Tastatura de iPhone (IOS), pentru Android

tastatura iphone pentru android Tastatura de iPhone (IOS), pentru Android

Tastatura de iPhone, pentru Android

Android este un sistem de operare foarte bun (mă refer la sistemul de operare Android pentru telefoane mobile), dar asta nu înseamnă că este “cel mai bun”, sistemul de operare Android (sau interfaţa acestuia mai exact) are destul de multe minusuri, comparativ cu principalul său concurent: IOS de la Apple. Unul dintre marile dezavantaje ale Androidului, este tastatura.

Mulţi probabil că o să spuneţi: fugi domn-le de aici, că tastatura de pe Android este mai evoluată, mai complexă decât cea de pe IOS (iPhone) … Da, aşa este, doar că pentru o categroie destul de mare de utilizatori (printre care mă număr şi eu), contează cât de practică este aceea tastatură, câte de confortabil pot tasta de pe aceea tastatură şi cât de rapid pot scrie un text. Tastatura de pe telefoanele cu Android are o mulţime de setări, de opţiuni, însă tastele sunt prea mici, sunt prea înghesuite, iar asta tocmai datorită faptului că are prea multe opţiuni/butoane scoase “la vedere”.

Dacă aţi folosit vreodată un iPhone pentru a scrie un text, în mod sigur aţi remarcat uşurinţa şi precizia cu care puteţi tasta, scrierea unui text pe o tastatură iPhone este semnificativ mai uşoară decât scrierea/tastarea pe o tastatură Android.

Ei bine, există o veste bună pentru utilizatorii de Android care doresc să aibă tastatură de iPhone pe telefonul lor cu Android: aplicaţia iPhone Keyboard Emulator. Cu ajutorul acestei aplicaţii (pe care va trebui să o instalaţi pe telefonul vostru cu Android), puteţi alege să folosiţi tastatura de iPhone pe Android, în loc de tastatura de Android. Există două versiuni ale aplicaţiei, una gratuită şi una care poate fi cumpărată din magazinul Google Play.

Cei care doresc să-şi instaleze tastatura de iPhone pe Android, pot descărca versiunea gratuită de aici: iPhone Keyboard Emulator FREE

tastatura iphone pentru android Tastatura de iPhone (IOS), pentru Android

tastatura iphone pentru android 02 Tastatura de iPhone (IOS), pentru Android

LATER EDIT: recent am descoperit o varianta mult mai buna de tastatura iPhone pentru Android: vezi aici !
Este putin mai complicata la setari si parca se misca putin mai incet decat tastatura recomandata anterior, insa eu pana la urma am ramas la aceasta varianta de tastatura, mi se pare mult mai buna. Ma lasa sa setez dimensiunea si tipul fonturilor, pot sa-mi customizez eu tastatura, comparativ cu cea anterioara care dupa instalare, nu ma lasa sa modific nimic la ea.

Categorie articol [ Mobile Software ]
Tagged with: [ , , , , ]
Ţi-a plăcut acest articol ? Atunci votează-l, aici:
   

3 comentarii la “Tastatura de iPhone (IOS), pentru Android”

 • ... a scris la 28 iulie 2013, 13:49   [#1]

  eu nu suport corectarea automata. cand scrii ceva, sa-ti faca el cuvantul intreg. si pana am scaos dracia aia mi-am facut un car de draci. la fel ca la vibratia cand apesi pe taste. dificil de scos la android. de apple nu zic nimic, mi-am prins urechile cu copiatul unei melodii.

 • ... a scris la 28 iulie 2013, 14:58   [#2]

  Corectarea automata se poate anula din setari (parca la “Setari regionale si text“, ceva de genul…).
  E simplu de anulat, trebuie doar sa stii unde ai de intrat …

 • ... a scris la 29 iulie 2013, 11:02   [#3]

  Eu nu am probleme cu Android-ul, mi se pare chiar ok

Adaugă un comentariu

:) :d :)) =)) :| :( :(( #-o :-? :-w /:) :o :-j :peace: :x :-bd :-q :yes: :no: arata toate iconitele »

Anti-Spam: Ce culoare are iarba?