Ţiganii

Tiganca Ţiganii

Ţiganii

Da, pe zi ce trece ajung să-i urăsc tot mai mult, iar asta datorită exclusiv comportamentului lor antisocial. Iar faptul că se numesc “rromi”, mă deranjează extrem de tare dintr-un singur punct de vedere, respectiv acela că în anumite situaţii se creează confuzie şi nu de puţine ori este pus semnul de egalitate între români şi rromi…

Că exista excepţii printre ei? Da, e adevărat, am mai spus-o, însă excepţiile sunt atât de rare (cred că undeva pe la vreo 1% din total) încât sunt absolut irelevante. În rest, cred că acest tip de comportament este scris în codul lor genetic… Ce fac ei de fapt? Fură în primul rând, sunt adevăraţi maeştri în “arta” furatului … Nu au nici măcar o urmă de respect pentru proprietatea ori pentru bunul altuia, nu-i interesează absolut deloc faptul că felul lor de a se comporta în societate poate fi deranjant pentru ceilalţi, mint cu neruşinare şi nu în ultimul rând fac de ruşine noţiunea/statutul de “cetăţean român”!

Pentru că, pe paşaportul lor scrie clar, negru pe alb: “cetăţean român“. Iar Ion Iliescu (ţigan şi el de altfel), le-a schimbat denumirea din “ţigani” în “rromi“. Iar mie, în momentul în care plec într-o ţară civilizată din Europa, mi-e ruşine să spun că sunt “cetăţean român“!

Şi mi-e ruşine să spun că sunt “cetăţean român”, pentru că uite ce spun de exemplu spaniolii: “Rumanos robando leche infantil en una farmacia de un hipermercado.” … Adică, în traducere “Românii fură lapte pentru copii, din farmacia unui supermarket.“.
Adică, “ROMÂNII fură”, nu rromii, nu ţiganii !!! Aşa ştiu europenii !!!

Se fură chiar baxuri cu bere, din supermarket !!! Baxuri cu bere scunse sub fuste de către ţigăncile ieşite la furat…

Se fură până şi televizoare !!! Da, televizoare cu diagonala de peste 1 metru, ascunse sub fuste de către ţigănci !!!

Şi nu, nu sunt excepţii … Faptul că ţiganii fură, este deja o regulă… pentru că nu e prima dată, nu e a doua oară, nu e a treia oară, nu e a zecea oară:
http://dan-blog.ro/tiganii-iar-ne-au-facut-de-ras-in-europa.html

Categorie articol [ Social ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

30 comentarii la “Ţiganii”

 • 1qlee
  ... a scris la 2 august 2014, 19:07   [#1]

  Nu-mi plac oamenii care încep o treaba și nu o duc pana la capăt
  In cazul de fata ANTONESCU…

 • ... a scris la 2 august 2014, 19:30   [#2]

  @1qlee: -- Evident nu te referi la Crin Antonescu … nu? =))

 • Severus
  ... a scris la 2 august 2014, 20:36   [#3]

  Probabil generalul Antonescu :)

  Cu timpul, au devenit maestrii ai furaciunilor si inselatoriilor.
  N-ar fi ceva iesit din comun, ca si altii fura miliarde, dar faza cu tiganii care ne injosesc natiunea noastra de romani, e inacceptabil pentru mine.

 • ... a scris la 3 august 2014, 6:51   [#4]

  Adrian Paunescu spunea intr-o emisiune, legat de auto-numirea de “rrom” ca il deranjeaza tare ca au ales special acest substantiv numai ca sa “îngâne” numele de “român”…o încercare mai veche a lor a fost cea de “roman” tot ca sa ingane …termenul folosit de poet este foarte expresiv si el s-a opus folosirii acestuia tocmai pentru a nu aduce prejudicii cuvantului român. Se spune că “ţigan” are etimologia în “atiganos” un cuvânt grecesc care avea sensul ” de neatins” sau mai precis, sinonim cu”ciumat” la figurat. Etimologia cuvântului”rrom” vine de la “barbat” în limba nescrisa, romales iar “rromnie” însemana nevasta ca sa se înţeleaga mai bine sensul lui “bărbat” in cazul nostru. Puteau să aleagă alt cuvânt dar l-au ales special pe acesta…

 • craciun
  ... a scris la 3 august 2014, 9:13   [#5]

  Tiganii ar trebui ext******** (dar cine sa o faca?) toti politicienii nostrii vor sa dea bine in fata UE si vorbesc de integrare etc.
  Eu personal am un coleg de munca tigan care PUTE de morí insa l-am studiat de cativa ani si.am observat urmatoarele:
  -- Omul este semianalfabet insa are scoala vietii si face ce face si cade tot in picioare.
  -- Este un mincinos PENAL insa are prosti care sa-l creada (caci in tara in care ma aflu eu sunt prosti de dau in gropi)

  In concluzie TIGANII ne-au facut de ras in toata Europa si continúa s-o faca pe unde calca. Problema aceasta nu este ceva minor pt ca ei se inmultesc foarte repede in comparatie cu noi care ne gandim de 2 orí cand vine vorba de copii.

 • ... a scris la 3 august 2014, 9:44   [#6]

  Ar trebui clarificat faptul ca subiectul postarii tale nu este unul xenofob sau rasist cum tot clameaza conationalii nostrii cu sintagma”ura de rasa”. Aici e vorba de faptele care sfideaza orice lege morala, fapte care se amplifica si care aduc prejudicii mari chiar intregii natiuni. Traiesc printre noi dar societatea nu va reusi sa schimbe acest comportament fiindca deja societatea are problemele ei si nu mai poate avea un rol de formare asupra altor cetateni care au o filosofie de viata bazata exact pe nerespecatrea Decalogului. Suntem crescuti in acest spirit al respecatrii Decalogului biblic, SA NU FURI, SA NU MINTI, SA NU UCIZI, SA NU RAVNESTI LA BUNURILE APROAPELUI TAU, SA IERTI….Oare este o intelegere gresita, o traducere semantica inversa pentru populatia cu origini in India? As vrea sa vad un comentariu scris si de cei vizati si sa ne explice vis-a-vis de aceste filmari postate ce motive intemeiate au de principala ocupatie este furtul….ca altfel nu pot supravietui???. Stie cineva cat invata un copil la o facultate serioasa ca si cele din Univ Politehnica ca apoi sa se angazeje ca simplu vanzator? Pe vremea comunismului se luau lucrurile in serios legat de acest subiect al competentei, al pregatirii profesionale iar cei analfabeti colectau sticle murdare si fulgi, mi-amintesc….

 • ... a scris la 3 august 2014, 10:00   [#7]

  Nu-mi place ca un comentariu serios asteapta aprobarea.

 • ... a scris la 3 august 2014, 11:01   [#8]

  Uneori mai intra comentariile la moderare insa ele apar dupa ce sunt aprobate …

 • Francisc
  ... a scris la 3 august 2014, 16:28   [#9]

  Nimeni nu vă poate opri să-i urâți pe țigani, domnule Dan, pentru simplul motiv că sentimentele nu pot fi interzise. Nu pot fi decât de acord cu punctul dumneavoastră de vedere findcă nu-mi convine deloc, la fel ca și domniei voastre, asocierea dintre „rrom” și „român” atunci când plec pe „cărări europene” (și o fac destul de des pentru că „natura” ocupației mele mă obligă). Dar aveți, totuși, „grijă” de modul în care vă exprimați ideile, deoarece comentariul de mai sus al domnului craciun (țiganii ar trebui exterminați) e determinat de articolul dumneavoastră. Or, într-o democrație asemenea atitudine e de neacceptat. Nu avem voie să eutanasiem nici câinii vagabonzi ce omoară (la propriu) copii nevinovați, darmite să aducem în discuție exterminarea țiganilor?…

 • craciun
  ... a scris la 3 august 2014, 18:39   [#10]

  Domnule Dan… sunt putin suparat pt ca mi-ati sters o parte din comentariul meu… insa sunt sigur ca dl Francisc daca nu e tigan -- e corcitura, iar daca nici asta, e nevasta-sa sau vreun familiar (caci prea deranjat este de aceste adevaruri pe care le gandesc un procent foarte ridicat din populatie doar ca nu o spun)
  Ne plangem cu totii ca o ducem rau etc, etc, dar nu punem degetul pe rana sa aratam care este cauza pt care suntem vazuti rau in Europa.

  Vreau sa ridic o problema si anume: credeti ca-i pasa lui Minune, Guta, Salam, Cioaba, de cioarele astea? (nu ciorile c-am jigni regnul acesta)
  Eu nu-mi schimb parerea despre tigani pana voi inchide ochii si-i vreau cat mai departe de mine.

 • ... a scris la 3 august 2014, 21:49   [#11]

  Domnule Crăciun, am cenzurat un singur cuvânt din comentariul dvs şi bănuiesc că intuiţi motivul… În Europa anului 2014, categoric nu putem discuta de “exterminare” … însă putem discuta de “civilizare forţată” prin LEGI ASPRE, care să fie aplicate fără drept de apel!

  Ar trebui ca statele europene, în frunte cu România, să contruiasca mai multe puşcarii, iar “chiriaşii” acestor puşcarii să-şi plătească “cazarea”, mâncarea şi cheltuielile de întreţinere (energie electrică, gaz, salarii personal/gardieni, etc) prin muncă în folosul comunităţii (curăţenie în spaţiul public, asfaltări, construcţii, etc) ori prin muncă pentru diverse companii, şi nicidecum cheltuielile acestora să fie plătite de la bugetul de stat, din banii mei şi ai altor cetăţeni care contribuim la bugetul de stat!

  Fiecare puşcăriaş, costa aproximativ 3.000 RON/lună !!! Adică, 30.000.000 lei vechi !!! La atât se ridică cheltuielile cu un puşcăriaş, în fiecare lună -- cheltuieli de întreţinere, energie electrică, mâncare, etc.
  Ei bine, eu NU MAI VREAU SĂ PLĂTESC cheltuielile cu puşcăriaşii !!! Să-şi plătească ei înşişi cheltuielile, prin muncă pentru stat ori muncă pentru companii private (contract între companie şi penitenciarul de care aparţine) !

 • Francisc
  ... a scris la 4 august 2014, 1:20   [#12]

  De unde vine, oare, „siguranța” dumneavoasttră, domnule crăciun, că eu sunt o „corcitură” sau un „țigan”? Vă înșelați amarnic! Sunt doar un biet „cetățean” român ce se întrebă în zadar de ce se trăiește prost în România. Comentariul dumitale e un răspuns la enigma mea: pentru că sunt prea mulți români ce gândesc la fel ca dumneata, domnule cu nume de sărbătoare!…

 • Francisc
  ... a scris la 4 august 2014, 1:48   [#13]

  Cele opt beri „savurate” de unul singur mă determină să devin „radical”: de ce să fie țiganii și alți infractori mai cu „moț” decât românul de rând, când „legea” e aceeași pentru toată lumea? Rectific: de ce să fie infractorii mai presus decât cei ce respectă „legea”?… Ei, asta-i problema!…

 • ... a scris la 4 august 2014, 11:37   [#14]
 • 1qlee
  ... a scris la 4 august 2014, 14:46   [#15]

  @mihaidor
  sa inteleg ca daca Antonescu isi ducea treaba pana la capat, nu mai eram la fel de “comunisti”?
  Logica este , ca daca ii scotea “din schema” pe tigani, automat nu mai era nici Ion Iliescu (ma-sa fiind tiganca), deci caramida (din lut) democratiei ,de la `89 pe care s-a ridicat toata clasa politica din Romania, nu mai era pusa de comunistul Ion Iliescu

 • craciun
  ... a scris la 4 august 2014, 15:16   [#16]

  Domnule Francisc!este última oara cand ma adresez dvs..dar ai luat.o pe aratura si bati campii.vorbeste domnule la SUBIECT si nu te vaieta dumneata ca o duci rau caci sunt altii care o duc si mai rau.vino domnule cu o parere,solutie
  la subiectul acestui blog si anume Tiganii.vorbea cineva mai sus despre tinerii cu studii care se angajeaza vanzatori si mai stiu eu ce..pe cand leprele astea n.au nici 4 clase si au BMW si vile(bineanteles fara autorizatie si fara sa plateasca impozite)
  Recomand ascultarea unei piese: Parazitii -- Mesaj pentru Europa
  Gasiti acolo tot ce trebuie despre tigani si.n plus se abordeaza si tema poponarilor(alta problema care ma deranjeaza f tare)

 • Severus
  ... a scris la 8 august 2014, 15:50   [#17]

  De acord cu domnul Craciun.
  Tiganii merita sa paraseasca planeta Pamant, in opinia mea.
  Sunt cam radical, dar pe buna dreptate. Prea multa ura am acumulat cand vine vorba de ei, si asta ma face rasist, dar nu pot sa ma abtin.

 • craciun
  ... a scris la 9 august 2014, 0:31   [#18]

  Ce.ar fi s.o punem de un KU KLUX KLAN

 • Francisc
  ... a scris la 12 august 2014, 11:59   [#19]

  Îmi cer scuze (deși nu cred că e cazul) domnilor! Nu îi apăr pe țigani, credeam doar în ideea că „democrația” ne dă dreptul la trăire tuturor. Faptul că unul e negru, altul e catolic, că unul e gay și altul țigan nu e un motiv să „părăsească planeta Pământ”. Că nu ne convine sau nu acest lucru, e altă discuție…

 • craciun
  ... a scris la 12 august 2014, 15:04   [#20]

  Democratie prost inteleasa…
  In viata asta nu ai numai drepturi ci ai si obligatii.ei traiesc dupa propriile reguli decí in concluzie nu vor sa se integreze.iar referitor la religie fiecare cu D.zeul lui dar fara fanatism daca se poate..
  Referitor la gays in particular sa faca ce vor…In public mai avem si copii care ne intreaba de ce se pupa doi barbati pe gura iar noi ce le raspundem?

 • ewe.n
  ... a scris la 14 august 2014, 4:14   [#21]

  Rog sa fiu scuzata ca intervin, nu doar tiganii ar trebui sa fie fortati sa munceasca in detentie, ci, absolut toti cei ce incalca legea! O munca usoara la prima abatere [functie de gravitatea faptei] si, sporuri de pedeapsa plus ridicarea asprimii muncii la o a doua pedeapsa, la o a treia pedeapsa…
  Nu mi se pare corect ca in Romania pedepsele sa se contopeasca, in loc sa se adune in cazul faptuirii mai mai multor infractiuni simultan. De ce trebuie sa suporte cheltuielile oamenii cinstiti, pentru regimul de detentie al celor ce incalca legile ?

  Cu stima, Ewe.N

 • craciun
  ... a scris la 14 august 2014, 11:02   [#22]

  100% de acord cu dvs.domnule ewe.n munca este SFANTA..dar problema este ca aceste lepre nu muncesc si doar se eschiveaza.noi romanii suntem un popor de poeti,avem atatea vorbe intelepte iar una dintre ele spune:n.ai sa vezi cuc sa cloceasca si tigan sa munceasca.
  In concluzie eu privesc aceasta natie, exact ca neghina printre grau.

 • Francisc
  ... a scris la 14 august 2014, 12:59   [#23]

  Ultimele comentarii postate mă determină să revin. Înțeleg democrația ca fiind „orânduiala” în care fiecăruia îi este garantat dreptul de a trăi după bunul său plac, cu o singură condiție: aceea de a nu -i împiedica pe ceilalți să trăiască cum vor. Poate că nu m-am exprimat prea bine, deci reformulez: fiecare face ce vrea cu viața lui atâta vreme cât faptele lui nu sunt o piedică pentru semenii alături de care trăiește. Evident că cei care încalcă regula trebuie să plătească. Indiferent că sunt politicieni, țigani, negri, catolici sau gay. Libertatea noastră e totuși limitată de „legile”pe care noi înșine le-am stabilit. Cât despre țiganii care fură, vă sfătuiesc să priviți la „clasa politică” și putem continua discuția… Hoția nu ține cont de culoarea epidermei…

 • ewe.n
  ... a scris la 14 august 2014, 18:42   [#24]

  …faci o eroare Francisc,afirmi tu ,,legile pe care noi insine le-am stabilit”
  Nu uita ca dl. fost prim ministru boc [in opinia mea nu merita sa-i scriu numele cu litera mare] a modificat Codurile Justitiei asumandu-si [foarte grav] raspunderea guvernamentala. Au devenit acestea mai aspre? Cu politicieni de tipul dl-ui Vacaroiu,Ciorbea,boc si altora, nu va merge nimic in tara asta deacum in o suta de ani.

  ewe.b

 • Francisc
  ... a scris la 14 august 2014, 19:42   [#25]

  Stimată doamnă sau domnișoară ewe.n,
  Noi (generic vorbind) ne-am ales „reprezentanții” iar aceștia au votat „după chipul și asemănarea noastră”. Cu ce greșesc în afirmația că „noi înșine am stabilit legile”? Oare nu o majoritate a pus ștampila vreme de 25 de ani? Nu românii au fost cei care l-au ales în proporție de 75 la sută pe Ion Iliescu, cauza primordială a răului de care avem parte în ultimul sfert de secol? Chiar așa de scurți la minte suntem încât să uităm de pe o zi pe alta „binefacerile” socialismului victorios? Asta am vrut, asta avem! Dumnezeu îți dă, dar nu-ți bagă în traistă! Pentru un popor needucat (mă rog, prea puțin educat) democrația este o utopie chiar mai mare decât „societatea socialistă multilateral dezvoltată”. E o iluzie să credem că „turma” își poate alege „măgarul”. Și da, aveți dreptate: nu va merge nimic în țara asta deacum încă o sută de ani, dar nu din cauza lui Văcăroiu, Ciorbea, Năstase, Boc și a altora. Vinovații suntem noi, (ah, cât de mult urăsc generalizările!) românii… Nu mă întrebați de ce. Veți afla răspunsul la următoarele alegeri…

 • craciun
  ... a scris la 14 august 2014, 19:56   [#26]

  Va rog sa nu va abate.ti de la topic

 • was
  ... a scris la 23 septembrie 2014, 23:28   [#27]

  Dane, sunt total de acord cu toate cele enuntate de tine, atat din convingere cat si din experienta de viata pe care am avut cu tiganii, doar cu exceptia a sase cuvinte. Nu le este scris genetic, dovada find daca se face o educatie corecta intr-un mediu de viata adecvata, atunci si purdalul, daca este educat corect de la varse fragede, inainte de a avea constiinta dezvoltata sau fara traume psihice sau fizice la o varsta mica pana la 3-4 ani, poate mai multi ani de viata si experiente, adica pana ce se formeaza personalitatea lui/ei, au potentialul sa fie unii dintre cei mai mari pe care a avut sau o sa aiba umanitatea.
  Dupa ce am scris astea, acum o sa citesc si celelalte comentarii.

 • was
  ... a scris la 23 septembrie 2014, 23:51   [#28]

  Pentru @craciun post #20: Da, si eu m-am saturat de 35 de ani de cand sunt peacest Pamant de tigani, de comportamentul 99,78 percentili ai acestui etnii de pe tot globul, si nu am timp de pierdut in viata mea (ca-i numai una, si “timpul trece” cu o viteza la comparabila cu anii cum trec, tot mai rapid) cu tigani si cu tot ceea ce genereaza in jurul lor si a tuturora, dar vezi comentariul meu de mai sus. Asta oricum cred ca nu-i de ajuns pentru tigani, de ce sa sufar e din cauza lor, chiar daca ar fi doar 50% cum sunt, tot as starnge acei 50% si as ace ceva, sapun poate…dar selectia este greu de facut, dar etica imispune ca trebuie facut, desii logica-m spune ca nu conteaza acei 0,28 percentili, beneficiul per total al mult mai multor pamanteni ar fi mai mare.

 • ... a scris la 12 mai 2015, 18:12   [#30]

  Ok daca ”unii’ se refera ca EXTERMINAREA Creaturi sa spunem Nu este Umana atunci dece sa nu ii Expediem la Tara lor de origine si sa le sustragem acel nume de Rromi cu care au fost botezati ulterior de un mare dobitoc din Tara noastra , evident prejudicial adus compatriotilor nostril a fost deja facut si se va face mai departe oriunde vor fi aceste gunoaie ale Indiei , deci aici numai incape vorba de educatie ori Legi mai dure pentru acestia care au asa mare influenta negative pentru alte caractere locale unele chiar mai tinere , dar solutii totusi exista pentru a lupta chiar civilizat imptiva acestor ”Molime” de Tigani oriunde .

Trackbacks

 1. De ce ţiganii nu ar trebui să se numească rromi

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?