The Perfect Storm (2000)

the perfect storm 2000 The Perfect Storm (2000)

The Perfect Storm (2000)

The Perfect Storm (Furtuna Perfecta) este un film pe care daca nu l-ati vazut pana acum, va recomand sa-l vizionati. Desi l-am vazut in urma cu ani de zile, este unul dintre destul de putinele filme la care urmeaza sa ma mai uit o data, avand in vedere si faptul ca filmele “moderne” au lipsuri serioase din multe puncte de vedere … Din pacate, multe dintre filmele noi marseaza pe efecte speciale senzationale, care intr-adevar sunt foarte reusite, insa din pacate cu lipsuri serioase in ceea ce priveste “povestea” (story-ul), actori de duzina, etc … Sunt de parere ca, era marilor actori a disparut …

Dar sa revin la fimul de care va spuneam mai sus, respectiv “Furtuna Perfecta” …

Avandu-i pe George Clooney, Mark Wahlberg si Diane Lane in rolurile principale, The Perfect Storm e prezentarea dramatica a unor evenimente care au avut loc in octombrie 1991, in orasul Gloucester din Massachusetts, unul din porturile importante din Atlanticul de Nord …

Billy Tyne e veteran printre pescari dar, in ultima vreme, norocul pare sa-l fi parasit. Dezamagirea lui e cu atat mai mare cu cat vasul sau Andrea Gail e ancorat in vecinatatea lui Hannah Boden, la carma caruia se afla Linda Greenlaw (Mastrantonio) ale carei capturi recente au fost uriase. Bobby Shatford (Wahlberg) trebuie sa-si plateasca avocatul care l-a reprezentat la divort si spera sa-si refaca viata alaturi de noua lui iubita Chris (Lane). Pescuitul e singura slujba care-i poate oferi banii de care are nevoie. In ciuda dorintei iubitei, el urca la bordul lui Andrea Gail pentru o ultima cursa. Celor doi li se alatura alti patru temerari, dornici sa dea marea lovitura.

Desi se anunta o furtuna, ei hotarasc sa riste pentru ca nu vor sa se intoarca acasa cu mana goala, din ultimul episod al sezonului de pescuit. In fond, pescarii s-au obisnuit sa-si riste viata pe mare. Neobisnuit este insa ca uraganul Grace se uneste cu alte doua fronturi atmosferice intr-o furtuna atat de puternica incat nu i s-a putut da un nume in afara de furtuna perfecta.

Dar Andrea Gail nu a primit niciodata avertismentele lansate cu disperare de la Biroul National de Meteorologie, iar pescarii de pe vas nu au banuit nici o clipa ce ii asteapta.

Categorie articol [ Filme ]
Tagged with: [ , , , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

Un comentariu la “The Perfect Storm (2000)”

  • ... a scris la 7 noiembrie 2011, 19:27   [#1]

    Da, l-am vazut mai demult. Din pacate se termina nasol … :((

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?