți adăuga pe site, propriile tale articole. Click aici !Anunturi Gratuite