Țigări Carpați

Tigari Carpati 01 150x150 Țigări Carpați

Țigări Carpați

Alături de celebra Dacia 1300, salamul de soia și cel de Sibiu, buteliile cu sifon și alte câteva lucruri ce au rămas întipărite în mintea celor care au trăit în România anilor de dinainte de 1989, la loc fruntaș aș zice că stau țigările românești: Mărășești, Carpați și Snagov. BT-urile le lăsăm la o parte pentru că deși existau pe piața neagră, erau țigări bulgărești. Pe “diverse căi” se mai strecura și câte-un Kent sau Dunhill, însă categoric cea mai celebră țigară românească de dinainte de “89, era țigara Carpați.

Ieri, în oraș … stăteam la masă împreună cu Gerhard (cumnatul), așteptând să aducă ospătarul niște plăcinte “gigant” (pe bune “gigant”, fără glumă), și din vorbă în vorbă, apare pe masă un pachet de țigări Carpați! Respectivul pachet cu țigări Carpați fusese găsit după 27 de ani de către Gerhard, în dependințele gospodăriei unui prieten vechi de prin zona Brașovului și s-a păstrat foarte bine! Țigările erau ok, pachetul a fost ținut în tot acest timp într-un loc uscat!

Evident, a fost testată o țigară … și spunea Gerhard: “Băăăi frate, îți aplaudă urechile după o țigară din asta!“. Inevitabil s-a sfârșit cu celebra expresie: “ce vremuri…“.

Am făcut câteva poze cu telefonul,… era întuneric pe-acolo și am folosit LED-ul de pe telefon. Să vadă și tinerii din ziua de azi, ce țigări fumau românii pe vremea comunismului.

Tigari Carpati 06 Țigări Carpați

Tigari Carpati 05 Țigări Carpați

Categorie articol [ Alte subiecte ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

9 comentarii la “Țigări Carpați”

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 24 septembrie 2015, 0:49   [#1]

  „Carpați”-ul de Timișoara era la „modă” pe-atunci, nu cel de Sfântu Gheorghe și nici cel de Târgu-Jiu. Trei lei și douășcinci de bani costa otrava. Berea o puteai cumpăra cu șase lei.
  Ce vremuri, domnule, ce vremuri!…

 • ... a scris la 24 septembrie 2015, 8:34   [#2]

  si-au batut joc si de astea, ca si de aro. acum a inregistrat numele un bulgar. noi, am ramas de caruta. daca si divizia a a luat-o careva s-o inscrie la osim…
  nimic nu se mai face in romania

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 24 septembrie 2015, 12:33   [#3]

  Dle Francisc,inca n-a sarit nimeni sa va spuna ,explicandu-va cat de doct este(?!)si ca ,,vezi dle ,ce mare greseala ati facut” scriind Romania cu r(mic)?!Ma mira intarzierea!Timpul insa nu-i trecut!…

 • ... a scris la 24 septembrie 2015, 16:32   [#4]

  Se mai gasesc undeva asemenea tigari ? m-ar interesesa. Multumesc

 • ... a scris la 24 septembrie 2015, 21:36   [#5]

  Slabe șanse să mai găsești așa ceva și să fie și bune (să nu fi prins ceva umezeală/mucegai).

 • JoinT
  ... a scris la 25 septembrie 2015, 12:08   [#6]

  O intamplare de acum mai bine de 12 ani. Eram in trenul Iasi-Timisoara. Ies pe culoar sa-mi aprind o tigare, la vremea aia fumam Pall Mall Lights.
  Nu ies bine afara din compartiment si vad la geamul vecin de pe culoar un batranel care tragea cu pofta dintr-un Carpati. Vreau sa va spun ca efectiv am salivat de pofta (ma frigea buza). Mi-am adus aminte imediat de vremea cand fumam asa ceva. Am fumat cam tot ce se gasea. Preferatele mele au fost tigarile Bran, albastre, erau foarte bune o perioada dupa ce au aparut, apoi le-au stricat. Tin minte ca nu prea se gaseau si le cumparam de la Cluj. Cum pleca cineva la Cluj, cum ceream si eu un cartus. Asta alta poveste.
  Revenind la batranelul din tren, ma deplasez catre el si ii propun un troc. Un Pall Mall Lights pentru un Carpati. Nu a acceptat trocul insa mi-a oferit o tigare. Am aprins-o imediat. Din 2 fumuri trase cu pofta mai aveam jumatate. La al 3-lea fum, am inceput sa vad in ceata. Am aruncat-o afara si ametit cum eram am intrat in compartiment. Am adormit imediat.
  =)) =)) =)) =)) chiar iti aplaudau urechile de la ele daca nu fumai asa ceva constant.

 • ... a scris la 25 septembrie 2015, 14:30   [#7]

  @ Marc. am scris Romania cu r mic fara sa vreau. Daca ai fi atent de fiecare data cand comentez, ai vedea ca scriu corect dpdv gramatical. aia a fost o neatentie, insa te-ai trezit tu sa-ti dai aere…

 • ... a scris la 25 septembrie 2015, 14:33   [#8]

  @ marian: Vezi că găsești pe olx de vânzare. scumpe insa si nu stii exact cate de bune mai sunt. sau te duci la Lidl, iei un red sau un blue (sunt la 11,5 lei) și le tai filtrul. aduc a carpati în proportie de 80%

 • ... a scris la 27 septembrie 2015, 20:05   [#9]

  Super tigari tari si bune aroma naturala de tutun neaditivat.:)

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?