Teoria Conspiraţiei – Mit sau realitate ?

teoriile conspiratiei Teoria Conspiraţiei  Mit sau realitate ?

Teoria Conspiraţiei – Mit sau realitate ?

Bănuiesc faptul că, mulţi dintre voi aţi auzit de “Teoria Conspiraţiei” şi sunteţi oarecum în temă cu subiectul … în mod cert, discuţii despre acest subiect există de ani de zile.
Dacă sunt şi cititori care încă n-au auzit despre asta, le recomand să caute pe acest blog pentru că s-a mai discutat/scris despre Teoria Conspiraţiei, de exemplu aici: http://dan-blog.ro/?s=teoria+conspiraţiei

Mulţi dintre cititorii acestui blog şi care bineînţeles sunt în temă cu acest subiect, spun (sau, ar spune) că, este … doar o teorie şi că aşa ceva este imposibil. E adevărat că şi eu am gândit la fel … însă, există nişte fapte/date concrete, cât se poate de reale, ca de exemplu acestea: Datoria publică a lumii ! Sunt date oficiale, furnizate de cele mai importante şi mari instituţii financiare din lume, instituţii care lucrează cu cifre! Iar cifrele, nu mint!

Vedeţi cazul României, care s-a împrumutat până acum cu peste 50 de miliarde de dolari. Însă, nu este singura ţară care a făcut asta! De fapt, toate ţările s-au împrumutat … cu zeci, sute sau chiar mii de miliarde de dolari.
Acum, să urmăm logica firească a lucrurilor… În momentul în care te împrumuţi cu bani, există două entităţi: una care dă banii, iar altă care primeşte banii. Dacă toate ţările din lume s-au împrumutat de undeva, rezultă că toate aveau de fapt nevoie de bani, deci nu erau în situaţia de “a da” bani împrumut. Şi-atunci, de unde s-au împrumutat ţările ?

Ei bine, aflăm că ţările s-au împrumutat de la nişte instituţii financiare, internaţionale … Păi bine, bine, dar dacă ţările nu au bani, atunci înseamnă că instituţia aceasta nu le aparţine … nu? Păi, şi-atunci cui aparţine această instituţie ? Eteee drăcie, că nu ştim … Deci, Teoria Conspiraţiei o fi mit sau realitate ?

teoria conspiratiei Teoria Conspiraţiei  Mit sau realitate ?

Categorie articol [ Economie ]
Tagged with: [ , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

4 comentarii la “Teoria Conspiraţiei – Mit sau realitate ?”

 • ... a scris la 26 martie 2014, 11:14   [#1]

  institutiile sunt conduse de jidanii masoni din america. rotschild, rockefeller si altii…

 • ... a scris la 26 martie 2014, 13:51   [#2]

  Exista foarte multe discutii despre subiectul asta si rareori se ajunge la un acord intre cei care sustin teoria conspiratiei si cei care sunt impotriva ei. In general cam tot ce nu se poate dovedi practic, concret, palpabil, imediat etc, se incadreaza intr-o anumita ”teorie a conspiratiei”. Ideea care ne intereseaza pe noi este: unde se termina simpla teorie si unde descoperim conspiratia reala? O conspiratie mai mult sau mai putin dovedita trece de stadiul simplei teorii, asa cum poate fi explicat de exemplu mecanismul financiar-bancar global. Nu se apuca nimeni sa spuna la televizor sau radio adevarul despre imprumuturile bancare fiindca ori sunt ridiculizati ori intervine cenzura sau vreun ”conspirationist tacanit”.

  Evident ca nu trebuie sa cadem in capcana credulitatii si sa credem ca tot ce se spune prin prisma teoriilor conspiratiei e si adevarat; e nevoie
  de o logica si de o trecere prin filtrul gandirii, de studiu, analiza a faptelor etc…poate chiar si de un oarecare discernamant intelectual.

  Dupa parerea mea, daca ar fi posibil vreodata sa se inventeze un fel de ”masina a timpului” care sa ne permita sa calatorim prin istorie (macar in trecut), sa putem vedea de fapt ce s-a intamplat cu adevarat, nu ar mai exista nici o ”’teorie a conspiratiei”. S-ar dovedi adevarul prin demonstratii evidente, fara sa ne mai intrebam daca a fost adevarat sau e doar o teorie -- contrazicerile ar dispare. Ma refer strict la faptul de a putea vedea trecutul, fara sa-l putem si influenta neaparat.

  Un scurt filmulet care explica mecanismul imprumuturilor si frauda incorporata de fapt in sistemul financiar global, unde vorbesc chiar oameni din insasi structura sistemului bancar, cum este Bernard Lietaer, unul din fondatorii sistemului monetar european. Nu este cel mai potrivit filmulet, dar e doar unul din foarte multele filme de pe internet care explica mecanismul diabolic prin care bancile imprumuta bani din nimic (care nu ii detin in realitate), si astfel indatoreaza si creaza datorii care nu pot fi platite niciodata in totalitate.
  E foarte simplu, dar cei din varf vor ca totul sa para atat de complicat pentru noi…

 • ... a scris la 27 martie 2014, 15:35   [#3]

  Teoria conspirației nu mai este demult o teorie, ci o realitate. Numai dacă privim în urmă și vedem ceea ce s-a întâmplat în lume în ultimii 20 de ani ne dăm seama că nimic în lumea asta nu se întâmplă de la sine! Nici o revoluție, conflict militar, război civil, etc nu are loc fără „ajutor” interesat din partea marilor puteri mondiale. Bănuiesc că știți că în fiecare an în luna Martie, membrii Grupului Bildelberg se întâlnesc în cel mai mare secret pentru a evalua situația din lume și „a pune țara la cale„ după cum le dictează interesele.
  Uitați-vă numai la modul mizerabil în care UE și SUA s-au folosit de protestele din Ucraina pt a-și impune interesele geo-strategice în zonă! Mi se pare incredibil să văd în presă și pe internet că foarte mulți oameni văd această problemă într-o singură direcție! Atât de spălați pe creier sunt de către presă și TV! Ca reacție am scris și un articol despre ceea ce se întâmplă cu adevărat în Ucraina. Din păcate propaganda și manipularea sunt unelte foarte utile mai marilor lumii și toate marile corporații media sunt în mâna lor!
  Revenind la subiect cine se uită atent la istoria lumii din ultimii 200 de ani, va înțelege cum stau lucrurile. Vă propun să căutați emisiunea Marius Tucă show la care invitat a fost Anghel Rugină, economist român emigrat în SUA, care vorbește deschis despre aceste probleme!

 • hans soke
  ... a scris la 26 ianuarie 2016, 20:14   [#4]

  cate perechi de ochelari trebuie sa folosesc cand citesc pe acest site?

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?