Televiziuni de știri, generatoare de dezinformări și instigare?

Televiziuni de știri? Oare?! Sau … generatoare de dezinformări și instigare?!

În aceste zile când aproape toate televiziunile de știri au mediatizat manifestațiile de protest față de proiectele de Ordonanță de Urgență privind grațierea și modificarea Codului Penal – la care au participat (și participa) zeci și sute de mii de oameni – două televiziuni, România TV și Antena 3, pur și simplu au dezinformat (și dezinformează), văzând realitatea, și de această dată, în cu totul altă manieră! Amintitele posturi de televiziune au afișat în subsolul paginii, în burtieră, zi de zi și seara de seară, non- stop, anunțuri precum: “Lovitură de stat în desfășurare“, “Incendiul nu a reușit, lovitura de stat continuă“, “Cum se încearcă destabilizarea țării” sau “Iohanis este suspendabil, amendabil, arestabil“, “Iohanis forțează lovitura de stat” și multe, multe astfel de mesaje otrăvite și instigatoare, pe care nici un om cu mintea întreagă, nu le poate asimila! Nu le da crezare.

manipulare tv antena 3 lovitura de stat in desfasurare gadea badea proteste 2017 Televiziuni de știri, generatoare de dezinformări și instigare?
manipulare tv antena 3 lovitura de stat continua gadea badea proteste 2017 Televiziuni de știri, generatoare de dezinformări și instigare?

Mai mult, dese ori “din surse de încredere”(?!), teleaștii celor două posturi de televiziune, anunță că acolo, în stradă, protestatarii (nu 2-3, ci zecile de mii), sunt plătiți cu 100 de lei de persoană (maturii, adică) și cu 50 de lei, copiii! Lista lor halucinanta continuă și cu… recompensa pentru… câine: 30 de lei! Cine oare ar putea să creadă asemenea josnicii bolnave, debitate în flux continuu, de indivizi, zice-se, jurnaliști, declasați și deprofesonalizati, aserviți trup și suflet stăpânilor?!

Cei drept, mai sunt încă și destui creduli, fie din interes sau obișnuință, fie din naivitate și rea intenție, cărora nici sutele de mii de manifestanți, protestatari de toate vârstele și din întreaga țară, nu le-a spus și nu le spune nimic! Doar că-i… deranjează și le “strică liniștea”, dar mai ales, mult așteptata… pomană de 100 de lei la pensie sau la salariu! Asta-i mentalitatea lor, asta-i moștenirea “Epocii de Aur”, pe care, se vede treaba, că greu o pot uita! În paralel, de pe tușă – ca să folosim o terminologie sportivă – cele două televiziuni surate, România TV și Antena 3, trag tare cu… “știri de ultimă oră”, gen: “La Cotroceni, mii de oameni onești(?!), demonstrează împotriva președintelui Iohanis“, pe care, după spusele lor, e “principalul vinovat al haosului din țară“!

Din păcate, aceeași… convingere a mărturisit-o și fostul președinte Ion Iliescu, cel curat ca lacrima și care, în completarea marturisirii sale, mai spune că “… pentru toate acestea (n.n.!?), dl Iohanis trebuie să dea socoteală“! Mă-ntreb însă, dar dumnealui când va da socoteală?! Pentru tot ceea ce a făcut, susținut de mineri!?
În fine, poate că odată și odată, se va întâmpla și această minune!

4WU1isO Televiziuni de știri, generatoare de dezinformări și instigare?

Revenind la “minunile” debitate de cele două televiziuni instigatoare, trebuie să vă mai spun, ca o părere a mea dar și a altor mulți concetățeni, că principalul vinovat pentru starea deplorabilă în care se află mai de multă vreme audiovizualul românesc, este CNA-ul, instituția plătită de noi, contribuabilii, tocmai pentru că, între altele, să vegheze la respectarea întocmai a adevărului, nu la denaturarea lui, instigare la fals și debandadă! Cu toate că, despre aceste hibe ale CNA s-a tot vorbit în diverse rânduri și ocazii – multe dintre ele fiind scoase la iveală chiar și de unii membri ai acestei instituții – până în prezent nu s-a făcut nimic! De ce? Pentru că, pentru cei care trebuiau s-o facă, “treburile merg strună”!
Strună, da. Dar în folosul cui? ÎN NICI ÎNTR-UN CAZ AL DEMOCRAȚIEI ȘI AL BINELUI PENTRU POPOR!

Și iată, așa, fiecare-și vede acum de treaba lui. Manifestațiile de protest ale zecilor de mii de români cinstiți și nemulțumiți de ce se întâmplă acum, în România, se întețesc și se amplifică în apărarea legalității și dreptății, iar guvernanții, cei de la putere, deocamdată… tac! Tac și… promit! Ce? Vom vedea!…

Autor: Marc Ciubotaru – (Guest Post)

MlnS4XC Televiziuni de știri, generatoare de dezinformări și instigare?
7fw1J2F Televiziuni de știri, generatoare de dezinformări și instigare?
S3rtBey Televiziuni de știri, generatoare de dezinformări și instigare?
SSNkn1v Televiziuni de știri, generatoare de dezinformări și instigare?
03AVaLA Televiziuni de știri, generatoare de dezinformări și instigare?
tSZzmCp Televiziuni de știri, generatoare de dezinformări și instigare?
i6IwDh8 Televiziuni de știri, generatoare de dezinformări și instigare?
5Lp4Ds0 Televiziuni de știri, generatoare de dezinformări și instigare?

Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

17 comentarii la “Televiziuni de știri, generatoare de dezinformări și instigare?”

 • ... a scris la 6 februarie 2017, 23:50   [#1]

  Erau pur si simplu la extreme. DIgi si restul de-o parte, iar a3 si rtv in cealalta baricada.

 • remus
  ... a scris la 7 februarie 2017, 1:08   [#2]

  Salutare,

  Eu unul am privit Antena 3 mai mereu, dar nu mult că nu pot, și mai mereu s-a nimerit că am gândit altfel decât ei… însă uneori, am și învățat câte ceva de la ei. De exemplu, dacă DNA arestează fără dovezi clare, nu cred că e bine, cei de la FBI cred că sunt invidioși, pentru că la ei regula e ca întâi să muncească niște ani buni la construirea de dovezi, să treacă pe la judecător să îl convingă că au bază de a face arestarea, să ia mandat, și apoi să aresteze.

  Teoretic, cine e pe ideea că modificările aduse legii penale au fost constituționale, este logic și pe ideea că acum se încearcă lovitură de stat. Adică guvernul nu a făcut nimic rău, dar se încearcă răsturnarea lui. (Dar dacă nu era nimic rău în acele modificări, de ce le-au făcut pe șustache? Și unde e urgența??)

  Încă două mențiuni către autorul articolului, sper să nu deranjez, dar la pozele acelea de la urmă nu pot să mă abțin să nu fac niște observații:

  1. dacă faci o poezie în care invoci strămoșii și sfinții, nu poți să invoci la pachet și pe dracu… pur și simplu s-a anulat tot mesajul, acum în loc să fiu supărat pe politicieni sunt supărat pe un așa zis creștin care trimite la dracu pe alții, copleșit de sentimentul creștinesc.

  2. Între războaie și răscoale, cred că strămoșii au tăcut și au îndurat… cred că protestele civilizate și inteligent conduse sunt mult mai eficiente, pentru că te întorci viu acasă.

 • Ilici
  ... a scris la 7 februarie 2017, 10:54   [#3]

  Manipulari tipice comunistilor. Acuza ca protestatarii anti-guvern au fost adusi cu bani la proteste, in timp ce, de fapt, tocmai ei procedeaza asa. Priviti lista (cu CNP-uri cu tot!):

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 7 februarie 2017, 11:36   [#4]

  Dle.Remus, pari sa fii un om foarte suparacios! Fara exagerare. Altfel cum se explica supararea dumitale tocmai pe… mine?! De ce?! Oricat m-as stradui, zau, nu pot sa stiu! Ma acuzi, normal, in virtutea dreptului la libera exprimare, ca l-am inclus pe… dracu” in articol!? Unde-ai citit asa ceva?! Ca am postat acea poezie (care nu-mi apartine!) asta-i cu totul si cu totul alta problema, si nu intra in atributiile dumitale! Daca era ceva interzis sau mai stiu eu ce alta hiba, n-o publicam. Acest lucru intra firesc in competenta exclusiva a administratorului blogului respectiv. Blog cinstit, onest si, retine te rog, PERFECT LEGAL! Si daca, totusi n-ai aflat, te informez acum ca acest blog are si un regulament care, intre altele, precizeaza clar orice derapaj in nerespectarea legii. Ceea ce nu era si nici nu este cazul in publicarea poeziei cu pricina, nu?
  Si atunci, ma-ntreb: ce rost au avut acele asa zise… observatii, total eronate ,neloiale si lipsite de sens? De logica, nici nu-i cazul sa mai spun! Dar pentru ca, intamplator, am intrat in acest dialog virtual cu dumneata, iti mai spun un lucru, pe care sunt convins ca nu-l stii. Domnule, nimeni nu te obliga sa citesti “prostiile” scrise de altii! Nu-ti plac, nu te intereseaza, de ce le citesti!? N-ai alta treaba mai buna, mai utila si, mai ales, mai putin producatoare ne nervi? Te mai informez, chiar daca n-ar fi cazul, ca si eu sunt CRESTIN! Si, apropo, daca n-as fi, nu pot sa scriu ce doresc eu?! Ar trebui oare sa-ti cer permisiunea? Chiar si pentru o poezie care, retine, omule, nu-mi apartine!
  Punct si, sper, ca am incheiat conturile!… :x

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 7 februarie 2017, 11:40   [#5]

  Am o rugaminte (din nou!) la dvs, dle Dan. Corectati acolo, la inceput, cuvantul “foarte”. Iata unde duc (si) nervii! Multumesc pentru TOT!

 • Remus
  ... a scris la 7 februarie 2017, 15:35   [#6]

  Dle. Marc, imi cer scuze pentru deranjul creat.

  O zi/seara buna.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 februarie 2017, 17:30   [#7]

  Dacă vreau să aflu „realitatea”, dau pe „antena 3” și constat că „bă unu” ca mine n-are nevoie și de gunoaiele RTV. Apoi fac media aritmetică și constat că sunt subiectul unor manipulări grosolane. Ce credeți că fac?

  Mă uit (ca un naiv) la emisiunea „mama mea gătește mai bine” și-mi beau berea cea de toate zilele. Și-adorm, legănat de vise. Visez în fiecare seară că România e o țară în care normalul devine regulă. O țară în care indivizi ca Dragnea, Tăriceanu, Grindeanu, Iordache și toți „iluștrii” lor înaintași sunt niște anonimi, nu primadone pe scena politică.

  „Democrația” asta, de-i suntem contemporani, are un singur cusur (că în rest e „perfectă”): ce mai vor și ăștia de ies cu sutele de mii în stradă? Păi ne-au ales și dacă au făcut-o, de ce se revoltă? Aaaa! Soros îi obligă să-și ceară drepturile!

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 7 februarie 2017, 18:08   [#8]

  Dle Remus, nu trebuie sa va mai cereti scuze dar, sincer va spun, a fost asa, o surpriza neplacuta. Eu nefiind vinovat cu absolut nimic! In fine, a trecut!
  O seara (sau ce-i acolo, in America, daca am inteles bine) cat mai linistita! Putem colabora, onest si loial, oricand! :peace:

 • ciubotaru marc
  ... a scris la 7 februarie 2017, 18:16   [#9]

  Dle Dan, sunteti mai mult decat amabil si, ce-i mai important, intelegator! Stiti, probabil, la ce ma refer?!… Inca odata, merci!

 • ... a scris la 7 februarie 2017, 22:52   [#10]

  Am ales să nu cenzurez nimic, deși primul imbold a fost acela de a cenzura cel puțin partea cu “Domnule, nimeni nu te obliga să citești “prostiile” scrise de alții! Nu-ți plac, nu te interesează, de ce le citești!? N-ai altă treabă mai bună, mai utilă și, mai ales, mai puțin producătoare ne nervi?“.

  Pe domnul Remus mi-l amintesc ca fiind un cititor mai vechi al acestui blog și chiar dacă, foarte rar comentează pe aici, comentariile sale au fost de obicei (ca să nu spun “întotdeauna”), pertinente și la obiect. Din câte mi-am dat seama, este un om cu mintea destupată și care înțelege cât se poate de bine cam ce se întâmplă pe planeta asta …
  Uneori însă, probabil mai avem scăpări … cu toții avem scăpări. Și poate, faptul că părerea noastră s-ar putea să supere pe cineva, nu este tocmai primul lucru la care ne gândim -- iar asta, am învățat-o pe propria-mi piele.

  Din punctul meu de vedere, domnul Remus este oricând bine venit pe acest blog și mă bucur să-l avem printre noi. De asemenea, opiniile sale sunt binevenite și, zic eu, relevante.

  Eu zic să depășim momentul … Sănătate multă vă doresc, tuturor.

 • Francisc întâiul
  ... a scris la 7 februarie 2017, 23:24   [#11]

  În calitate de gazdă îți poți permite oricând să interzici accesul la cuvânt al unora sau altora, Dane. Nici vorbă de cenzură. E blogul tău și ai tot dreptul să fii stăpân…

 • remus
  ... a scris la 8 februarie 2017, 2:09   [#12]

  Multumesc Dan pentru cuvintele frumoase.

  Sa depasim acest moment, putem sa reflectam in sinea noastra la parerea celuilalt.

  In cazul nostru nu s-a produs niciun prejudiciu, decat ca am enervat pe Dl. Marc, dar mi-am cerut scuze, si ca sa fim corecti, atat timp cat un articol/mesaj e public, trebuie sa ne asteptam si la aprecieri si la critici.

  O saptamana usoara in continuare. Eu stau in continuare cu ochii pe stiri, pentru ca mi-a placut ce am vazut pana acum… oameni multi, uniti, care cer respectul care li se cuvine.

 • Ilici
  ... a scris la 8 februarie 2017, 3:16   [#13]

  se pare ca cel putin o persoana din lista de mai sus a fost deja identificata (nr.2 din lista de mai sus): https://www.facebo...nolescu.ecaterina

 • Ilici
  ... a scris la 8 februarie 2017, 10:20   [#14]

 • Severus
  ... a scris la 8 februarie 2017, 11:15   [#15]

  PSD, pacat ca exista, pacat ca a fost ca un fel de boala pentru tara asta. De la Iliescu incoace, ne fura si nu se satura, fura cel mai mult dintre toti. Au furat si PDL-istii, si liberalii, dar PSD este Nr.1 la furat.

  Ali Baba si cei 40 de hoti, cam asta face PSD-ALDE acum, iar pe langa furat, isi dau legi care sa-i scape de judecata si puscarie.

  Ilici, foarte tare! Acesti oameni trebuie pedepsiti cu o amenda mai mare decat suma de bani primita de la PSD.

 • ... a scris la 12 februarie 2017, 21:58   [#16]

  Dovada faptului că, așa zișii protestatari din fața Palatului Cotroceni, sunt plătiți ca să iasă în stradă:

  … altfel, nu există nici un motiv, dar ABSOLUT nici unul, ca să faci liste de prezență la protest, cu nume și CNP, cu dovada CNP-ului prezentând buletinul (cartea de identitate).
  Pentru 100 RON, acești oameni sunt dispuși să-și vândă viitorul copiilor și al nepoților …

 • ... a scris la 12 februarie 2017, 22:18   [#17]

  iată ce spune cel care a efectuat filmarea de mai jos: “La Câmpulung Muscel două autocare cu oameni sunt mobilizați de primarul PSD pentru mitingul de la Palatul Cotroceni” …

  Și: “Filmarea a doua de la Câmpulung Muscel, cu cele două autocare cu oameni care sunt mobilizați de primarul PSD pentru mitingul de la Cotroceni“…

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?