Terrafugia Transition – masina zburatoare

Terrafugia Transition – prima masina zburatoare care va intra in productie

terrafugia transition masina zburatoare Terrafugia Transition   masina zburatoare

Masina zburatoare, a devenit realitate. Daca pana nu demult poate doar visam la asa ceva, iata ca acum ideea a devenit realitate datorita unor absolventi de la “Massachussets Institute of Technology” din Statele Unite ale Americii care au pus in practica ideea masinii zburatoare. Masina zburatoare a fost botezata Terrafugia Transition.

Masina zburatoare are doua locuri, este proiectat sa decoleze de pe aeroporturi de mici dimensiuni si bineinteles ca poate fi condusa si pe autostrada la viteza de croaziera. Pentru a “pilota” o astfel de masina zburatoare, este suficient sa ai 20 de ore de zbor de antrenament si o licenta de pilot amator.

Terrafugia Transition pe pista Terrafugia Transition   masina zburatoare

Transformarea autoturismului inedit in avion, se face in doar 30 de secunde, prin apasarea unui singur buton. Aripile care sunt “pliate” in partile laterale ale masinii, se “deschid”, si imediat puteti … decola. Pentru decolare, este nevoie de o pista de aproximativ 500 de metri.

Iata si masina parcata intr-o parcare, alaturi de o un autoturism obisnuit…

masina zburatoare in%20parcare Terrafugia Transition   masina zburatoare

Autonomia masinii-avion Terrafugia Transition, este de 720 km, pe care ii poate parcurge la o viteza de peste 190 km/h. Pentru circulatia pe drumurile publice, masina are tractiune pe fata, iar pentru zbor are o elice amplasata in partea din spate a masinii.

Iata si masina in timpul zborului, “la concurenta” cu un avion de agrement de mici dimensiuni:

Terrafugia Transition in zbor Terrafugia Transition   masina zburatoare

Terrafugia Transition are doua motoare, alimentate cu benzina fara plumb. Consumul este de numai 8 litri de benzina la suta de kilometri. Iata masina intr-o benzinarie, facandu-si plinul:

terrafugia transition alimentare benzinarie Terrafugia Transition   masina zburatoare

Creatorul acestei inedite masini zburatoare, Carl Dietrich, a declarat ca aceasta masina va revolutiona modul de deplasare a oamenilor in viitorul foarte apropiat. Masina urmeaza sa intre in productie, si va putea fi achizitionata pentru suma de aproximativ 200.000 de dolari. Compania producatoare spune ca are deja 70 de cereri pentru aceasta masina-avion.

Probabil ca vor mai fi facute si modificari asupra masinii, si probabil ca vor fi aduse si anumite imbunatatiri la modelul care va iesi pe piata …

Ideea de la care s-a pornit, si ce s-a dorit de la aceasta masina:

Si masina zburatoare, in realitate:

Categorie articol [ Stiri Auto ]
You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

3 comentarii la “Terrafugia Transition – masina zburatoare”

Trackbacks

  1. Maşina zburătoare creeata de olandezi

Adaugă un comentariu