Telefon care ţine încărcat o săptămână

telefon care tine incarcat o saptamana Telefon care ţine încărcat o săptămână

Telefon care ţine încărcat o săptămână

În sfârşit pot să afirm că am un telefon care mă ţine încărcat suficient de mult încât să nu mai duc grijă încărcatului cel puţin câteva zile. De fapt, dacă utilizez telefonul doar pentru vorbit (apeluri voce) şi SMS, mă ţine încărcat o săptămână! Ceea ce, e mare lucru pentru un smartphone.

Mare şmecherie au făcut ăştia de la Samsung cu funcţia “Ultra Power Saving Mode“. E adevărat că, optimizările software au fost posibile datorită noului procesor Qualcomm MSM8974AC Snapdragon 801 şi în urma colaborării cu o companie specializată în optimizări software (îmi scapă numele acum), însă ce contează este rezultatul: 12.5 zile de standby, dacă activezi funcţia “Ultra Power Saving Mode”. Absolut impresionant!

Telefonul pe care nu demult l-am cumpărat, un Samsung Galaxy S5, din câte ştiu eu este primul telefon Samsung pe care a fost implementată această funcţie. Modelele ce vor urmă însă, cel mai probabil vor avea această funcţie, cel puţin modelele de telefoane Samsung ceva mai scumpe, iar asta e un lucru foarte bun.
E drept că, nu vorbesc mult la telefon, însă totuşi folosesc telefonul! Efectuez apeluri (câteva pe zi), mai trimit câteva SMS-uri, ba chiar am dezactivat de câteva ori funcţia “Ultra Power Saving Mode” pentru 10~15 minute, ca să verific una alta pe telefon, etc…, iar în aceste condiţii, mă ţine încărcat o săptămână! Pentru mine, este absolut senzaţională funcţia asta!

Cea mai mare economie de energie se face noaptea. Am verificat deja de mai multe ori şi dimineaţa am observat că, ori nu scăzuse deloc procentajul la baterie, ori scăzuse cu 1% peste noapte. Ceea ce este extrem de puţin, comparativ cu alte telefoane care consumă peste noapte (în stand-by) undeva la vreo 10~20% din baterie! Şi toate acestea, adunate la un loc, duc la o autonomie excelentă a bateriei la telefoanele Samsung Galaxy S5.

Samsung Galaxy S5 Ultra Power Saving Mode Telefon care ţine încărcat o săptămână

Repet, este vorba de telefonul personal, deci vorbesc destul de puţin într-o zi. “Grosul” convorbirilor sunt efectuate de pe telefonul “de firmă”, folosit evident pentru convorbiri în interesul firmei, la convorbiri “în flotă” (avem nelimitat între toate telefoanele de la firmă), motiv pentru care folosesc un telefon “simplu” care rezistă EROIC la sute de minute de convorbiri, respectiv un Sony Ericsson K530i.

Categorie articol [ Telefoane mobile ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

6 comentarii la “Telefon care ţine încărcat o săptămână”

 • ... a scris la 27 septembrie 2014, 9:27   [#1]

  E ceva extraordinar sa ai un smartphone de talia unui Samsung Galaxy S5 caruia sa-i tina bateria o saptamana! :)

 • Ion
  ... a scris la 27 septembrie 2014, 11:50   [#2]

  Bateria oricarui telefon nefolosit tine zile in sir. Cu mici setari. De care te scuteste modul respectiv de pe S5.

 • ... a scris la 27 septembrie 2014, 13:44   [#3]

  ma tine o zi bateria la s4… deja s-a dus dracului, dupa 2 luni

 • ... a scris la 27 septembrie 2014, 17:50   [#4]

  @Spanac: Am un coleg care şi-a cumpărat Galaxy S4 de mai puţin de 1 an de zile şi îl ţine bateria cel mult o jumătate de zi (de fapt, maxim vreo 5~6 ore), dar … îl şi foloseşte aiurea, în sensul că, pe lângă faptul că vorbeşte enorm de mult la telefon (pe mine când mă sună de exemplu, mă ţine la telefon vreo 30~60 de minute … şi la fel face şi cu alţii), … el ţine luminozitatea ecranului pe maxim (zice el că, de aia-i telefon scump, să se vadă culorile vii şi frumoase ), tine netul activat şi dacă-i trebuie şi dacă nu, etc … Păi la modul ăsta, normal că-i termini bateria!

  @Ion: -- Te contrazic, pentru că am avut Samsung Galaxy S2, în care am pus baterie extinsă (originală de la Samsung) de 2000 MAh, în locul bateriei originale de 1650 MAh cu care am cumpărat telefonul. Cu toate optimizările software făcute (atât cât am putut pe S2), dacă nu foloseam telefonul DELOC, deci dacă-l ţinem doar în stabdby, mă ţinea maxim 3 zile încărcat. Ori, S5 în standby tine în teorie 12.5 zile, iar în practică cred că duce vreo 7 zile fără nici un fel de problemă.

 • ... a scris la 30 septembrie 2014, 5:34   [#5]

  tin netul inchis, ca si alte functii, nfc si alte balarii. nu-i decat ecranul, cu iuluminozitatea data pe automata, atat. nu ma joc mult la el, nu vorbesc mult. maxim 30 de minute pe zi de joc/vorbit. hai o ora maxim cu utilizat internet.
  totusi, in prima luna ma tinea bateria mult, cam 2 zile jumate.
  incerc un factory reset (la htc desire hd -- vechiul meu telefon, acum la nevasta, a facut minuni, tine bateria 3-4 zile). daca il resetez si ma tine iar 2 zile, ma declar multumit. daca nu, cum dracu le zic eu astora de la rds ca mi s-a stricat bateria? o fi in garantie, mi-o schimba-o, gratis? m-as mira…

 • ... a scris la 15 octombrie 2014, 9:35   [#6]

  Pe mine S3 ma tine cam o zi si nu il folosesc excesiv, dar nici nu-l tin degeaba. Oricum, imi vine greu sa cred ca exista un smartphone oarecare care sa aibe autonomie de 3 -- 4 zile, folosit cat de cat fiind.

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?